Smash Tanks! – AR Board Game

Appen er merket 4+ år i App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Utkjemp krig med tanks på stuegulvet. I dette spillet skal man konkurrere mot venner eller datastyrte motstandere. Appen bruker mobilens kamera for å få det til å se ut som om figurene slåss foran deg.

Smash Tanks! – AR Board Game er et artig lite spill der man har to lag med tanks som kjemper mot hverandre. Konseptet baserer seg på AR-teknologi der man på mobilskjermen ser både de virkelige omgivelsene samt datagrafikk plassert oppå det igjen.

På den måten ser det ut som om tanksene kriger mot hverandre på spisebordet eller stuegulvet ditt.

Smash Tanks! – AR Board Game

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: DUMPLING design

Disse kjøretøyene kriger riktignok på en litt ukonvensjonell metode. På samme måte som med biljard, kan man trekke i tanksene slik at de så kjører full fart inn hverandre.

Jo flere og hardere treff man får, jo mer skade påfører man motparten. Hvert lag har totalt tre tanks og det gjelder å eliminere fiendens brikker først.

Kampene foregår på små brett. Man kan bruke veggene på smarte måter til å først slenge seg inn i dem slik at man spretter tilbake i en annen vinkel. På det vis kan man komme seg forbi hindringer, trær, bygninger og lignende for så å treffe motstanderens tanks.

Det er altså et aldri så lite fokus på fysikk og vinkelarbeid i dette spillet her.

I tillegg til at man fysisk slenger seg inn i motstanderens tanks, kan man også samle inn hjelpemidler som blir sluppet ned på slagmarken via fallskjerm.

Det kan være hjelpemidler som reparerer tanksene, rakettangrep, miner og mer. Alt dette kan være med på å gi en overlegen fordel i kamp.

Man kan spille alene mot en datastyrt motstander, mot en venn ved å bytte på hvem som holder mobiltelefonen, eller mot en venn som har sin egen mobiltelefon med appen installert.

De datastyrte motstanderne er riktignok ikke så gøyale fordi de har ikke et fnugg av intelligens. Man kan justere vanskelighetsnivået, men det hjelper lite. De klarer sjeldent å treffe der de skal mer enn tilfeldig.

Spillet passer derfor best for barn som skal spille med venner eller familie. Dette er en aldri så uhøytidelig runde med brettspill som kombinerer lek på stuegulvet med datagrafikk.

Egnethet

Smash Tanks! – AR Board Game har fått anbefalt aldersgrense 4+ år i App Store.

Til tross for at det er krig som står på menyen, er spillet ikke særlig realistisk. Tanksene er tydelig animert og det er ingen skildringer av personer inne i disse fartøyene. Tvert imot ligner de mer på leketøy enn ordentlige krigsmaskiner.

Man kan kun spille på internett med noen som er i nærheten og bruker det samme trådløse nettverket. Det er ikke mulig å chatte, og det er heller ingen kjøpemuligheter i spillet utover appens innkjøpspris. Heller ingen reklame.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten