Waypoint Edu

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. 13 år i brukervilkår. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Pokémon Go-inspirert app til foreldre og lærere. Ta familie-quizen eller skoleoppgaven ut i nærmiljøet med denne GPS-baserte appen.

(NB: Anmeldelsen er fra 2021)

Waypoint Edu er en superkul app for å lage quiz/oppgaver. I praksis kan man markere punkt på et kart, skrive inn oppgaver, så må deltakerne ut i den fysiske verden og dra til hvert punkt for å svare på spørsmål.

Appen minner litt om samme konsept som Pokémon Go eller Geocaching.

Waypoint Edu

Format: iOS
Kategori: Læring
Utvikler: Magnate Interactive Ltd

Dette er derfor en glimrende app både til hjem og skolebruk. Og appen kombinerer fysisk aktivitet med oppgaveløsing på skjerm!

Appen er gratis å laste ned, men med mulighet for tilleggskjøp. Det finnes nemlig ferdige quiz/oppgaver som kan kjøpes for ekte penger.

Men utover det er appen først og fremst et verktøy for å lage og dele oppgaver med andre.

Waypoint Edu er enkel å bruke, både for den som skal lage oppgaver og for den som skal delta og løse disse i etterkant. Og man må heller ikke registrere seg for å bruke appen.

Når man starter opp appen får man to menyer. «I want to create» er for den som skal lage oppgaver, og «I want to play» er for den som skal delta.

For å lage en ny quiz/oppgavesett velger man tittel og beskrivelse. Deretter må man angi det fysiske området som oppgaveløsingen skal foregå på.

Her får man automatisk en kartvisning av nærområdet. Deretter er det bare å tegne veien som deltakerne skal gå, deretter kan man markere «poster» med oppgaver.

Prosessen er lettvin og rask. Så dette her er noe alle skjermbrukere kan mestre!

Hver «post» inneholder et spørsmål med en rekke svaralternativer. Antallet spørsmål (poster) og svar kan man velge selv.

Til slutt må man markere riktig svar i spørsmålene, og senere kan postene flyttes rundt på veiruten ved å dra disse rundt omkring.

Når quiz/oppgavene er ferdig, deler man dette med deltakerne. Det går an å dele et oppgavesett via airdrop eller eventuelt som en datafil via e-post eller meldinger for eksempel.

Det er fullt mulig å være deltaker på samme mobiltelefon som har laget oppgavene, så her kan man jo også låne bort mobiltelefonen til barna.

I deltakermodus ser man ruten tegnet opp, egen posisjon på et kart og de ulike postene. Så da er det bare å begynne å bevege seg til første post.

Når man nærmer seg målet sitt får man et varsel om at posten er i nærheten. Mobiltelefonen går så i kameramodus. Her må man se seg rundt og lete etter en gjenstand, som en kiste eller en juvel, tegnet på skjermen og vist ved hjelp av AR-teknologi.

Ved å trykke på denne dukker spørsmålene opp på skjermen.

Kort forklart så er AR-teknologi mobiltelefonens evne til å vise de fysiske omgivelsene samt datagrafikk på mobilskjermen.

Waypoint Edu er altså en super app som kan ta familiens quiz eller lærerens skoleoppgaver til et helt nytt nivå.

Det er enkelt å lage oppgaver og det er fort gjort å distribuere disse.

Med disse mulighetene kan man blande skjermrelaterte aktiviteter med bevegelse utendørs! Man kan også bruke appen innendørs ved å printe ut ark som elevene skal finne med mobilkameraet (man kan ha maks fem poster i innendørsmodus).

Egnethet

Waypoint Edu er merket med aldersanbefaling 4+ år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen. Men utviklerne har markert en trettenårsgrense i brukervilkår.

Appen er gratis å laste ned og ta i bruk, men tilbyr kjøp av ekstra quiz/oppgavesett.

I tillegg krever appen tilgang til mobildata dersom man er utendørs.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

Foto: skjermbilde fra App Store/Magnate Interactive Ltd

 

Bli medlem av Barnevakten