Byggekonkurranse i Minecraft

I uke 42 (17. - 21. oktober) arrangerer Barnevakten og Bibliogames en byggekonkurranse i Minecraft. Slik logger du og barna dine på.

Velkommen til å delta på en konkurranse der foreldre og barn kan bygge sammen i Minecraft. Hovedpoenget med uka er å ha det gøy og skape minner som familie. Men det er også noen premier på lur til utvalgte bidrag. Vinnere trekkes mandag 24. oktober, og annonseres på denne siden.

Minecraft-serveren arrangeres i samarbeid med Bibliogames. Serveren er åpen mellom 17:00 – 20:00, mandag til fredag. Problemer med pålogging: Kontakt support@Bibliogames.no.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser. Dersom du ikke kommer inn, forsøk igjen senere. Dere kan også sende inn bidrag av det dere har bygget ved å ta et skjermbilde og sende inn på post@barnevakten.no. Merk e-posten «byggekonkurranse i Minecraft 2022».

Hvordan logge seg på?

Du og barna dine trenger en fungerende versjon av Minecraft-spillet på mobil, nettbrett eller PC (Minecraft-serveren fungerer ikke på spillkonsoller som Playstation, Xbox og Switch). Både java og bedrock-versjonen av Minecraft fungerer ilag med serveren.

I hovedmenyen, velg spill > servere > legg til server (helt nederst på skjermen)

Her skriver du inn:

  • Servernavn: her kan du skrive inn hva som helst du ønsker. Et kallenavn du selv velger på serveren
  • Serveradresse: «barnevakten.bibliogames.no»
  • Port: 19132

Når du kommer inn i spillet, blir du tildelt en tomt som bare du kan bygge på. Dersom barna også logger seg inn, kan du invitere de inn til å bygge på din tomt. For å gjøre dette, må du skrive inn en kommando. Se video under for hvordan du gjør dette.

Video vil bli lagt ut her ved et senere tidspunkt.

Hvordan delta i konkurransen?

Delta ved å gi oss en e-post-adresse som vi kan kontakte deg på (forelders e-post). Her må du også skrive inn tomte-ID, slik at vi vet hva du har bygget. Fyll ut dette skjemaet for å delta. For å finne ut hva din tomte-ID er, se videoen under.

Video vil bli lagt ut her ved et senere tidspunkt.

Hva kan man vinne?

Det er Surefire som deler ut premier, og dette blir sendt direkte fra dem. Barnevakten trekker (tilfeldig) vinnere. Disse blir annonsert under her.

Vinnere annonseres her:

  • Førstepremie:
  • Andrepremie:
  • Tredjepremie:

PS! Vi oppdaterer snart artikkelen med videoer som viser hvordan dere kobler dere til Minecraft-serveren.

Ønsker du en påminnelse rett før Spilluka starter? Klikk her.


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.