Bli med på byggekonkurranse i Minecraft

I uke 42 (16. - 22. oktober) arrangerer Barnevakten og Bibliogames en byggekonkurranse i Minecraft. Slik logger du og barna dine på.

Velkommen til å delta på en konkurranse der foreldre og barn kan bygge sammen i Minecraft. Hovedpoenget med uka er å ha det gøy og skape minner som familie. Men det er også noen premier på lur til utvalgte bidrag. Vinnere trekkes mandag 23. oktober, og vil bli annonsert her (nederst på siden).

Minecraft-serveren arrangeres i samarbeid med Bibliogames. Serveren er åpen mellom 17:00 – 20:00, mandag til fredag i Spilluka. Problemer med pålogging: Kontakt support@Bibliogames.no.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser for hvor mange som kan være på serveren samtidig. Dersom du ikke kommer inn, forsøk igjen senere. Dere kan også sende inn bidrag av det dere har bygget ved å ta et skjermbilde og sende inn på post@barnevakten.no. Merk e-posten «byggekonkurranse i Minecraft 2023».

Se hele programmet til Spilluka her, med flere spennende arrangementer

Hva kan du bygge?

Et hus, et slott eller en liten by – slipp fantasien løs og lag det du vil. Det er bare kreativiteten som gjelder.

Hvor mange kan samarbeide?

Familien på fire eller familien på to. Det er ingen krav til lagstørrelse, men riktignok begrenset for hvor mange som kan være på ett lag om gangen. Barn kan også delta på egenhånd dersom foreldre heller vil heie på sidelinjen.

Hvordan logge seg på?

Du og barna dine trenger en fungerende versjon av Minecraft-spillet på mobil, nettbrett eller PC (Minecraft-serveren fungerer ikke på spillkonsoller som Playstation, Xbox og Switch). Både java og bedrock-versjonen av Minecraft fungerer ilag med serveren.

I hovedmenyen, velg spill > servere > legg til server (helt nederst på skjermen)

Her skriver du inn:

  • Servernavn: her kan du skrive inn hva som helst du ønsker. Et kallenavn du selv velger på serveren
  • Serveradresse: «barnevakten.bibliogames.no»
  • Port: 19132

Når du kommer inn i spillet, blir du tildelt en tomt som bare du kan bygge på. Når du skal invitere andre inn på din tomt for å bygge deg må du skrive inn en kommando. Se video under for hvordan du gjør dette.

Hvordan delta i konkurransen?

Delta ved å gi oss en e-post-adresse som vi kan kontakte deg på (forelders e-post). Her må du også skrive inn lagnavn og spillernavn, slik at vi vet hva du har bygget. Fyll ut dette skjemaet for å delta. Husk å lage en «stolpe» på tomten din med lagnavn, spillernavn på de som har deltatt og navn på byggverket.

Hva kan man vinne?

Vi kommer til å legge inn mulige premier her når Spilluka nærmer seg.

Foto: Shutterstock/ESB Professional


Tips og råd hver uke, pluss tilgang til webinarer: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.