Et lykkelig digitalt liv uten mobbing og dårlig påvirkning

LA OSS GJØRE DET SAMMEN: Algoritmene pusher kropp, krig og krangel på barn og unge. Barnevakten jobber daglig for å utruste foreldre og barn til å takle det digitale livet, og for å påvirke myndigheter og tech-aktører til å ta mer ansvar. Bli medlem for bare 299 kroner i året, så får du nye tips og råd hver uke.

Bli medlem

 

Det er fristende å gi opp å lede barn og unge inne i deres digitale liv, for alt er blitt så komplisert. Men foreldre bør ikke abdisere fra foreldrerollen, man kan ikke bare kreve at skolene og myndighetene skal ordne opp i alt. Og selv om man krever det, vil det ikke skje. Skole og myndigheter kan bare gjøre en del av jobben. Det største ansvaret ligger hos foreldrene.

Men det kan føles som en umulig oppgave å følge opp barnas digitale liv. Et gammelt ordtak sier at hvis du skal spise en elefant, må du ta en bit om gangen. Det samme gjelder oppfølging av barnas spillvaner, apper, skjermtid, nettvenner, algoritmer og positive og negative nettopplevelser. Det er derfor Barnevakten sender nye tips og råd til medlemmene hver eneste uke.

Litt etter litt, i uke etter uke, lærer medlemmene om apper, innstillinger og nye trender. Litt etter litt blir verktøykassen større for foreldrene som velger å få tips og råd jevnlig fra oss. Blir du medlem, vil du ganske sikkert også kunne legge vekk noen bekymringer. For det er kanskje ikke slik at din tenåring er spilleavhengig, du trengte bare å lese noen råd fra fagfolk om dette.

Tusen takk for at dere finnes. Så glad for å kunne få hjelp gjennom dere til å gi ungdommen i hus sunt nettvett

Mor til tenåring

Blir du medlem i Barnevakten hjelper du ikke bare din egen famillie, men du hjelper også andres. Barnevakten er en stiftelse som påvirker politikere, app-leverandører, skoler og andre. Vi mener selv at vi er ganske så midt på treet i våre krav. I flere år arbeidet vi for at skolene skulle installere innholdsfilter på elevmaskinene, spesielt for de yngste elevene, og til slutt kom det et stortingsvedtak om barns rett til å slippe skadelige innslag på skoleskjermene.

I starten av 2024 jobber vi med å påvirke Snapchat til å ikke vise hva som helst til 13-åringer i feeden. Snapchat har gitt oss noen løfter, men vi er ikke helt i mål når dette skrives. Blir du medlem, hjelper du oss økonomisk i vårt arbeid.

Året rundt underviser vi skoleklasser og foreldre i nettvett, og legger til rette for samtale om barn og skjermbruk, foreldrerollen og mye mer. Spesielt populære er våre samlinger på skoler der både foreldre og barn møter opp sammen. Barn og unge elsker å snakke med andre voksne enn sine egne foreldre om gleder og utfordringer som de opplever på nettet.

Du kan bli medlem for 299 kroner for resten av året. Dersom du ønsker vårt magasin Digital Barndom tilsendt i posten to ganger i året i tillegg, koster medlemskapet 399 kroner. Enkelte misforstår beløpet og tror det betyr 299 eller 399 kroner i måneden, men nei, det er denne prisen totalt for resten av året.

Som medlem i Barnevakten får du dette:

  • Ukentlige tips, råd og nyheter på e-post.
  • Gratis tilgang til våre webinarer som forteller om apper, foreldreinnstillinger og tilstøtende temaer.
  • Gratis mulighet til å stille spørsmål til vår fagavdeling.
  • Barnevaktens magasin to ganger i året.
  • Tilgang til pluss-artikler.
  • Tilgang til nettmøter.

Deler du vår visjon? Visjonen er at barn og unge skal være trygge og bevisste i sine digitale liv. Du kan bare sette inn «mitt» og «min» i visjonen:

Jeg vil at mitt barn og min tenåring skal ha trygge og bevisste digitale liv.

Ser du? La oss arbeide sammen om dette. Vi utruster deg og barna, og så følger du opp derfra.

Bli medlem her eller gi bort et medlemskap her.

PS! Hvis du har lest helt hit og mener at et medlemskap ikke er noe for deg, da spør vi: Kan du gjøre oss en tjeneste? Hva skal til for at du kan tenke deg å bli medlem? Hvilket behov har du som vi kanskje kan løse? Send beskjed til post@barnevakten.no.

Uansett, tusen takk for at du leste denne teksten, vi jobber aktivt videre for å gjøre barn og unges digitale liv mer positivt med gode spill, filmer og apper. Og ikke minst med å utruste både barn og foreldre til å takle vanskelige situasjoner på nettet.

Bli medlem

 

Foto: Shutterstock / fizkes