Trygt på nett for flyktninger

Som flyktning blir man sårbar – også på nett. Gjennom årets sommergave kan du bidra til oversettelse av informasjon om barn og mediebruk for å trygge familier som kommer til Norge.

Mange familier får informasjon gjennom Barnevakten sitt arbeid med Kids And Media. Gaveinntektene er avgjørende for satsingen på prosjektet.

Hva har Barnevakten allerede gjort med støtte fra deg som giver? 

Strømmetjenesten Netflix endret praksis. 

  • Tilgangen på tekst og tale på ulike språk har en regionsperre – dette betyr at for eksempel ukrainsk tekst og tale for filmer og serier ikke var tilgjengelig på Netflix i Norge. Kids and Media-teamet hos Barnevakten engasjerte derfor et møte med Netflix, der vi oppfordret dem til å åpne opp for ukrainsk tekst og tale i Norge. Dette er nå gjennomført og og Barnevakten har laget en liste over filmer vi anbefaler at dere kan se.

71 artikler er oversatt til engelsk.

  • Vår kollega Ratan Samadder har ved hjelp av deg som giver kunnet oversette 70 artikler om barn og medier til engelsk, slik at de blir tilgjengeliggjort for flere foreldre. Disse kan leses på kidsandmedia.com.

Hjertelig takk for at du støtter oss dette i arbeidet.  

Hva er vårt neste mål?

  • Vi ønsker nå å lage informasjonsfilmer til flyktninger som ikke kan lese eller skrive. Disse flyktningene trenger muntlig informasjon om nettvett på sitt eget språk.

Tusen hjertelig takk for at du bidrar til at enda flere barn i Norge er tryggere på nettet!

Hilsen Kids and Media-teamet.

Gi en gave

(Bildet øverst brukes under lisens fra Shutterstock.com)