Jubileumsgave for 20 års arbeid for å bedre barns mediehverdag

Barnevakten er en ideell stiftelse som jobber for en bedre mediehverdag for barn i Norge og har fulgt den digitale utviklingen fra før noen hadde en profil på Facebook, fra FM ble til DAB, fra en tid vi ringte eller tekstet hverandre, til vi nå lever våre liv via smarttelefonene som først ble lansert i 2007.

I 2019 mottok vi Sareptaprisen. En pris som blir gitt til aktører som får mye ut av lite. Dette opplevde vi veldig positivt og gav oss en vitamininnsprøytning til å fortsette arbeidet vårt og løfte frem de gode medieproduktene.

Dette var begrunnelsen fra juryen:

«Barnevakten har fått stor betydning for foreldre, lærere, barnehage- og førskoleansatte, for andre voksne som jobber med barn og unge, og ikke minst for tusenvis av barn og unge i hele landet. Virksomheten blir nå benyttet av over halvparten av alle skolene i Norge. Informasjonen på deres nettsider hadde 2,4 millioner sidevisninger i fjor, og over 72 000 personer møtte på mer enn tusen foredrag siste år. «

Siden mars har vi opplevd en solid økning i antall henvendelser. Det er særlig spørsmål fra foreldre om ulike apper barna deres bruker, nettmobbing eller at barna har brukt mye penger på spill uten at foreldrene har hatt kjennskap til dette. Vår siste forskningsrapport «Skjermet barndom» viser at foreldrene ønsker mer støtte og informasjon om nettopp disse områdene. 

I løpet av dette året har vi alle blitt nærmest heldigitale, noe som har gitt oss noen fordeler, men kanskje også at vi foreldre er blitt mer oppmerksomme på hvor mye av livet som er digitalt. Både for oss og for våre barn.

Du har mulighet til å bidra inn i arbeidet med å gi en jubileumsgave til Barnevaktens arbeid slik at vi kan gå styrket inn i 2021.  

 

Gi kr. 100

Kunnskap og engasjement skaper trygge mediebrukere. Din støtte lar oss nå ut til enda flere.

Gi kr. 250

Politikere og næringsliv må ta ansvar. Din gave gjør at vi kan utfordre myndighetene til å skape endring.

Gi kr. 500

Informasjon gir økt bevissthet. Din støtte bidrar til flere artikler og anmeldelser på barnevakten.no.

Valgfritt beløp

Alle små og store gaver bidrar til vårt arbeid for at barn og unge skal kunne bruke digitale medier på en trygg og bevisst måte.