Gratis opptak av webinar: Spillene som lopper barna for penger

VIDEO MED TIPS OG RÅD: Barnevakten og Forbrukerrådet tar opp dilemmaer omkring kjøpepress i spillene som «alle» barna spiller. Gratis tilgang for alle.

Webinar for foreldre og andre interesserte.

Få gratis tilgang gjennom skjema nederst i artikkelen (trykk F5 eller last inn siden på nytt om det ikke viser)

Thomas Iversen er juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet og Kris Munthe er rådgiver på spill og apper i Barnevakten. Begge har lang erfaring med å rådgi foreldre med barn som spiller dataspill. I dette webinaret tar Thomas og Kris for seg typiske dilemmaer knyttet opp mot barns bruk av penger i dataspill.

Roblox, Among Us, Fortnite, Rocket League og FIFA – noen av de mest populære spillene blant barn er pepret full av reklame, skins, spillvaluta og andre kjøpemuligheter. Barn og unge kan derfor bli eksponert for store mengder kjøpepress.

Noen ganger går det galt, og foreldre sitter igjen med store regninger dersom barna har kjøpt innhold i spill ved uhell. Andre ganger kan barn bli fristet til å trykke seg inn på svindelsider i jakten etter gratis robux og V-bucks. Og hva med de som ikke har råd? Her er det enda en arena der økonomiske forskjeller blir synlige.

Og hva med den stadige masingen i spillene om å kjøpe digitale goder? Er dette greit? Hvilke rettigheter har man som foreldre dersom barna har handlet ved uhell? Og hvordan kan man forebygge at barna tømmer bankkortet i spill?

Visste du at…?

  • 58 prosent av barn kjøper innhold i spill for ekte penger
  • Omtrent 4 av 10 barn har kjøpt innhold uten å spørre foreldrene om lov
  • Nesten 3 av 10 barn har kjøpt «forundringspakker» i spill hvor innholdet var ukjent

(Kilde: Barn og Medier, 2020)

Vi forklarer:

  • Slik er gratisspillene laget for å friste barna til å kjøpe ting
  • Skrekkeksemplene: barna har handlet for tusenvis av kroner i spill! Hva gjør man?
  • «Skins» og «season pass» – skaper sosialt kjøpepress i skolegården
  • Er det greit at barn blir utsatt for kjøpepress? Hvilke rettigheter har man som forelder?
  • Hvordan sette gode rammer/innstillinger for pengebruk i spill
  • Vi svarer på spørsmål

Gratis tilgang.

Slik gjør du det: Fyll ut skjemaet under. Du får så en ordrebekreftelse tilsendt på oppgitt e-post, der du finner lenke og ditt passord til opptaket.

MERK: Tilgangen er aktiv i minimum 30 dager, etter dette må eventuell ny tilgang skaffes på nytt. Det er ikke tillatt å laste ned eller gjøre opptak av webinaret.