Hvordan kan lærere og foreldre samarbeide mot netthat og nettmobbing?

GRATIS WEBINAR 8. FEBRUAR KLOKKEN 14.15: Finnes det tiltak som begrenser nettmobbing og netthat? I dette webinaret snakker vi om hvordan lærere og foreldre kan samarbeide for å unngå at elever blir uthengt eller henger ut andre på grunn av etnisitet, religion, funksjonshemning eller kjønn.

Påmelding (via Zoom) webinar 8. februar kl. 14.15 – 15.00: Hvordan kan lærere og foreldre samarbeide om å forebygge netthat og nettmobbing? 
Webinaret streames også direkte i lærergruppen «Digitale lærere» på Facebook.

8. februar markeres Safer Internet Day over hele verden. Målet med markeringen er å fremme trygg og ansvarlig bruk av digital teknologi, spesielt blant barn og unge.

I Norge er det flere arrangementer denne dagen med et felles fokus i år på netthat som er et økende fenomen i digitale kanaler. Vi ønsker å samle unge, forskere, politikere, politi, skoleledere, foreldre og lærere til å snakke sammen om hvordan vi kan jobbe sammen for å forebygge netthat.

Medietilsynet, Barnevakten, Foreldreutvalget for grunnutdanningen (FUG), Bergen Kommune og flere andre aktører starter nå et langsiktig prosjekt for å mobilisere barn og unge, lærere og foreldre til å gjøre noe for å forebygge nettmobbing og netthat blant barn og unge.

Disse deltar på webinaret: 

  • Mari Solvi, elev ved Fyllingsdalen videregående skoler i Bergen
  • Kristin Oudmeyer, direktør for barns rettigheter i Unicef Norge
  • Stig Oprann, Forelder og utvalgsmedlem i Foreldreutvalget for grunnutdanningen
  • Siw Askheim, seniorrådgiver i Statped
  • Jogeir Sognnæs, direktør i etat for spesialpedagogiske tjenester i Bergen kommune
  • Mette Johnsen Walker, forbundsleder i Skolenes landsforbund
  • Ingunn Steen Andersen, seniorrådgiver Dembra ved HL-senteret
  • Leif Gunnar Vestbøstad Vik, daglig leder i Barnevakten er vert

Mye godt arbeid blir gjort av lærere og foreldre allerede, og nye ideer til gode forebyggende tiltak kan komme fram når vi deler erfaringer og tanker med hverandre. Derfor inviterer Barnevakten til webinar.  I panelet er blant annet unge selv, skoleledere, foreldrerepresentanter og forskere. Lærere over hele landet har i forkant sendt inn sine innspill til hva som gjøres allerede ute i skolen og hva de tenker kan gjøres mer av for å trygge barn og unge på nett mot mobbing og netthat.

Påmelding: Tirsdag 8. februar kl 14:15

Webinaret varer i 45 minutter.

Pris: Gratis for alle

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom. Du kan logge deg inn i nettleseren eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du fremtidige webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin. Akkurat dette webinaret er gratis for alle.


Tips og råd om nettvett hver uke, samt tilgang til webinarer om nettvett: Bli medlem av Barnevakten. Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.