Cooler Master CK550 RGB Gaming-tastatur

Gaming-tastatur

ANMELDELSE: Cooler Master leverer her et flott gaming-tastatur med full lyskontroll, mekaniske brytere og holdbarhet til å tåle opptil 50 millioner klikk. Et godt alternativ til spillglade barn og unge med andre ord.

Det finnes utallige tastaturer å velge fra. På den ene siden har man kjedelige, grå plater. I den andre enden, har man underverk som lyser opp mer enn årets juletre. Cooler Master sitt gaming-tastatur, CK550, heller mot den siste enden av skalaen.

Dette er altså et mekanisk gaming-tastatur.

«Mekanisk» innebærer her at bryterne registrere hvert tastetrykk fysisk. Ikke-mekaniske tastatur derimot, har et gummibelegg under tastene som registrer trykk. Forskjellen er økt responstid, skal man tro utviklerne, og ikke minst, mer lyd! Det høres tidvis ut som om man skriver på en gammeldags skrivemaskin.

Cooler Master CK550 RGB Gaming-tastatur

Format: PC
Kategori: Gaming-tastatur
Utvikler: Cooler Master

CK 550 er enkelt å koble opp. Det er bare å skyve inn USB-kabelen og så er tastaturet oppe og går. Ingen installering nødvendig utover det, avhengig av operativsystem så klart. Men på en ordinær PC med siste Windows-installasjon, går dette automatisk.

Tastaturet kan stå takket være to bakben, eller så kan den være liggende flat på skrivebordet.

Både ben og nedre kant har gummiskiver for å hindre at tastaturet flyter omkring under hard gaming. Dette fungerer ganske så bra. Byggkvaliteten er også god. Under tastene finner man matt metall som tar seg godt ut som bakgrunn for belysningen. Baksiden er av plast, men også dette virker solid.

Størrelsen på tastaturet er standardisert.

Så denne «fyller» små skrivebord. Til gjengjeld, har man de numeriske tastene på høyresiden, som strengt tatt er mest nødvendig til bruk i skriveprogrammer og excel-ark. Ikke minst med andre oppgaver som krever mye tallarbeid. Det er uansett et pluss som gjør at tastaturet egner seg for mer enn «bare» gaming. Denne er også fin til skolearbeid.

Tastene føles ellers solide, og har god responstid. Man må ikke trykke tastene langt ned før bokstaver og bevegelser i spill blir registrert.

Det følger også med en hendig liten guide. All belysning, som er en av innretningens store høydepunkt, kan styres direkte på tastaturet. Man har en egen funksjonsknapp som kan brukes til å justere fargenivå, styre intensitet på belysning, velge profiler og ta hånd om andre multimedia-oppgaver – som å pause og bytte spor på musikken.

Dette er hendig om man er midt oppi et spill, og slipper dermed å gå inn og ut av spillet for å endre spor.

Belysningen ser fantastisk ut! Særlig med tanke på den matte metallbakgrunnen. Når lysene beveger seg fra den ene siden til den andre, er det som en «bølge» av skiftende lys. Til og med en råtass av en juletrebelysning hadde blitt imponert. Det er ni standardprofiler å velge fra innebygd fra utvikleren sin side.

Lyset har først og fremst en visuell effekt og ser veldig stilig ut i mørket. Men det er også med på å vise (lyse) hvor tastene befinner seg på tastaturet. Det er også mulig å laste ned et program som lar deg oppdatere drivere, og der man kan bestemme hva slags type lys tastaturet skal vise.

Man kan til og med gå så ned til detaljnivå, at man kan velge en farge og «male» hver enkelt tast. På den måten kan barn og unge være kreative og selv sette preg på eget uttrykk.

Et minus med tastaturet, for noen, er at det er kablet og ikke trådløst. I disse dager er det mye som er uten kabler. Fordelen er åpenbart at man slipper å tenke på batteri og lignende. Ved en stasjonær PC er ikke dette nødvendigvis et problem, så lenge man har nok USB-innganger tilgjengelig.

Egnethet

Cooler Master CK550 RGB Gaming-tastatur er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Tastaturet er solid, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Prisen er heller ikke så ille. Denne befinner seg et sted på midten av stigen når det gjelder pris på mekaniske gaming-tastatur. Man kan velge rimeligere utstyr, men må da mest sannsynlig velge noe med dårligere kvalitet og holdbarhet. CK 550 er veldesignet nok og har god respons som er til hjelp når barn og unge spiller konkurransebaserte spill på nett.

Tastaturet er ellers enkelt å koble opp med den medfølgende USB-kabelen. Drivere installeres automatisk. Manualen er enkel å lese (men på engelsk) og programvaren lastes ned fra nettsiden og er nokså intuitiv med få menyer å forholde seg til. Det følger også med nordisk oppsett med CK550 med bokstavene æ,ø og å.

CK550 er et PC-tilbehør som vil kunne vare i årevis. Denne er ment å tåle intens spilling og ser ut til å bestå av robust materiale. Innretningen tar noe plass, og er ikke av de minste på markedet, men med alle taster på plass er denne også multifunksjonell og kan brukes både til skolearbeid og spillsesjoner. Men denne tar noe plass når tastaturet skal være med på reisefot og lignende. Vekten er i det minste et stort pluss, og denne tynger ikke mer ned enn 850 gram.

Les også om et annet mekanisk tastatur: Logitech G Pro X