HyperX Alloy Elite 2: gamingtastatur

Gamingtastatur. Anbefales av Barnevakten fra ti år.

Anmeldelse: Lys opp rommet med dette RGB-belyste gamingtastaturet fra HyperX som er slitesterkt og tåler opptil 80 millioner tastetrykk! Anbefales av Barnevakten fra ti år.

Gamingtastatur kommer i mange former og fasonger. Mest moteriktig i dag er full og justerbar RGB-belysning. Det vil si at tastaturet lyser opp som et juletre i all regnbuens farger. Ikke bare gir det en stilig effekt i lyssvake rom. Det gjør det også enklere å se tastene.

PC-tilbehør skal altså ikke lenger bare være funksjonelt. Det skal være stilrent og personlig, på samme måte som man ville «style» en bil for eksempel.

HyperX Alloy Elite 2: gamingtastatur

Kategori: Gamingtastatur
Utvikler: HyperX

HyperX Alloy Elite 2 er som navnet tilsier oppfølgeren til Alloy Elite.

Tastaturet er fortsatt mekanisk – det vil si en slags klikkelyd og sprettfølelse når man trykker ned tastene. Visstnok skal dette også gi bedre responstid når man spiller. Også gir det rett og slett en bedre følelse når man trykker fra seg i intense gaming-økter.

Hver tast er dessuten bygget opp på en gjennomsiktig kapsel (ABS-pudding keycaps) som slipper ut enda mer belysning. Så for de som virkelig vil la tastaturet skinne, både bokstavelig og bildelig talt – så er dette utstyret som gjør dette for deg.

Dersom man sammenligner dette tastaturet med for eksempel Q-Pad sitt mekaniske tastatur, MK-95, så ser man hvor mye mer Alloy Elite lyser opp. Disse gjennomsiktige tastene slipper rett og slett ut mer lys enn mange andre tastatur.

Og det ser utrolig flott ut!

Man kan skreddersy fargene inne på programvaren som hører til HyperX, Ngenuity. Det fungerer så som så. Programvaren trenger å stabiliseres noe mer, men det er ikke uventet at dette vil bedres i fremtidige oppdateringer.

Rett over tastene finnes det også en lysbar dersom ikke tastene i seg selv skulle være nok. Også denne har et spenn i hvilke farger den klarer å skyte ut.

Det er mulig å bytte mellom en rekke lysfunksjoner ved å trykke på fysiske knapper på tastaturet. Øverst i hjørne har man en egen tast for dette. Så for de som ikke ønsker å hoppe inn i programvare for hver gang, så er dette en rask og lettvinn måte å bytte fargeprofil på.

Man kan bytte mellom tre profiler (av, regnbuebelysning og rød), også er det mulig å justere intensiteten. Full guff er naturligvis det som ser best ut!

Øverst på tastaturet finner man også noen hendige medieknapper. Her kan man enkelt bytte lydspor, pause musikk og endre volum. Dette er en praktisk løsning som er fint å ha lett tilgjengelig når man spiller spill eller ser på film.

Faktisk, burde vel dette strengt tatt være obligatorisk på tastatur nå til dags. Ikke alle har det, men HyperX har i hvert fall omfavnet ideen denne gangen. Det er dessuten et stort pluss hvor lett det er å flytte på hjulet som styrer lydnivå.

Ellers ligger tastene oppå en stålramme. Så dette er utstyr som er ment å tåle en del. Selve tastene i seg selv tåler opptil 80 millioner tastetrykk. Det betyr ikke at spillutstyret kan benyttes som hammer på spiker – men gaming fordrer mye trykking – og spesielt i intense spilløkter.

Denne tåler altså en hel del, og vekten på 1530 gram gjør at gaming-tastaturet ikke flyter oppå skrivebordet heller. Det er litt vekt her, og det gir også en opplevelse av at dette er kvalitet. Billige tastaturer kjennetegnes jo av lav vekt og mye plastikk.

Alloy Elite 2 overgår dette med glans!

 

En annen kjekk egenskap er at det er bakt inn en USB-tilkobling på baksiden av tastaturet. Dette kan jo brukes til alt fra å lade mobiltelefonen til annen tilkobling til datamaskinen. Selv om moderne maskiner er blitt mer sjenerøse med tanke på antall USB-tilkoblinger, så er det alltid kjekt å ha en som er så lett tilgjengelig.

Så i praksis både bruker og gir Alloy Elite 2 en USB-plass. Så det er flott at man får tilgang til enda en inngang, særlig for de som begynner å mangle USB-innganger.

For å presisere så er ikke Alloy Elite 2 et trådløst tastatur.

Gamingtilbehøret kobles til med ledning som virker slitesterk. I disse dager hvor det meste er trådløst kan man jo undre på hvorfor ikke mer og mer av denne type utstyr blir kabelfritt. Men et gaming-tastatur skal stort sett stå der det står, og man slipper å tenke på gjenværende batteritid og lignende.

For ikke å nevne at man med kabel tross alt er sikret minimalt med forsinkelse mellom trykk og respons på skjermen.

Et annet pluss er at denne fungerer ikke bare med datamaskin, men også med PlayStation og Xbox One. På det vis får man et gamingtastatur som kan flyttes over mellom spillkonsoll og PC. Tilkoblingen skjer via USB-A.

Bare det i seg selv kan jo være et ankerpunkt for å velge akkurat dette som tastatur.

Alloy Elite 2 er et flott gamingtilbehør. For barn og unge som elsker belysning som kan utkonkurrere familiens juletre, så er dette riktig valg å gå for. Alloy Elite 2 ser nydelig ut på gutte- og jenterommet når det lyser i vei. Og fargeintensiteten er så sterk at denne også ser flott ut i dagslys.

Her er det takknemlig teknologi i bunn som bokstavelig talt får hver eneste tast til å skinne.

Med profilbytte bare et tastetrykk unna kan man dessuten nyte et pulserende fargeshow som «piffer opp» datamaskinen og vise frem spillutstyret til alle og enhver.

Alloy Elite 2 er i tillegg robust og virker slitesterkt. Tastene er ment å tåle mange trykk og intense gamingøkter. At det ligger en stålramme i bunn gir også et preg av kvalitet og godt grunnarbeid.

Responsen er også god. Enten man spiller skytespill eller strategispill så er reaksjonen i spillet øyeblikkelig.

Og ved siden av gaming, så er dette også et tastatur som kan komplimentere annet arbeid på datamaskinen. Enten det er lekser og skolearbeid eller lett nettsurfing – så får dette tastaturet jobben gjort. Med innslag av nummererte taster på siden og medieknapper på topp, er nyttige funksjoner lett tilgjengelig også når man står på i arbeidsøkter.

Et savn er en pute i bunn som håndflatene kunne ha hvilt på mens man spilte. Det er ikke sikkert at yngre hender ser på dette som et stort savn, men i lange gamingøkter er dette behagelig å ha med. Det er det siste ankerpunktet som virkelig kunne ha gjort dette til en fulltreffer uten like.

Ellers så oppleves selve tastene som behagelige og responsive. Disse fungerer godt, og dette er en type spillutstyr som kan komplimentere barn og unges gaming i lang tid fremover. Og det er et stort pluss at denne passer både til spillkonsoller og PC!

Egnethet

Alloy Elite 2 er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et skikkelig godt gaming-tilbehør.

Tastaturet er solid, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes absolutt rimeligere varianter for hobbyspillere.

Men noen av de åpenbare fordelene med et dyrere tastatur, er kvalitet og responstid. Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus og et tastatur som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Tastaturet er enkelt å koble opp og drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på rundt 1500 kr og stiller seg derfor i midtre prissjikt for gamingtastatur. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare i årevis.

Reklamefilm: