HyperX Cloud Alpha S Gaming-headsett

Hodetelefoner/gaming-headsett. Anbefales av Barnevakten for barn og unge fra syv år.

Gaming-headsett fra HyperX byr på god lyd, 7.1 surroundteknologi og avtakbar mikrofon. Dette kan være et flott spill-tilbehør til barn og unge.

Med et gaming-headsett kan barn og unge høre lyden av det som skjer i spillet i tillegg til å delta i stemmechat.

Mikrofonen åpner for toveiskommunikasjon slik at barna kan prate sammen med venner og ha det sosialt, eller koordinere det neste angrepet i et onlinespill.

Samtidig varierer utvalget av headsett veldig.

Det finnes rimelige merker som ofrer lyd- og byggekvalitet for en lavere prislapp. I det andre sjiktet har man headsett til flere tusenlapper i innkjøpspris. Og det er ikke helt lett å vite akkurat hvilket headsett man skal gå for.

HyperX Cloud Alpha S Gaming-headsett

Kategori: Hodetelefoner/Gaming-headsett
Utvikler: HyperX

HyperX spesialiserer seg på gaming, og byr på alt fra musematter til tastatur og lagringsplass. Det er en produsent med et godt rykte som også står for kvalitet i det de utvikler og selger.

Deres HyperX Cloud Alpha S Gaming-headsett har flere nyttige funksjoner med på lag. Først og fremst kobles den til PC ved hjelp av USB-tilkobling, eller til spillkonsollens håndkontroller ved hjelp av en 3.5 minijack.

Om man ønsker å gå for et headsett med eller uten ledning er jo smak og behag. Fordelen er at man slipper å tenke på batteritid og lignende da denne forsynes med spillmaskinens egen strøm. Men noen kan oppleve ledningen som et irritasjonsmoment.

Ellers så følger det med avtakbar mikrofon – noe som er nyttig om man ikke skal bruke spillchat, også blir headsettet mer transportvennlig. Da er det også fint at det følger med en liten «tøypose» som man kan legge headsettet oppi når barna skal ut på farten.

En «fjernkontroll» følger også med som mellomledd fra headsett og spillmaskin (kan kun brukes ved USB-tilkobling. Her kan man enkelt senke eller dempe lyden, justere og balansere volum fra spill og chat, og skru på 7.1-surroundlyd.

Alt er tilgjengelig kun et fysisk tastetrykk unna, noe som er fint fordi barna slipper å avbryte spillsesjonen for å gå inn i menyer og endre lydnivået. I tillegg så er det en liten hempe på kontrollen som gjør at det er mulig å feste og dermed «ankre» ledningen i en genser/bukse o.l.

7.1 surroundlyd må også presiseres. For hva er det egentlig, og hvordan fungerer dette med et headsett?

Opplevelsen kan minne om å sitte i en stol omringet av høyttalere. Det betyr at det høres ut som om lyden kommer fra forskjellige steder i rommet. Så om man spiller et bilspill, vil man kunne kjenne igjen lyden av en bil som kjører forbi. Først føles det som om lyden er bak, så på siden når bilen passerer.

HyperX sitt headsett gjør en glimrende jobb med å fremme opplevelsen av at lyden kommer fra ulike steder. I onlinespill er dette mer enn bare en «kul» effekt. Faktisk til hjelp for å vinne:

Dersom barna spiller spill som Fortnite eller Overwatch, må de være lyttende til hvor fienden beveger seg. For eksempel gjelder dette å høre etter fotskritt, hvilken retning skudd kommer fra osv.

Akkurat i slike tilfeller er denne teknologien nyttig og kan tenkes å gjøre en bedre jobb enn headsett som baserer seg på ren stereo-funksjonalitet. I tillegg så er det jo helt suverent om barna skal se på film som har surround-teknologi. Og disse kan dermed være et alternativ til kostbare høyttalersett (med samme nytte) som tar mye plass.

Så var det lydkvaliteten. Alpha S dekker ørene helt. På den måten lukker de ut en del støy i omgivelsene og gir lyden et behagelig, «romlig» preg. Ved å dreie på to knotter på baksiden av headsettet kan man justere bassen fra lav – passe – forhøyet. Alpha S har ikke noe massivt basspreg, men holder mer enn nok.

Musikk høres nydelig ut. Something Just Like This av The Chainsmokers & Coldplay har en behagelig dundring av lav bass i bakgrunnen og med klare vokaler og piano på toppen av det. Lydkvaliteten er klar og fri fra skurring. Når man så går over til sanger som Wanted av OneRepublic så hører man at enheten også leverer godt på strengeinstrumenter og trommer.

Spillyd er også fenomenalt. Og det er vel verdt å skru på 7.1-surround for spill som håndterer det. Mikrofonen er også god på å videreføre stemmechat. Så her behøver man ikke å bekymre seg for at mottakeren ikke skal plukke opp det som blir sagt. Mikrofonen er også lydkansellerende og har en vindsokk kledd over den.

Og når det gjelder byggekvalitet så er det en aluminiumsramme som holder øreklokkene sammen og med en skinnreim som går over hodet. Øreputene har også et skinndekke som puster slik at dette ikke blir klamt, og de har skumminne som i praksis betyr at stoffet går tilbake til opprinnelig posisjon etter at de er brukt.

Så Alpha S er behagelig å ha på seg og tynger ikke ned takket være reima som sitter over hodet. De oppleves ikke som klamme eller ubehagelige, og byggekvaliteten virker solid. Ikke minst har de et stilig design i sort og hvor det mest fremtredende er HyperX-logoen som i spillverden er en type merkevare innen gaming.

HyperX sitt headsett kan derfor være et godt alternativ for spillende barn og unge. Tilkobling gjennom ledning gjør at man slipper å tenke på batteritid. Byggkvaliteten virker også solid, og dette er et headsett som ser ut til å tåle en del bruk.

Teknologien og lydkvaliteten snakker for seg selv. Ellers er prisen passe med tanke på at dette er et tilbehør som kan vare i mange år.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke dette headsettet, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headsett med mindre man passer godt på dem, så for veldig små barn kan det holde med et rimeligere alternativ.

Men for barn og unge som er opptatt av bedre lyd og funksjoner, kan dette være noe å gå for og som ikke er av de dyreste på markedet heller.

Som alltid bør foreldre være obs på hva som skjer i barnas spillverden. Det kan oppstå kommunikasjon i onlinespill som kan være utfordrende for barn. I tillegg er et headsett med på å «lukke» barnas spillverden for foreldrene. Med vanlige høyttalere er det enklere for foreldre å plukke lyd fra spillchat og i spillet.

Det er en balanse her mellom barns rett til privatliv og foreldres ønske om å trygge barna og følge med på det som skjer i spillene.

Reklamefilm: