Logitech: Brio 300

Webkamera.

ANMELDELSE: Fullverdig webkamera med automatisk lyskorreksjon, støydempende mikrofon og et intuitivt oppsett. En overkommelig innkjøpspris gjør dette til et produkt som passer for de aller fleste.

Webkameraets tid er langt fra over. Eksterne kameraer har gjerne bedre kvalitet og tekniske funksjoner som overgår bærbare datamaskiners innebygde kameraer. I hvert fall gjelder dette for bærbare maskiner i den rimeligste prisklassen og i mellomklassen.

I en tid med videomøter, fjernstudier og skolemøter – får webkameraer utvidet bruksområde. Ikke minst for gaminginteresserte barn og unge som ønsker å filme seg selv når de streamer fra et dataspill. Og for øvrig unge som lager annet videomateriale på nett eller til offline-bruk.

Logitech: Brio 300

Kategori: Webkamera
Utvikler: Logitech

BRIO 300 kan kanskje omtales som det mindre søskenbarnet til BRIO 500. Da med tanke på pris og størrelse. Man får et litt mindre synsfelt å bryne seg på, litt mindre mekanisk zoom og en mikrofon i stedet for to.

Samtidig er BRIO 300 hakket mer portabel og mindre i bredde. Noe som gjør at denne opptar mindre plass.

I design finnes denne i hvit, rosa og grafitt. Og plasten bærer preg av å ha prikker, noe som gjenspeiler at det er brukt minst 48 prosent resirkulert plast i produksjonen. Dette er en mer miljøvennlig linje som Logitech har valgt å gå for i en rekke av produktene sine.

Tilkobling går via USB-C, altså den mindre varianten av USB. Det er ikke noe stort problem, men en del datamaskiner har mindre av denne typer porter, og flere av den ordinære USB-inngangen. Nyere maskiner har som regel minst en eller to USB-C-porter.

Som mellomløsning kan man alltids kjøpe en adapter eller en overgang, noe som ikke koster all verden.

Ellers har BRIO 300 en liten støtte i bakkant som kan dras ut og tilpasses en skjerm for eksempel. Og det følger også med en personvern-luke som kan trekkes foran kameraet når dette ikke er i bruk. Og som nevnt finner man alt man trenger på kameraet av mikrofon og så videre.

I bruk fungerer Brio 300 ganske så bra. Det er lite mas på innstillinger ettersom kameraet gjør jobben selv med å tilpasse bildet etter lysforhold. Samtidig kan man gå inn i programvaren Logitune dersom man ønsker å finjustere innstillingene.

Man kan forvente et nokså klart og tydelig bilde, og dette er definitivt noen solide hakk opp fra rimeligere, bærbare datamaskiners innebygde kamera.

Webkameraet er ikke noe unikum eller mesterverk når det kommer til omgivelsene. Webkameraet fungerer best når det er lite motlys og lag til rette for belysning som støtter rammefaktorene. Men dette gjelder jo for alle typer kameraer.

Til sammenligning med Brio 500 beholder også 300 roen og overeksponerer ikke for mye for å kompensere for mørke og motlys. Så på akkurat dette punktet er faktisk programvaren til Brio 300 bedre. Det er kjekt å slippe opplevelsen av fjernlys i bakgrunnen når det er mørkt eller sol som stikker inn fra vinduer.

Alt i alt vil Brio 300 dekke de fleste behov når det gjelder bildekvalitet. Man kan ikke forvente proff studiokvalitet, men så snakker vi samtidig om et kamera som er priset for et nivå som innebærer mer tradisjonelle videomøter.

Det er kanskje på lydkvaliteten man merker best hoppet opp til Brio 500. Lydkvaliteten er helt ok, men den blir langt tydeligere og dempet på Brio 500 sammenlignet med på lillebroren. To mikrofoner har altså noe å si, og lydopptaket er noe mer utydelig og bærer så vidt preg av å snakke i en plastflaske på Brio 300.

Kanskje hadde man ikke merket den store forskjellen i praksis. Men når man har mulighet til å teste de to webkameraene side om side, er det absolutt en forskjell.

Ellers er dette også med en støydempende mikrofon. Og det fungerer helt ok, men man kan bare ikke forvente så mye av en mik som står åpen for å plukke opp alt som står foran den. Skal man ha skikkelig støydemping må man nesten velge noe eksternt som er bygget for det.

Brio 300 er et flott webkamera. Man får med det god valuta for pengene. Her er det pakket inn automatisk lyskorreksjon, en støydempende mikrofon og en oppløsning på 1080p. For tradisjonelle videomøter og streaming som ikke skal opp på proft nivå, vil dette holde i massevis.

Enkelt oppsett gjør at man er i gang på bare noen minutter. Og det er kjekt at Logitech har videreført de tradisjonelle personvern-funksjonene som en luke som kan tas foran kameraåpningen, samt et lys som viser når dette kameraet er påslått.

Lydkvaliteten er utover det helt ok. Kamerabildet derimot fungerer ganske så bra med et klart og tydelig bilde, så lenge forholdene også hjelper til. Det innebærer å unngå mye motlys og mørke i omgivelsene.

Foto: bildet på toppen av artikkelen er tatt av Logitech, de andre bildene er tatt av redaksjonen.

Egnethet

Brio 300 er et flott PC-tilbehør som sikter mot studenter, streamere og de som ønsker å videochatte med venner og familie.

Dette er et relativt rimelig alternativ sammenlignet med andre kameraer på markedet, men samtidig fullverdig med tanke på kvalitet.

Å koble opp maskineriet er også enkelt hvor det bare er å plugge inn ledningen, så er man i gang.

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser