Logitech Combo Touch

Tilbehør til nettbrett.

ANMELDELSE: Superstilig nettbrett-tilbehør gjør iPaden mer allsidig og profesjonell. Combo Touch beskytter enheten, fungerer som støtte og byr på tastatur og berøringsplate for å utføre all slags finurlige oppgaver.

Med evnen til å være klar på få sekunder er en iPad genial å ha. Ikke minst er denne type skjerm langt mer kompakt og reisevennlig sammenlignet med en bærbar datamaskin eller Mac for eksempel. Samtidig, til mer langtekkelige skriveoppgaver og kontorvirksomhet kommer ofte maskinen til kort.

Og det er kanskje det gapet som lider mest i sjiktet mellom et nettbrett og en datamaskin. For hvor hardt man enn prøver, er det ikke det samme å skrive på et virtuelt som et fysisk tastatur. Heldigvis viser Logitech at det er null problem å veie opp for denne avstanden.

Logitech Combo Touch

Kategori: Tilbehør til nettbrett
Utvikler: Logitech

Logitech Combo Touch er dels tastatur og dels etui. Den kan skilte med en del intuitive og geniale funksjoner. Her er det rett og slett godt hjernearbeid som ligger bak fra ide til ferdig produkt. Men det bør man vel også kunne forvente når innkjøpsprisen havner på noen tusenlapper.

Mer om dette om litt.

Så var det designet da. Stilrent og proft passer dette tilbehøret like godt inn på skolen som på kontoret. Fargen er grå og med en solid tilpasning til iPadens kriker og kroker. For eksempel med åpne luker for kamera, høyttalere, ledning og mer.

Ipaden får uten tvil et kraftig løft med tanke på utseendet så snart man smekker på dette etuiet. Og dette ser svært lekkert ut i tillegg til å beskytte innmaten fra fall, dunk, riper og andre typer skader.

Så lenge slitasjen ikke er altfor stor riktignok. Det kan intet etui kompensere for.

En annen genial egenskap med Logitech Combo Touch er todelingen. Fordi man kan fint koble av tastaturet fra skjermholderen på et øyeblikk. En liten magnet kobler tastaturet fast til iPaden, og denne er enkel å ta fra igjen.

Det høres kanskje ikke ut som om dette skulle bety all verden. Men for de gangene man ønsker et rent nettbrett uten et tastatur som henger med – er dette genialt.

For eksempel når man kun skal spille, bruke en app eller strømme en film. På bare et blunk er man klar til neste runde med en strømmetjeneste for eksempel. En magnet gjør samtidig at tastaturet henger der det skal relativt stabilt på plass.

Tastaturet er også bakgrunnsbelyst og kobler seg til iPaden automatisk. Et eller annet teknisk underverk styrer denne prosessen. Noen kan jo oppleve hindringer her, men i denne testen gikk dette smertefritt og på autopilot.

Det må heller ikke noe lading til. Et kjapt google-søk viser at det finnes noe som heter «smart connector». Og joda, det finnes noen punkter både på iPaden og på tastaturet som gjør at disse utveksler strøm og funksjoner automatisk. Helt genialt.

Ellers har tastaturet en god dose med funksjoner lett tilgjengelig via tastetrykk. Øk eller demp skjermbelysningen, senk volum, pause eller bytte sang, en hjemknapp for å komme tilbake til hovedmenyen.

Det finnes også en berøringsplate her slik at enheten i praksis blir som å navigere en datamaskin eller mac. Man kan trykke på apper, lenker og annen type navigering via berøringsplaten. Igjen er dette enda et grep som er med på å minske avstanden mellom nettbrett og datamaskin.

Et neste, genialt trekk er støtten som er bak. Dette er ikke en løsning som billige etuier har hvor nettbrettet står imot sin egen vilje til det faller ned igjen. Denne støtten virker stabil og kan justeres til flere posisjoner. Og på den måten får man akkurat den vinkelen man ønsker.

Når man lukker denne igjen står den fint og ute av veien for annen bruk.

Ellers må det sies at etuiet virker solid og gjennomført med tanke på kvalitet. Her er det tøystoff og plast om hverandre, men av noe som ser nokså solid ut så lenge enheten ikke brukes som basketball i gymtimen.

Det er også uthevet hvor man skal trykke på etuiet for å nå iPadens fysiske knapper. Noe som er genialt når man skal øke eller senke volum, slå enheten av og så videre. Små symboler viser vei og er ganske så praktiske å forholde seg til.

Logitech Combo Touch er ikke noe billigprodukt. Til gjengjeld koster tilbehøret noen tusenlapper, men hver krone er bakt inn i et gjennomtenkt produkt. God kvalitet, smarte grep og små finurligheter gjør dette intuitivt å bruke.

Gapet mellom nettbrett og bærbar datamaskin minker. Her er det lekende lett å utføre skriveoppgaver, og man får fysisk tilgang til knapper som styrer lys og lyd uten å måtte gå inn i menyer. I tillegg er maskineriet mer beskyttet enn uten etui.

Konseptet er ikke nødvendigvis for alle. Tilbehøret passer studenter, unge som har mange skriveoppgaver og de som vil profesjonalisere ipaden noen ekstra hakk. For det er rett og slett langt mer behagelig å skrive på tastatur som er fysisk kontra et virtuelt et. I tillegg til at dette forbereder og trener unge til tasting på en datamaskin eller mac.

Alle foto: redaksjonen

Egnethet

Logitech Combo Touch er et flott nettbrett-tilbehør som sikter mot studenter og unge som har mange skriveoppgaver foran seg.

Å koble opp tilbehøret er svært enkelt. Prosessen går automatisk så lenge man kobler magnetene sammen. Det må heller ingen lading til eller noe annen form for kabelbruk.

Påse bare å kjøpe riktig utgave med riktig iPad-utgave slik at disse passer sammen størrelsesmessig.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser