Logitech Crayon

Tilbehør til nettbrett.

ANMELDELSE: Logitech Crayon er en fenomenal innretning som gjør det lekende lett å tegne og notere på en iPad. Superenkel tilkobling og nøyaktig i bruk. Anbefales for tegneglade barn og unge.

Med inntog av nettbrett minket behovet for blyant og papir. Samtidig finnes det et drøss med programmer og apper for å tegne og være kreativ på nettbrett. Dette uten at det er like enkelt å lage tegnebevegelser med pekefingeren.

I tillegg kan man argumentere for at det fortsatt er behov for å øve på å tegne og skrive for hånd. Til å dekke på dette gapet har man digitale blyanter som etterligner presisjon og bevegelse som man har når man tegner på tradisjonelt papir.

Logitech Crayon

Kategori: Tilbehør til nettbrett
Utvikler: Logitech

Logitech Crayon er en kjekk liten dings som etterligner opplevelsen av å tegne for hånd, men på nettbrett. Det er altså ingen form for blekk eller bly inne i beholderen, men heller en slags tupp som spisser berøringsteknologien.

Det er ikke helt som å tegne eller notere på papir ettersom plast møter glass, men samtidig likheter.

Forskjellen fra å notere eller tegne med fingertuppen og med Logitech Crayon er enorm. Plutselig kan man være mer nøyaktig når man tegner detaljer på et ansikt eller naturbilde. Å bevege og bruke Logitech Crayon oppleves som intuitivt, behagelig og nøyaktig. Noe som igjen fører til at man kan slippe kreativiteten mer løs.

Denne «dingsen» fra Logitech laders via USB eller Lightning, avhengig av modellen man går for. Helt i enden er det så en liten knapp som skrur av og på blyanten, samt en liten batteri-indikator. Maskineriet kobles automatisk opp til iPaden på et eller annet vis, og denne baserer seg på samme teknologi som Apple Pencil.

Med tanke på batteritid får man opptil 7 timer med aktiv bruk per lading, i tillegg til at enheten automatisk går inn i hvilemodus ved inaktivitet.

Spissen er også utskiftbar ved slitasje, noe som er greit for de som bruker pennen mye. Men her skal det vel litt til for å nå et punkt der man må skifte ut hele tuppen. Ellers er vekten på denne dingsen nokså lav med sine 20 gram, men det er også passe vekt slik at man unngår følelsen av å dytte rundt på en fjær.

Det er verdt å nevne at Logitech Crayon virker solid og det er lite bøy i materialet til tross for at denne er strukket ut i lengde. Antageligvis vil denne pennen tåle dårlig å bli brukt som dartpil, men til ordinær bruk, vil denne sannsynligvis holde en stund.

Dermed er dette et produkt som egner seg godt også for yngre- og tenåringshender.

Her kan man tegne, notere, skrive og mer uten å måtte bekymre seg for å gå tom for papir. Naturligvis kan man gå tom for strøm, og derfor er det fornuftig å lade enheten ved jevne mellomrom. Ellers vil indikatoren varsle når tanken nærmer seg tom.

Logitech Crayon er for både kreative sjeler og de som ønsker å notere fra klasseromssettinger og andre møter. Å fargelegge et ark er i overkant bedre med denne pennen enn om barna gjør det for hånd. Man får langt bedre presisjon, men det er også mer behagelig å tegne med noe i hånden enn uten.

Å notere for hånd fungerer også fint. Bokstavene formes med nøyaktighet og det er ingen forsinkelse så lenge man sitter på en iPad som ikke er altfor eldgammel.

Man kan i tillegg bruke maskineriet til å navigere i nettsider, for å markere tekst i PDF-er og andre digitale dokumenter og mer. Denne kan rett og slett fungere som en erstatning for klumsete fingre dersom man ønsker det.

Logitech Crayon er et fullverdig produkt. Denne dingsen erstatter unøyaktigheten ved fingerbevegelser. Med denne i hånden er det lettere å notere og tegne. Dette passer utmerket for barn og unge som skal være kreative med tegne-apper, eller for de som ønsker å notere saker og ting fra møter og klasserom.

Ikke minst som hjelp i apper og spill der man er avhengig av mer nøyaktige bevegelser.

Enheten virker solid og er enkel å koble opp. Alt går automatisk så lenge man har en iPad-modell som støtter dette tilbehøret. Så her er det mange muligheter for å slippe kreativitet og studielysten løs.

Alle foto: redaksjonen

Egnethet

Logitech Crayon er et flott nettbrett-tilbehør som sikter mot alle aldersgrupper som ønsker en mer taktil måte å tegne og notere på nettbrett.

Å koble opp tilbehøret er svært enkelt. Prosessen går automatisk. Man må lade enheten før bruk. Påse samtidig at enheten er kompatibel med din eller ditt barns iPad-modell.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser