Logitech G FITS: trådløse ørepropper for gaming

Trådløse "in-ear" hodetelefoner.

ANMELDELSE: Gaming-ørepropper tilpasser seg fysisk etter ørets størrelse. Spennende passform-teknologi kombinert med fantastisk lydkvalitet gjør at disse treffer svært godt.

Det finnes utallige, trådløse ørepropper på markedet. Noen skilter å kunne tåle all slags vær og bevegelse for å nå treningsentusiaster. Andre lover fenomenal lydkvalitet, klarhet i samtale eller en passform som få andre kan skilte med.

Logitech G FITS – true wireless gaming earbuds derimot, sikter seg direkte mot gamere. I tillegg til å flagge noe helt nytt på markedet. Trådløse ørepropper som fysisk forandrer seg og tilpasser seg ørets form og størrelse. Dermed får hvert eneste hode på denne klode, trådløse ørepropper som er unikt designet for den enkelte.

Logitech G FITS: trådløse ørepropper for gaming

Kategori: Hodetelefoner
Utvikler: Logitech

Når man først starter opp maskineriet laster man ned den medfølgende appen på mobiltelefonen. Denne er overraskende intuitiv og grei. Her veiledes man i hele tilkoblingsprosessen med bluetooth, før magien begynner.

Først setter man øreproppene inn i øret og stiller de inn for å høre mest mulig bass. Deretter skal man holde de på plass i de seksti sekundene det tar for at silikontuppene tilpasser seg ørets størrelse og form.

Magi, hekseri eller noe overnaturlig? Egentlig ikke. Ifølge Logitech dreier dette seg om øreproppe-tupper som formes ved hjelp av lys. Dette former et mykt materiale til et hardt og stabilt stoff som av den grunn passer perfekt til den enkeltes organ.

Dessverre får man ikke se magien i aksjon for øreproppene sitter jo på plass i øret når dette skjer. Her kan det jo være kjekt å finne et speil eller noe for de som rekker å være litt i forkant. Uansett kjenner man en slags varme og bobling inni øret som ikke er ubehagelig, men kanskje litt spesielt.

Heldigvis «trøster» appen og sier noen oppmuntrende ord om at dette går bra, og snart er prosessen ferdig.

Til slutt sitter man med ørepropper som er unikt tilpasset den enkeltes øre. De skal i teorien sitter mer behagelig og stabilt, selv om andre ørepropper på markedet også kan treffe godt med mer universale utforminger.

Logitechs bidrag er uansett spennende, unikt og forfriskende. Og det er ikke bare passformen som gjør dette til et solid gamingtilbehør.

Stort sett til gaming lener mange seg på mer tradisjonelle gamingheadsett. Vi snakker om store maskiner som ligger oppå hodet, ofte ledsaget av en mikrofonarm og lys som spinner og blinker i alle retninger.

De aller fleste trådløse øreproppene sikter mot helt andre bruksområder som musikk, trening og telefonsamtaler. G Fits velger å hegne om gamere, samtidig som enheten er helt fenomenale også til musikk og film. Mer om det litt lengre ned i artikkelen.

Og her er det mulighet for å koble til mobiltelefoner og spillkonsoller ved hjelp av bluetooth, men også via en USB-stikke som dyttes inn i spillkonsollen eller datamaskinen. Såkalt lightspeed-teknologi som skal være kjappere og mer stabilt enn via bluetooth.

Det er uansett veldig kjekt å kunne velge her, særlig når man er på farten og vil nyte musikk og podkast rett på øret.

Rent praktisk følger det med et sort, ovalt etui. Denne er ikke bare praktisk for å oppbevare øreproppene, den gir de også strøm. Man loves opptil 7 timer bruk + 8 timer lading med etui når man bruker Lightspeed. Ved bruk av bluetooth får man 9 og 11 timer.

Dette er ikke veldig banebrytende med tanke på brukstid, men det er heller ikke så ille. De fleste vil klare seg med denne mengde strøm og kan lade innimellom slagene. Enhetene vil fint tåle en hyttetur eller kjøretur i baksetet og på buss. For ikke å nevne gode gaming-økter.

Ellers lades etuiet ved hjelp av USB-C som er veldig kjekt og i stil med moderne ledninger. Mikro usb-kabel er som kjent langt mer knotete med å finne riktig vei opp eller ned når ledning skal inn i etui.

Så på dette med lydkvalitet. Det er samme teamet som går under merkevarenavnet Ultimate Ears som har stått for dette konseptet. Og det merkes. For G fits høres fantastisk ut. I appen kan man velge ulike equalizer-innstillinger som Logitechs signaturlyd, mer bass, fokus på tale og så klart gaming.

One Republic med Rescue Me viser at musikken kommer til rette med signaturstilen påslått i equalizer. Vi snakker her om tilpasset diskant, fyldig bass og et lydbilde som brer seg rundt i hulrommet av øret. Det er en romlig og kraftig opplevelse hvor hver tone treffer godt.

I låten nevnt over er det vokaler, strengeinstrumenter, basslinjer og mer. Alt høres helt fenomenalt ut via disse øreproppene. Chainsmokers & Coldplay med den kjente Something just like this slår også godt med en intro som brummer med bass.

Låtene har kraft og fylde og treffer godt på alle punkter. I tillegg kan man enkelt tilpasse lydprofilen til en podkast for eksempel. Og ellers passer signaturlyden også godt til film for eksempel.

Til gaming derimot, trenger man en annen type lydprofil. Og forskjellen merkes øyeblikkelig. Her er det bare å slå over til «førstepersonsskytespill» i appen. I et skytespill blir lydene mindre skarpe og harde, noe som passer bra for bytte av ammunisjon, eksplosjoner, skuddvekslinger og mer.

Det er ingen forsinkelse i lyd, og man får surround-effekten man trenger for å plassere hvor fiendene skyter fra eller befinner seg. Og med muligheten for å dytte inn en USB-stikke kan man øyeblikkelig koble seg til en spillkonsoll eller en datamaskin og overføre lyd.

Når det gjelder overføring av lyd fungerer de to mikrofonene nokså bra. Det er ikke noe her som skiller seg veldig fra andre ørepropper på markedet. Disse bærer jo preg av å ligge litt unna munnen når man snakker. Men kvaliteten er helt ok, og man blir hørt tydelig av mottakeren.

Man kan bare ikke forvente ren studiokvalitet, men nå skal man ikke kreve for mye heller av ørepropper som er komprimerte med tanke på plass og teknologi. Det er ikke det at G Fits er noe dårligere enn andre, trådløse ørepropper, men heller ikke noe markant bedre. De fungerer til det de skal.

Ellers er det hendige touch-knapper på begge øreproppene. Man kan tilpasse hva ett og to trykk skal føre til i appen. For eksempel bytte av sang, pause avspilling eller øke og senke volum.

Logitech G Fits er en spennende type lydutstyr. Med sin unike passform-teknologi som tilpasser seg ørestørrelset, er de unike på markedet. Disse øreproppene har ingen aktiv støykansellering, men i form og design, nokså greie på passiv støydemping. Kjører man på med musikk eller spilling, dempes omgivelsene helt greit.

Lydkvaliteten er helt på topp. Enten man nyter musikk, film eller spill, finnes det en equalizer-innstilling for nettopp disse bruksområdene. I den sammenheng passer G Fits like gjerne på gamingrommet som på bussen. Og med tilkobling til mobiltelefon og spillkonsoller er disse dingsene allsidige.

Prislappen er nokså høy til over to tusen kroner. Men for ordens skyld, finnes det trådløse ørepropper og headsett på markedet i samme og iblant høyere prisklasse. Her må man derfor se an ungdommens evne til å ta vare på denne type utstyr før kjøp.

Foto: bildet på toppen av artikkelen er tatt av Logitech, de andre bildene er tatt av redaksjonen.

Egnethet

Logitech G Fits er enkelt å koble opp og bruke. Barn og unge kan behøve litt hjelp i starten, men det meste er forklart i appen. Her blir man veiledet steg for steg for tilkobling, tilpassing av øreform og mer.

Etter det, kobles de automatisk til kjente enheter så lenge «blåtann» er aktivert. Utover dette virker knapper og diverse funksjoner intuitivt. Alt kontrolleres fra mobilen i medfølgende app, eller fra øreproppene direkte med fysiske knapper.

Prislappen på øreproppene er i øvre prissjikte. Ellers passer disse til alt som blinker og går av smartenheter og datamaskiner. Det følger også med en sender, USB-stikke som kan kobles til en PC eller en spillkonsoll.

Barn og unge bør allikevel være modne nok til å ta vare på denne type utstyr på egenhånd. I og med at det ikke er noen direkte kabel mellom de to øreproppene, er disse desto enklere å miste.

Lær barna å være obs på trafikk og farer i omgivelsene når barna bruker disse i og med at disse utkonkurrerer andre lyder i nærheten.

Snakk også med barna om det å ikke eksponere seg selv for høyt volum over lengre tid, noe som kan gå utover hørselen.

Reklamefilm: