Logitech G Pro X Superlight trådløs gamingmus

Gaming-mus.

ANMELDELSE: Lekker, trådløs, smidig og nøyaktig. Logitech G Pro X Superlight er kanskje en av de mest komfortable og matnyttige gaming-musene på markedet.

Logitech G Pro X Superlight er som navnet tilsier, superlett. Dette er en gaming-mus i toppklasse med nok kraft til å vare gjennom mange runder med skyte- og strategispill, samt forskjellige kontoroppgaver.

Superlight kommer i den ferske fargevarianten rosa, samt hvit og sort for å nevne noen. Den er langt fra sprudlende utover det. Her er det ingen RGB-belysning eller fancy kurver og designuttrykk. Gaming-musen er utformet for å være funksjonell, men med et tradisjonelt utseendet som passer både høyre- og venstrehendte.

Logitech G Pro X Superlight trådløs gamingmus

Kategori: Gaming-mus
Utvikler: Logitech

Med en vekt på kun 63 gram flyter nærmest gaming-musen på flaten den ligger på. Det høres kanskje pompøst ut, men det gir en luksuriøs og smidig opplevelse. I tillegg til nytteverdien. Med lite vekt og motstand kan man være lynkjapp i skytespill. Responsen blir bedre når det er mindre motstand.

Enheten er også trådløs med  Logitechs Lightspeed-teknologi som lover en lav responstid på 1 ms. Altså lite merkbar forskjell enten enheten hadde hatt ledning eller ei.

Med tanke på batteritid er det opptil 70 timer med bruk. Det er en god mengde, men så klart flyr jo timene når man spiller, og man må regne med å lade denne med jevne mellomrom. Det er vanlig USB-kabel som gir liv til denne, og det følger med ledning med kroker som gir bedre feste på enheten.

Utover det kan man se gjenværende batteritid ved å laste ned valgfri programvare Logitech G-Hub. Her kan man også programmere de forskjellige knappene på gaming-musen og hvilke funksjoner de skal ha.

På maskineriet finner man et hjul på toppen til å navigere på nettsider, eller våpenhjul og menyer i spill så klart. Hjulet fungerer også som knapp om man trykker dette ned. På siden av enheten finner man ytterligere to knapper, samt de to standardknappene på topp.

Dette er altså ingen tanks med et tilsvarende instrumentpanel. Noen gaming-muser har langt flere knapper, noen har færre. Men det oppleves aldri som noen mangel med behov for flere dingser å trykke på i dette tilfellet.

Superlight mestrer balansen mellom nok stæsj å trykke på, samtidig som det ikke blir forstyrrende eller masete. Det kunne samtidig vært kjekt med en innebygget knapp for å endre på PPT (hastigheten på musepekeren).

Enn så lenge må man gjøre det enten i programvaren, eller ved å tilordne en av tastene til å ha denne funksjonen. Og det er ikke noe stort problem, men det tar noen sekunder før gaming-musen justerer seg opp til valgte hastighet når datamaskinen starter. Programvaren må nemlig laste inn først.

Superlight er enkelt utformet, men praktisk og med et lite snev av luksus. Det er ingen billig plast som knirker. Heller ingen RGB-lys eller detaljer som sprader og viser frem. Samtidig ser Superlight stilig ut. Mye takker være fargevalget, den slanke utformingen og de enkle, men gjennomtenkte trekkene på topp og i bunn.

Til bruk i spill og enkle kontoroppgaver er Superlight en lek å bruke. Denne flyter på musematta og har øyeblikkelig respons i det som skjer på skjermen.

Enheten er også enkel å koble opp takket være en mottaker som settes direkte inn i datamaskinens USB-port. Det er enkel plug and play, så er man i gang til neste spilløkt eller nettsurfing. Og takket være trådløs teknologi slipper man å bekymre seg for ledninger som subber eller kommer i veien.

Prisen er definitivt i det høyere sjiktet. Det finnes langt rimeligere merker på markedet. Målgruppen ser derfor ut til å være de som satser på e-sport, mer proff spilling eller ungdom og voksne. Til gjengjeld får man proft gaming-utstyr som vil kunne vare i mange år.

Teknologien som er bygget inn i denne gaming-musen vil kunne gi større nøyaktighet og lavere responstid. På samme måte som fotballspillere lener seg på gode sko, eller proffe syklister krever godt utstyr – vil også godt gaming-utstyr kunne påvirke prestasjonene i konkurranser.

Egnethet

Logitech G Pro X Superlight er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og ungdom som ønsker å satse på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes mange rimeligere varianter for hobbyspillere, men Superlight har noen egenskaper som skiller seg ut fra mengden med tanke på vekt, batteritid og minimalisme.

Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Denne gaming-musen er enkel å koble opp med den medfølgende USB-mottakeren. Drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på på over tusenlappen og stiller seg derfor i øvre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare en stund.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser