Logitech G502 X PLUS: trådløs gamingmus

Gaming-mus.

ANMELDELSE: G502 X PLUS er kanskje det nærmeste man kommer en "pansret" gaming-mus. Denne er knalltøff å se på, svært behagelig å bruke, trådløs og med svimlende 120 timers batteritid.

Logitechs G502 x plus ser ut som å være hentet fra en science fiction-film, eller en krigsmark. Dels tanks, eller romskip fra fremtiden – designet er knalltøft og langt mer enn bare pent å se på. Ergonomi, RGB-belysning og sort eller hvit-fargevalg, gjør at dette er en gaming-mus som vekker oppmerksomhet fra første øyeblikk.

G502 x plus har en form som gjør at gaming-musen følger hånden. Dette med en innsnevring til tommelen, og en høyrekurve som resten av håndflaten kan hvile på. Så i motsetning til en mer statisk og symmetrisk gaming-mus, er dette en enhet som byr på en behagelig form, noe som er viktig over lengre spilløkter.

Logitech G502 X PLUS: trådløs gamingmus

Kategori: Gaming-mus
Utvikler: Logitech

Men det er langt flere,  stilige funksjoner som gjør at G502 x plus skiller seg fra mengden. Blant annet er det en kombinasjon av optiske og mekaniske taster på gaming-musen. «Mekanisk» er blant annet blitt standarden innen gaming-tastaturer, og tar nå ferden også over til denne gaming-musen.

Teknologien dreier seg om at tastene blir mer taktile, spretter tilbake og er mer nøyaktige med tanke på inntasting og respons når man spiller. I tillegg til lyden så klart, som har en mer tydelig profil.

Det høres kanskje ikke ut som det aller viktigste tillegget i gaming-musens historie. Men det blir en annen type sprett og følelse når man trykker i vei enten det er strategi- eller hektiske konkurransespill.

G502 x plus har hele 13 programmerbare knapper som blant annet kan konfigureres via Logitechs programvare, G-Hub. Man finner standardfunksjonene som høyre- og venstre museklikk så klart og et hjul som kan scrolle opp og ned i menyer. Men dette hjulet kan også dyttes til sidene for å få ytterlig flere funksjoner.

En egen knapp gjør det dessuten mulig å spinne superkjapt på dette hjulet, eller kontrollert i normaltempo. Det kan være nyttig i alt fra nettlesere der man trenger å scrolle raskt nedover, eller til strategispill der man trenger å forstørre eller forminske perspektivet på et kart.

I venstre flanke er det også en egen knapp som styrer DPI (hvor kjapt eller sakte musepekeren beveger seg). Det er så klart hendig å ha denne funksjonen lett tilgjengelig. Dersom man i et hektisk skytespill må bytte mellom presisjon, eller hurtighet når man sikter for eksempel. Eller for å veksle mellom musepekerhastighet og behov blant forskjellige spill.

Men Logitech har tenkt denne tanken enda lengre. Blant annet kan man dra ut og vende på knappen, for å få den nærmere eller lengre unna tommelgrepet. Blant annet er dette nyttig for å unngå å komme borti tasten ved uhell, eller om man ønsker det motsatte.

G502 x plus er som nevnt trådløs. Det byr på kabelfri spilling, uten en ledning som slenger og drar, noe som kan være til hinder når hvert mikrosekund teller i konkurransebaserte nettspill. Ulempen er så klart at man kan gå tom for strøm.

Da er det nesten helt vilt at det er opptil 120 timers bruk på hver lading, riktignok 37 timer med RGB-belysningen på.

Ellers er USB-C valgt som kabel-inngang. Ledning følger med, og for de som skulle eie en lade-musematte fra Logitech, kan denne enheten lades trådløst under bruk.

I bruk er G502 x plus en fryd å bruke. Det er såpass mange knapper her at man kan tilpasse funksjonene i spill slik at de er lett tilgjengelig bokstavelig talt for hånden. For eksempel en hurtigknapp for å bytte mellom våpen i et skytespill, en bulldoser-knapp slik at man kan fjerne byggverk i Cities: Skylines, eller kamerabytte i Train World Simulator 3.

Det er praktisk å ha så mange taster lett tilgjengelig, lagt frem på en intuitiv og plassbesparende måte. Her er det all kudos til Logitech for at de klarer å tenke nytt, blant annet med tanke på hjulet som kan dyttes til sidene for å få enda mer funksjonalitet.

Ellers så kobles enheten til en datamaskin via en USB-mottaker. Overføringsteknologien kalles lightspeed og riktignok som navnet tilsier, byr på øyeblikkelig respons mellom hver tastetrykk eller bevegelse på musen. Det er altså ingen merkbar forskjell mellom det som skjer når man rører på gaming-musen, og responsen på skjermen. Enten denne enheten hadde vært kablet eller ei.

I bunn er det også sensoren Hero 25k som byr på opptil 25,600 DPI. Kun roboter vil ha behov for å bevege musepekeren så fort, men det sier noe om hvor rask og nøye responsen kan bli. I tillegg skal teknologien være mildere mot strømforbruket sammenlignet med tidligere teknologi.

G502 x plus er en gaming-mus som byr på omfattende funksjonalitet, tekniske nyvinninger, solid batteritid, samt lynrask og nøyaktig trådløs, overføring.

Mer enn å bare være enda en gaming-mus i rekken, har G502 x plus noen stilige egenskaper ved seg. Blant annet solid batteritid, justerbare knapper, et scrolle-hjul som kan dyttes til sidene for utvidet funksjonalitet, mekaniske taster og mer.

Det er et taktilt element her, som kjennes og høres for hvert mekanisk trykk. I sum er det nesten litt kjipt å gå tilbake til en ordinær gaming-mus når man har lekt seg med de mekaniske tastene på denne.

Og bare så det er sagt. G502 x plus ser ut som en tanks, og føles like solid i bruk. Dette er en type spillutstyr som vil vare lenge til tross for den relativt lave vekten på bare 106 gram.

Egnethet

Logitech G502 X PLUS trådløs gamingmus er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og ungdom som ønsker å satse på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes mange rimeligere varianter for hobbyspillere, men G502 X PLUS har noen egenskaper som skiller seg ut fra mengden, blant annet i design og funksjonalitet.

Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Denne gaming-musen er enkel å koble opp med den medfølgende USB-mottakeren. Drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på godt over tusenlappen og stiller seg derfor i øvre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare en stund.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser