Logitech G502 X

Gaming-mus.

ANMELDELSE: Gaming-mus fra Logitech byr på mekaniske taster som gir en helt særegen følelse i hvert eneste trykk. Dette i tillegg til mye annen, spennende funksjonalitet.

Logitech G502 X er lillebroren til G502 X Plus, hvor den største forskjellen er fravær av trådløs teknologi og RGB-belysning. G502 X er ingen lettvekter av den grunn, og pakker mye spennende teknologi i en og samme pakke.

Med tanke på design leveres G502 X i hvitt eller sort. Selv om enheten ikke har RGB-belysninger ser denne allikevel flott ut med enkelte nyanser. I tillegg er ergonomi et nøkkelord, for gamingmusen følger håndens hvileposisjon. Det innebærer behagelig spilling, også over lengre økter. Med en vekt på drøye 89 gram, føles G502 X verken for lett eller for tung, men et sted midt i mellom.

Logitech G502 X

Kategori: Gaming-mus
Utvikler: Logitech

Noe som er nytt i Logitechs rekke med gaming-muser er optisk-mekaniske taster. Det innebærer at tastene til gaming-musen har en mekanisk vri ved seg på samme måte som man har mekaniske gaming-tastaturer.

I praksis oppleves det som om tastene spretter litt for hvert trykk, i tillegg til at klikkelyden er mer markant. Det gir en «tøffere» og mer taktil opplevelse, og når man først har testet dette ut, er det vanskelig å gå tilbake til den mer beskjedne klikkingen fra en tradisjonell gaming-mus.

Ellers er det 13 programmerbare knapper på gaming-musen. Det betyr at man kan skreddersy funksjonene i forskjellige spill. For eksempel det å ha knapper for å veksle mellom våpen, eller kjappe menyvalg og kamerabytte i strategispill.

To nyvinninger skiller seg særlig ut. Musehjulet på toppen kan dyttes til sidene – noe som gir to ekstra «knapper». I tillegg er det en egen knapp for å løsrive eller holde igjen rullingen på musehjulet. Slik kan man rulle hjulet vanvittig kjapt, eller mer kontrollert og sakte.

Det kan være nyttig til enkel scrolling på nettsider, eller kjapp forminsking og forstørring av kameraperspektivet i et spill. Her er det rett og slett flere muligheter til å tilpasse scrolle-hastigheten.

Som neste punkt, er det en egen knapp for å justere på gaming-musens DPI. Altså hvor kjapt musepekeren beveger seg. Denne kan man holde inne for å bytte til en annen hastighet, midlertidig. Og man kan eventuelt dra ut hele knappen og vende på den dersom man vil ha tasten lengre unna eller nærmere tommel-rekkevidde.

G502 X har mange knapper og funksjoner, uten at det oppleves som om noen av de kommer i veien. For eksempel er venstre museklikk-tasten kurvet slik at pekefingeren hviler nedi en grop, og knappene rett ved siden av førhøyet. Dette for å unngå at man trykker på knapper ved uhell.

Det er ikke et stort element, men et lite bevis på at designet er gjennomtenkt.

Ellers er det en Hero 25K sensor i bunn. Som i praksis betyr større nøyaktighet i musepeker-bevegelsen, og DPI opptil 25 600 DPI. Ikke det at hvermansen har behov for så kjapp musepeker-hastighet. Men det sier noe om hva som er mulig.

G502 X er riktignok kablet. Det betyr at man slipper å tenke på batteritid, men for de som ønsker en kabelfri opplevelse, er ikke dette rette musen å gå for. Ledningen er samtidig lang nok til å trekkes opp fra et PC-kabinett, tynn og lite i veien utover det. Så dette er en av de bedre løsningene for bruk av ledning.

Ellers virker G502 X solid. Sannsynligvis er dette en type utstyr som vil vare lenge og tåle mye. Det er plast i bruk, men den er hard og knirkefri. Til venstre er det også litt gummi slik at tommelen hviler og ikke sklir.

Dette er egenskaper som egner seg godt til konkurransebaserte spilløkter. Og for mer avslappende spill – fungerer G502 X som en behagelig hvilepute takket være den bøyde formen.

G502 X er en kjempeflott gaming-mus som ser stilig ut med tanke på design, til tross for å mangle RGB-belysning. Med 13 programmerbare knapper kan man tilpasse funksjonaliteten i spill, og mye kan styres i Logitechs programvare, G-HUB.

Ellers er det nok nyvinninger til å bevise at dette ikke bare er enda en gaming-mus med ny prislapp. Med scrollehjul som kan dyttes til sidene, en DPI-knapp som kan dras ut og vendes, bedre sensor og friflytende eller låst scrolle-hjul – er det mange kule og nyttige funksjoner her.

Egnethet

Logitech G502 X gamingmus er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og ungdom som ønsker å satse på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes mange rimeligere varianter for hobbyspillere, men G502 X har noen egenskaper som skiller seg ut fra mengden, blant annet i design og funksjonalitet.

Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Denne gaming-musen er enkel å koble opp med den medfølgende ledningen. Drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på rett under tusenlappen og stiller seg derfor i midtre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare en stund.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser