Logitech: Keys to go 2

Portabelt, trådløst tastatur.

ANMELDELSE: Trådløst tastatur i miniatyr passer perfekt for alle som bruker skjermer på farten. Her kan man enkelt skrive for hånd på et nettbrett, mobiltelefon, datamaskin eller hva annet av skjerm man måtte ha til bruk.

Logitechs Keys to go 2 er et spennende produkt først og fremst på grunn av dets portabilitet. For dette er et trådløst tastatur som ikke er bredere enn et skolepenal og slank som et Donald-blad. Allikevel uten å være skjør som glass.

Dermed får alle som ønsker å skrive for hånd, men som ikke har plassen til rådighet – noe som er kjekt og enkelt å ta med på farten. Her er det bare å vippe opp tastaturet – så er man i gang.

Logitech: Keys to go 2

Format: Trådløs tastatur
Utvikler: Logitech

Fordi alle som har prøvd å skrive på skjermtastatur, enten det er på mobil eller nettbrett, vet at det er noe ordentlig knot. Om ikke man trykker på feil bokstav i ny og ne, så er det bare ikke like taktilt som å trykke på fysiske taster. Og heller ikke like kjapt.

Men et tastatur tar plass. Eller ikke så mye om man velger å gå for Keys to go 2 riktignok.

Noe annet som er kjekt er ikke bare hvordan tastaturet er slankt og lett med tanke på vekt, men det følger også med et lite deksel. Det vil si baksiden er allerede beskyttet, men man har i tillegg et lite lokk som dekker tastene ved hjelp av magnetlås.

Og når lokket ikke skal være på, kan man vippe denne rundt og ha som underlag til tastaturet. Kjekt og praktisk.

Keys to go 2 er et tastatur i miniatyr. I bredde er det litt over halvparten av størrelsen på et ordinært tastatur. Man har allikevel alle taster lett tilgjengelig og en hel rekke funksjonsknapper som caps lock, shift, fn og mer.

Dette er et tastatur som enkelt fyller de fleste hverdagsoppgaver enten det er skolearbeid, lekser eller nettsurfing.

Tastene er også behagelige å trykke på og sitter bare så vidt hevet over bunnivå. Dette mest sannsynlig for å spare på tykkelsen på tastaturet. For jo mer komprimert, jo mer portabelt er tastaturet. Det er allikevel noe sprett i tastene.

Maskineriet kobles enkelt opp til de fleste skjermer som har bluetooth-tilgang. Riktignok er det noen krav til at operativsystemet ikke er for gammelt. Ellers kan man sammenkoble tastaturet med tre forskjellige enheter.

Og i venstre hjørne finner man knapper for å veksle mellom enhet som skal tilkobles.

Akkurat det kan være kjekt om man skal bytte på å styre en mini-PC som er tilkoblet TV-en, familiens nettbrett eller egen mobiltelefon. Tilkobling byttes sømløst og nærmest øyeblikkelig, så det er null problem å bytte mellom skjerm-kilde.

Med henhold til batteritid loves man opptil 36 måneder med bruk, altså 3 år. Det er basert på to timers kontinuerlig tasting per dag, så her vil jo levetid på batteri variere avhengig av bruksformål.

Det er ikke noe innebygget batteri som forgjengeren hadde (Keys to go), i stedet finnes en skuff med to CR2032 «myntbatterier». Her må man ha en superliten skrutrekker for å komme til. Fordelen er at man har en enhet som vil leve lenge, og som alltid vil ha ny giv og lang batteritid ved batteribytte. Med et innebygget et vil jo batteriet dø ut etter et gitt antall ladesykluser.

Men nå er jo Keys to go 2 beregnet til å være på farten og vil således være utsatt for reise, transport og slitasje. Enten denne ligger i en veske eller sekk. Så kanskje er fysisk slitasje enn større sannsynlighet for enhetens død enn batteriets levetid.

Keys to go 2 er et utrolig stilig og genialt konsept. Riktignok mest myntet på de som ønsker fysiske taster i kombinasjon med portabilitet. Det slanke og lette tastaturet tar omtrent ikke plass. Og selv om denne ikke går i en lomme, så passer enheten fint i en sekk for eksempel.

Allikevel har man alle tastene man trenger, og øyeblikkelig en raskere og mer nøyaktig skriveopplevelse sammenlignet med et skjerm-tastatur.

Keys to go 2 passer best til de enhetene hvor man ikke har et medfølgende tastatur. Eller til de gangene man ønsker å bruke en skjerm eller datamaskin på avstand. Da er det rett og slett vanskelig å se noe annet konkurrere med dette konseptets evne til portabilitet.

Man kunne jo ha ønsket en holder for å sette nettbrett eller mobiltelefon nedi, noe forgjengeren hadde. Åpenbart kan deksler og annet være en risiko som fører til at holderen ikke passer. Men her hadde sikkert Logitech klart å vippse opp en eller annen smart løsning også for det.

Dermed passer Keys to go 2 best til de gangene man har et bord tilgjengelig, og en skjerm-enhet som klarer å stå på egne ben.

Egnethet

Keys to go 2 er et flott tilbehør som sikter mot voksne og unge som trenger en løsning med trådløst tastatur.

Tastatur fremstår som relativt solid i hvert fall med tanke på dens slanke størrelse og lave vekt. Maskineriet er lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen brukeropplevelse.

Drivere/kompatibilitet installeres automatisk.

Reklamefilm: