Logitech: MK950 Slim Combo

Tastatur og PC-mus.

ANMELDELSE: Tastaturkombo med PC-mus byr på trådløs tilkobling, lang batteritid og funksjonalitet for blant annet nettbrett, datamaskin og Mac.

Logitech er definitivt et av de første navnene man tenker på når det gjelder PC-utstyr. Selv innenfor selskapets portefølje finnes det ulike segmenter på pris, ikke minst med tanke på produkter som har vært ute på markedet en stund.

Så det er noe for alle og enhver. Allikevel kan man forvente kvalitet og holdbarhet. Og Logitech er absolutt en merkevare som har holdt på markedet over lengre tid.

Logitech: MK950 Slim Combo

Format: Trådløs tastatur og mus
Utvikler: Logitech

MK950 Slim Combo sikter mot studenter, kontorarbeidere og alt innimellom det. Her med en kombinasjon av tastatur og PC-mus for alt som knirker og går av skjerm. Det vil si både iPad, PC, Android, ChromeOS, Linux, Windows.

Hva mer trenger man?

På det vis er MK950 allsidig og kan brukes på tvers av enheter som man måtte ha i hjemmet eller på skolen. Og i tillegg er både tastatur og PC-mus slank med tanke på størrelse og plassbesparende. Så dette er definitivt noe man kan frakte mellom skole og hjem ved behov.

Et ypperlig tillegg for skoleelever med andre ord.

Aller først så er det verdt å nevne at dette er trådløst utstyr, noe som betyr at man slipper kabelrot og i tillegg er det enkelt å koble til diverse maskiner. Men man må tenke på batteritid, og i stedet for innebygget batteri, har Logitech her gått for eksterne batterier.

Det vil si ett AA-batteri til PC-musen, og to AAA-batterier til tastaturet.

Akkurat det høres kanskje ikke så tiltalende ut ved første øyekast, og det innebærer også at man ikke kan bruke kabel for å koble til maskiner. Men, batteritiden er oppgitt å vare opptil tre år for tastaturet og to år for PC-musen. Noe som er ufattelig bra med tanke på brukstid altså.

Og så er det en annen, men kanskje ikke så åpenbar fordel. Når man kan bytte ut batterier slipper man også å tenke på et internt batteri som svekkes over tid. I praksis vil altså MK950 leve så lenge tastaturet rent fysisk holder stand.

Med en gang man starter opp MK950 så går både tastatur og PC-mus inn i tilkoblingsmodus. Og alt av drivere installeres automatisk. Så det er lite som kreves av tekniske ferdigheter her. En annen kjekk funksjon er muligheten til å sammenkoble til opptil tre enheter.

Både på PC-mus og tastatur er det knapper man kan trykke på for å koble til og bytte mellom enheter.

Den nummerte tasten en kan tilhøre datamaskinen på skolen, den nummerte tasten to kan henge sammen med en iPad og treern kan tilhøre datamaskinen på rommet. Det er lett å bytte mellom kilder, og endringen går nesten øyeblikkelig.

Det følger også med en USB-mottaker for de som ønsker det. Og denne kan hendig plasseres i batterilomma til tastaturet når denne ikke er i bruk.

En annen stilig funksjon foregår via Logitechs egen programvare, Logi Options +. Her kan man oppdatere programvaren på enhetene, se batteritid og se hva knappene gjør. Men man kan også koble sammen flere datamaskiner i hjemmet.

Og så kan man øyeblikkelig dra musepekeren til en annen datamaskin ved å flytte markøren til enden av skjermen.

Det betyr at man kan ha en powerpoint-visning i fullskjerm på en datamaskin, og et word-dokument med stikkord på en annen datamaskin. Og så går det øyeblikkelig på bytte musepekeren mellom de to skjermene.

Å få til dette krever bittelitt teknisk kompetanse, men ikke mye. Uansett kan dette være en kjekk funksjon for flere der man får toskjerm-funksjonen.

Det er i stor grad smertefritt å bruke MK950. Man finner taster og funksjoner tilpasset ulike operativsystemer. Og ellers er det innbakt en egen knapp for å dempe mikrofon i videomøter, det finnes egne knapper for å få opp kalkulator øyeblikkelig, mediestyring og mer.

Og det finnes til og med en egen knapp for å få opp emoji-ikoner.

Selve PC-musen er liten av størrelse og dermed plassbesparende. Det er ikke sikkert at dette er den mest ergonomiske og behagelige PC-musen å bruke over tid. Man får lite støtte i PC-musen rett og slett.

Samtidig har utviklerne fått plass til rullehjul og knapp på toppen, i tillegg til to knapper på siden. Og naturligvis høyre- og venstre museklikk. Dette uten at man kommer borti taster ved uhell, noe som er imponerende med tanke på den kompakte størrelsen på PC-musen.

Å trykke i vei på MK950 går som en lek. Tastene er senket, noe som gjør at skillene mellom tastene er litt mer beskjedne. Men man merker overgangene allikevel, og det er stort sett grei skuring å holde seg til ønsket tast.

Tastaturet lager ikke mye lyd, i hvert fall til å være et tastatur. Noe som gjør at man kan trykke i vei i de fleste omgivelser uten å skape mye bråk og plage.

Ellers er tastaturet litt hevet om man ønsker det, og det er ikke noe bakbelysning, noe som demper på strømforbruk, men som også gjør enheten litt mindre dugandes i mørke rom for eksempel. Men det er ikke sikkert at det vil være noe stort aber for de aller fleste.

Ellers er maskineriet overraskende solid. Det er overraskende lite knirk og slark i både tastatur og mus, til tross for størrelsen. Det fremstår som kvalitet langs hele rekka, og man har to års fabrikkgaranti (i tillegg til norsk lovgivning som gir fem års reklamasjonsfrist).

MK950 Slim Combo fremstår som et stilrent, moderne og anvendelig produkt. Her kan man bruke hele makkverket i sammen med alt fra iPad til PC eller Mac i huset. Så da har det ikke så mye å si hva man har av dingser, for man kan enkelt bytte mellom dem.

Trådløst tilkobling betyr at man slipper kabelrot, og selv om enhetene ikke er kablet, er det minimalt med forsinkelse mellom tast og det som skjer på skjermen. I hvert fall er det ikke merkbart til kontorbruk.

Tastaturet lager lite lyd og passer derfor i allsidige omgivelser. Og PC-musen er ikke av det mest ergonomiske, men fungerer helt ok til de fleste oppgaver. Kanskje vil man foretrekke noe som hånden kan hvile mer på over tid.

Det eneste man kunne savne for å øke portabiliteten er en liten veske eller etui for å frakte maskineriet. Men det er ikke noe kritikk mot Logitech, kun et lite dryss og ønske om det lille ekstra.

Egnethet

MK950 Slim Combo er et flott tilbehør som sikter mot voksne og unge som trenger en to-i-ett-løsning med tastatur og mus.

Tastatur og mus fremstår som nokså solid, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen brukeropplevelse.

Det finnes potensielt rimeligere varianter på markedet og MK950 Slim Combo stiller seg nok i det mer kostbare sjiktet.

Noen av de åpenbare fordelene med et tastatur i denne prisklassen, er kvalitet og responstid. Ikke minst dersom design er en viktig faktor, samt høy batteritid, kan dette være en god løsning.

Tastaturet er enkelt å koble opp og drivere installeres automatisk.