Muvo Play

Bærbar bluetooth-høyttaler

En bærbar bluetooth-høyttaler som tåler litt "trøkk" og vann. Passer perfekt for musikkglade barn som er på farten. Anbefales fra ni år.

Musikk i dag er som regel plassert i lomma klart lastet ned på mobilen eller tilgjengelig på nett via ulike strømmetjenester.

Men mobiltelefonen er langt fra egnet som musikkavspiller. Høyttaleren er rett og slett ikke kraftig nok. Det har med størrelse å gjøre og plassbesparelse når så mye teknologi skal passe inn i hånden. Selv ikke et nettbrett eller en bærbar datamaskin har rom for særlig gode høyttalere.

Derfor tyr man som regel til eksterne høyttalere. Hjemme kan man legge opp til alt fra gulvhøyttalere til andre dedikerte lydanlegg. Men på farten, som jo barn ofte er, trenger man bærbare høyttalere. Og her finnes det et uendelig utvalg fra mangfoldige produsenter.

Mest fornuftig for barn er noe som tåler litt og som ikke koster skjorta. Det kan være en avspiller som passer til bruk på skogturer, på stranda, med på fotballbanen eller rett og slett bare i hagen. Med en bluetooth-høyttaler er det mulig å strømme musikk uten behov for kabler osv. Og til dette formål er Muvo Play godt egnet.
Foto: Kris Munthe

Høyttaleren er på størrelsen med en kopp og er utviklet av Creative som er anerkjent og kjent for å lage gode høyttalere. De har lang fartstid og har produsert alt fra PC-høyttalere til kraftigere enheter som kan spille av musikk.

Størrelsen til Muvo Play gjør den svært portabel. Den kan passe rett inn i tursekken eller vesken til barna. Med bluetooth-teknologi er den enkel å koble opp til barnas mobiltelefon. Tilkoblingen fungerer også fra en avstand på opptil ti meter slik at man kan være litt i bevegelse når man bruker denne og mobilen er litt unna.

Muvo Play

Format: Bærbar bluetooth-høyttaler
Kategori: Lyd
Utvikler: Creative

I tillegg er denne enheten vanntett med klassifikasjonen IPX7. Den tåler altså senking i vann opptil 1 meter i 30 minutter. Så barna kan potensielt ha med denne på bassengkanten eller ut i både regn og vind. Disse egenskapene ved Muvo Play gjør denne derfor mer barne- og turvennlig. Barn er mye på farten både hit og dit og innimellom kommer det et regnskyll eller to. Dette behøver ikke å være en bekymring med denne høyttaleren.

Så var det byggekvalitet. Hele enheten er omringet av et slags gummilag. Bak et nettet mønster dyttes lyden ut. Denne teksturen gjør enheten mer motstandsdyktig for lette dytt og fall. Dette er neppe en høyttaler man skal bruke som alternativ i ballsport. Men den tåler nok fint å ligge i en sekk eller dersom man er uheldig og skulle miste denne så lenge fallet ikke er for voldsomt.

På topp og bunn er det bevegelige basselementer. Dette gir så klart kraftigere og rikere bass når man spiller av musikk. Et annet aspekt ved designen er at disse ligger litt innsunket slik at disse heller ikke blir skadet ved fall eller ved å dytte borti noe.

Igjen, det er nok ikke meningen at denne høyttaleren til støtt og stadig skal falle og dunke i gulv både her og der. Men byggekvaliteten er god og denne ser ut til å tåle et «trøkk» noe som gjør at denne er godt egnet for bruk av barn.

Så var det lyden. Fra lav til middels-lavt volum er lyden rett og slett imponerende. Vokaler er klare og tydelige, det samme gjelder for instrumenter. Og når bassen kjører på, så lyder det hele godt takket være de bevegelige basselementene. Det er rett og slett mye teknologi og veltenkt design pakket inn på lite størrelse. Jo høyere volum, jo flere forstyrrelser hører man naturligvis.

Lyden spres også i alle retninger uavhengig av hvor man er, noe som gjør at flere kan få utbytte av musikken til samme tid.

Foto: Kris MuntheMen det må påpekes at dette ikke er noen kraftmaskin uten like. Størrelsen merkes. Vær og vind er elementer ute som påvirker lydens rekkevidde, og det er stor forskjell enten man lytter inne eller utendørs. Men igjen, man får jo det man er ute etter. Høyttalerens størrelse må naturligvis også påvirke lydkvaliteten. Så dette er et valg man gjør i forkant. Velger man en større enhet, vil man få bedre lyd, men også noe som er tyngre å bære i sekken. Og man får kanskje ikke en enhet som er vanntett og som tåler noen dunk her og der som med Muvo Play.

Det er opptil ti timer med avspilling av musikk. Enten barna skal på stranda eller ut på telttur kan denne høyttaleren være en kompanjong som har mye liv i seg. Enheten lades via en USB-C-kabel som følger med. Denne kan man plugge inn i en PC eller så må man ha en ekstern adapter for å plugge inn i stikkontakt.

Egnethet

Creative Muvo Play er veldig enkelt å sette opp. Her er det bare å skru på enheten også går den automatisk i søkemodus for å koble seg opp mot mobilens bluetooth-funksjon.

Det finnes en knapp for av og på-funksjon, volumknapper (hold inne for å bytte spor) og pause-avspill-knapp. Det er også mulig å bruke en 3,5 mm kabel mellom mobil/nettbrett og høyttaler.

Høyttaleren er enkel i bruk og er motstandsdyktig mot vær og vind. Min- og makstemperatur er noe usikkert da dette ikke er spesifisert i anvisningene.