Nintendo Classic Mini

Spillkonsoll, anbefales fra syv år

Denne konsollen er en skattekiste for både nye spillere og for de som har vokst opp med Nintendo i barndommen. La gode minner strømme til! Anbefales fra syv år.

På midten av åttitallet vandret Nintendo-konsoller inn i stuer og hjem. Ja, det var til tider et slit å blåse og puste ut støv fra spillkassetter når de ikke virket som de skulle, men du verden, dette var spillglede på sitt aller beste!

Da skulle det bare mangle at ikke Nintendo ga ut en moderne, retrospillkonsoll i miniutgave. Denne kobles rett inn i HDMI-inngangen til tv-skjermen, og med i pakken følger det med en kablet håndkontroller, samt en USB-ledning som trekker strømforsyning fra en tv, USB-stikkontakt og lignende.

Selve maskinen er svært lik den opprinnelige konsollen, om enn i en mindre utgave. Fargen passer, rillene på toppen, de to knappene i front for på-knapp, samt «reset». Dette er et gledelig gjensyn for de av oss som har vokst opp med Nintendo i egen stue.

Det er til og med mulig å endre på innstillinger og skru på et såkalt «CRT-filter», som gjør at hele bildet ser gammeldags ut. En åpenbar fordel er at man nå kan lagre progresjonen underveis i spillene, slik at man slipper å la konsollen stå med strømmen på når man tar pauser fra spillingen.

En kablet håndkontroll er helt greit, men ledningen her er innmari kort. Faktisk er den så kort at du bør ha en lang HDMI-kabel og eventuelt en lang USB-ledning for å få konsollen så nærme som mulig. Ellers sitter du smertelig fremoverbøyd når du spiller.

Av spillene på listen, er det tretti å velge fra. Super Mario 1, 2 og 3 er så klart med, absolutt perlene i spillbiblioteket. Zelda, Donkey Kong, PAC-Man og Castlevania er andre eksempler. Rent generelt er hvert spill på listen nøysommelig valgt ut, og her er det mye bra.

Menyoppsettet når man starter maskinen er også intuitivt der man bruker piltaster for å bytte mellom spillene.

En noe merkelig greie er at man må trykke på reset-knappen på selve konsollen for å gå tilbake til hovedmenyen. Så hver gang man ønsker å bytte spill, må man altså reise seg opp og gå bort til maskinen. Det er forsåvidt denne knappen som også gjør at man lagrer progresjonen i et spill.

At det kun følger med én håndkontroller er også synd, da en del av spillene byr på flerspillermulighet. Flere håndkontrollere kan kjøpes separat.

Uavhengig av feil, ulemper og mangler, er Nintendo Classic Mini rent generelt en fantastisk konsoll. Godt spillutvalg, flott lyd og bilde og et utseende som slekter nært til den opprinnelige NES (Nintendo Entertainment System), gjør at dette er et flott produkt for nostalgikeren og nye retrospillere.

Her er det mye god underholdning og spill som passer for både store og små.

Nintendo Classic Mini

Format: Spillkonsoll
Kategori: Retrospill
Utvikler: Nintendo

Egnethet

Denne konsollen er enkel å koble opp til moderne tv-skjermer, og med få knapper på håndkontrolleren vil de fleste finne ut av styring av spillfigurer uten store vansker.

Spillene er enkle å forstå og sette seg inn i, men byr allikevel på utfordringer som ikke bør tas lett på.

Med mulighet til å lagre progresjonen, er det mer håp på å faktisk fullføre et spill uten å måtte spille det uavbrutt.

Merk at vanlig støpsel ikke følger med, kun USB-kabel som fungerer som trekker strøm via tv-skjermens USB-uttak og lignende.

Trailer:

Bli medlem av Barnevakten