Nintendo Labo – Vehicle Kit

Nintendo Switch, anbefales fra syv år

Åpne ditt nye byggesett og lag ratt og pedal til å kjøre fly, bil og båt. Nintendo Labo - Vehicle Kit blander lek og moro i både den fysiske og digitale verden. En perfekt familieaktivitet som anbefales fra syv år.

Nintendo Labo er genialt, rett og slett genialt.

Konseptet er enkelt. Følg instruksjoner steg-for-steg på en skjerm og bygg avanserte maskiner av papp! Dette byr på timevis med underholdning og man får lage avanserte dingser fra bunnen av og se hvordan de fungerer i praksis.

Her lærer barn design og ingeniørkonsepter på et enkelt, men gøyalt nivå. Best av alt er at Nintendo Labo er en solid familieaktivitet. Dette er (minst) like gøy for voksne som barn. Og etter at man har satt sammen alle delene i disse «pappmaskinene», så får man leke med dem i spillene som følger med etterpå.

Denne gangen skal man lage ratt og pedaler til å gi gass med når man kjører bil, en spake til å styre fly med og nøkkel og et instrumentpanel for å styre en ubåt med.

Nintendo Labo – Vehicle Kit

Format: Nintendo Switch
Kategori: Byggesett og spill
Utvikler: Nintendo

Nintendo sin håndholdte konsoll, Switch, er en avansert maskin. Med berøringsskjerm, sensorer, avtakbare kontrollere og mer, fungerer den godt til å lese av bevegelse og omgivelser i virkeligheten. Når disse kontrollene legges inn i pappmaskinene, leser de alle bevegelser og knapper slik at de fungerer inne i spillet.

Byggeprosessen, kort fortalt, er i form av en pakke med flate, tykke pappark med figurer som kan dyttes ut for hånd. I Nintendo LABO Vehicle Kit kan disse settes sammen ved å følge instrukser som best kan sammenlignes med oppskrifter på IKEA-møbler og LEGO-sett.

Men mye mer underholdende så klart!

I spillet får man et kjøretøy som man kan bytte til å fungere på vei, under vann og i lufta ved å flytte nøkkelen til riktig spake eller ratt. Man kan bygge og designe biler som kjemper mot hverandre i noe som minner om radiobiler, delta i billøp i rallystil, finne skatter og utforske livet under vann og fly og oppdage aktiviteter i lufta.

Man kan også overføre kjørebaner som man har laget i Labo Variety Kit. Det er også et åpent modus der man kan løse mer enn 80 ulike typer aktiviteter fordelt utover ti ulike landområder. Her er det gjørmål som varierer i alt fra å transportere kuer til å poppe ballonger.

Det er også mulig å bruke ratt og pedaler i Labo kit når man spiller Mario Kart 8 Deluxe.

En av fordelene med Vehicle Kit kontra de tidligere Labo-utgavene er at man nå får en mer helhetlig opplevelse med spillets åpne modus. Før var det mer separate og kortvarige minispill, men nå har man altså et modus som kombinerer de ulike byggesettene i Vehicle Kit. Det er fullt mulig å gjøre kjøretøyet sitt om til å kunne fly, kjøre og dykke under vann.

Ikke minst er det gøy å utforske den store, åpne verdenen i spillet.

Egnethet

Nintendo LABO Vehicle Kit er gitt PEGI fra syv år på grunn av milde former for tegnserievold.

Når pappbrikkene skal settes sammen med LABO, må man være litt forsiktig når man trykker ut biter og ikke bøye sidene for hardt. Så her trengs en stødig og var hånd. Man trenger verken lim eller saks for å sette disse elementene ihop.

Veiledning fra voksen kan være nyttig for de yngste i denne aldersgruppen, da det kan være noen utfordrende steg i monteringsprosessen.

Selve om instruksjonene er på engelsk, er det mange visuelle pekere og animasjoner som gjør teksten (omtrent) overflødig.

Uavhengig av dette, er LABO en mulighet for voksne og barn, eller for vennegjengen, til å bygge ting sammen. Foreldre kan snakke med barna og få frem refleksjon omkring hvordan teknologien fungerer, og fysikken i konseptet.

Dette er også en mulighet til å koble av skjerm, men med en skjermrelatert aktivitet.

Foto: Skjermdump fra YouTube.