Sega Mega Drive HD Flashback

Spillkonsoll, passer fra syv år

Denne konsollen byr på 85 retrospill med blant annet Sonic og Mortal Kombat. Maskinen er enkel å koble opp til moderne tv-skjermer og har HD-oppløsning. Passer fra syv år.

Sega Mega Drive kom ut på markedet i overgangen mellom åtti- og nittitallet. På samme måte som Nintendo har Super Mario som sitt flaggskip, var Sonic the Hedgehog Segas mest kjente merkevare. Konsollen ble populær på vårt kontinent i sin storhetstid. AtGames som er produsent av akkurat denne enheten, har laget flere retrokonsoller lisensiert av Sega.

Denne konsollen byr på 85 retrospill som er innebygget i maskinen, samt en kassettport for å koble til fysiske spillkopier. Medfølgende i pakken er også to trådløse håndkontrollere, HDMI-kabel og strømforsyning med vanlig støpsel.

Konsollen ligner på en mindre versjon av den opprinnelige Sega Mega Drive, men er også kritisert for å være bygget av «rimelig» kvalitet og ømfintlig plast. Hardbarka nostalgikere vil neppe omfavne akkurat denne retrokonsollen, som da er bygget av en tredjepart. Men maskinen passer for den alminnelige spillentusiast som ønsker å mimre tilbake til Segas storhetstid.

Spillbiblioteket varierer med titler som Sonic, Mortal Kombat, Alex the Kidd, Phantasy Star og mer. Det er mye å velge fra, selv om det også er innslag av noen sære og kjipe spill, som virker mer som fyllmasse enn kvalitetsinnhold. Allikevel er det en hel del spill å ta av her.

Man starter opp konsollen med å sveipe en på-knapp. Deretter kommer man til et menysystem som er litt knotete i starten, blant annet fordi man ikke bruker piltaster for å navigere i hovedmenyen. Dette blir man allikevel vandt med.

Hvert spill har en kort beskrivelse på engelsk og et omslag, noe som er et fint tillegg å ha med. Konsollen har også en egen side for nylig spilte spill, slik at det er enkelt å finne frem til akkurat disse. Innenfor hvert spill kan man også få opp en hovedmeny for å lagre progresjon, avslutte til hovedmeny, pause og mer.

På selve håndkontrollen finner man piltaster og de seks kjente knappene på siden. Det er også en egen knapp for å spole tilbake i spillet når det er behov for det. For eksempel hvis spillfiguren din dør og man ønsker en ny sjanse igjen.

Grafikken og lyden er fin og i HD-oppløsning, og maskinen er enkel å koble opp via HDMI-porten på tv-skjermen. Det er dessuten fint med trådløse håndkontrollere kontra Nintendo som kun har kablet håndkontroller. Det gjør det mer knotete å sitte tilbake i stolen.

En ulempe er allikevel at håndkontrollerne til Sega-retrokonsollen krever batterier og en skrutrekker for å åpne dekselet. Litt knotete, men ikke veldig plagsomt.

Generelt er dette en fin konsoll med en god bunke spill å velge fra. Sjangrene kunne kanskje ha vært enda mer variert, for eksempel med større innslag av sportsspill og lignende. Allikevel så er noen av de viktige flaggskipene her med Sonic, Alex the Kidd og Mortal Kombat for eksempel.

Her er det timer på timer med god underholdning og klassiske spill å bryne seg på. Spillene er enkle å komme igang med, men ofte utfordrende å mestre. Dette er en opplevelse som kan passe både for store og små i familien.

Sega Mega Drive HD Flashback

Format: Spillkonsoll
Kategori: Retrospill
Utvikler: AtGames

Egnethet

Sega Mega Drive HD Flashback av AtGames vil kanskje ikke tilfredsstille retrospillentusiastens krav til originalitet og byggkvalitet.

For den alminnelige spiller vil denne konsollen være mer enn god nok og en fin portal til klassiske spill.

Maskinen er enkel å koble opp til moderne tv-skjermer, og det er nok av instruksjoner både i bruksanvisning og underveis når man bruker konsollen.

Det finnes også egne anvisninger til hvert enkelt spill på hvordan man styrer spillfiguren.

Med mulighet til å lagre progresjonen, er det mer håp på å faktisk fullføre et spill uten å måtte spille det uavbrutt.

De som ønsker det kan også få ekstra «hjelp» ved å bruke funksjonen for tilbakespoling i vanskelige partier i spillene.

Trailer: