Surefire Kingpin M1

Gamingtastatur.

ANMELDELSE: Lite og kompakt gaming-tastatur skorter ikke på stil og kraft i hvert eneste trykk. Har i tillegg en overraskende lav prislapp.

Gamingtastaturer kommer i mange størrelser og fasonger. Surefires Kingpin M1 sikter mot de som vil spare plass. Dette er praktisk om man ikke har et stort skrivebord, eller behøver noe som er enkelt å frakte fra A til Å.

Perfekt for LAN-turneringer eller som tilleggsutstyr til en bærbar datamaskin for eksempel.

Surefire Kingpin M1

Kategori: Gamingtastatur
Utvikler: Surefire

Kingpin M1 er visstnok forminsket til 60 prosent av ordinær tastatur-størrelse. Det betyr at piltastene er borte, samt num-lock og tallgjengene som er på høyre side av et ordinært tastatur, samt noen andre funksjonsknapper.

Kort fortalt: Høyresiden av tastaturet er saget av.

Til gaming-formål er dette neppe store utfordringen. Man kan fortsatt bruke WASD-tastene til å bevege seg i spill. Og størrelsen byr rett og slett på få ulemper. Den åpenbare fordelen er at musematta får større rom på skrivebordet. Og hendene får mindre reisevei mellom PC-mus og tastatur.

For de som jobber med kontoroppgaver, lekser, nettsøk og lignende – er det kanskje småkjipt å miste navigasjonspiler som gjør det enkelt å forflytte seg i dokument, eller talltaster som kan trykkes inn i et excel-skjema.

Men dette vil være overflødige taster for barn og unge som først og fremst gamer.

Kingpin M1 ser enkelt og kompakt ut. Gaming-tastaturet har ikke de store trekkene som bemerker seg bortsett fra Surefire-logoen over enter-tasten. Det behøver ikke å være noe stort aber, men det er altså et ganske så lite bemerkelsesverdig tastatur.

En ramme av hard-plast gjør at enheten føles solid. Kraftig nok til å tåle noe transport og intens trykking i spill. Dette er en positiv egenskap ved tastaturet.

Det finnes egne funksjonstaster for å styre RGB-lysene. Her er det kjekke modus som for eksempel kun lys på WASD-tastene, pulserende lys og lys som følger tastene man trykker på. I tillegg kan man styre intensiteten på belysningen.

Enheten er ment å tåle 50 millioner tastetrykk ifølge Surefire. Tastaturet er mekanisk, som sier noe om følelsen av at knappene spretter opp når man trykker på dem – av mangel på bedre forklaring. Det gir en bedre, og mer taktil tasteopplevelse.

Det er lite å utsette på Kingpin M1. Størrelsen er praktisk og passer ilag med mindre skrivebord eller de som ønsker et tastatur med på farten. Responstiden er også god, noe som er viktig i nettbaserte skytespill der konkurranse og mestring går på sekunder.

Egnethet

Surefire Kingpin M1 er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et skikkelig godt gaming-tilbehør.

Tastaturet er solid, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes potensielt rimeligere varianter for hobbyspillere, men Kingpin M1 er på ingen måte priset høyt med tanke på det man får. Og går man noe ned i pris, vil det neppe «overleve» lenge.

Noen av de åpenbare fordelene med et tastatur i denne prisklassen, er kvalitet og responstid. Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus og et tastatur som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Tastaturet er enkelt å koble opp og drivere installeres automatisk.

Prisen på selve enheten er på rundt 600 kr og stiller seg derfor i et lavere prissjikt for gamingtastatur. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare i årevis.

Reklamefilm: