Surefire Portus X2

Gaming-utstyr.

ANMELDELSE: Praktisk stativ til gaming-laptop løser opp i kabelrot, hever høyden og leverer RGB-belysning.

En gaming-laptop har flere ulemper ved seg. Den kan bli varm under bruk, og kan by på et kabelrot uten like. Til det formål, og noen flere, har Surefire utviklet Portus X2 som er dels stativ og dels pyntegjenstand på spillrommet.

Portus X2 er i de aller fleste tilfeller ingen nødvendighet, men kanskje heller et pluss for de som ser behovet. Hovedfunksjonen er å heve og dreie laptopen for de som ønsker andre vinkler på kontorarbeidet og spillingen sin.

Surefire Portus X2

Kategori: Gaming-utstyr
Utvikler: Surefire

Rett ut av boksen er Portus X2 flat. Ved å trekke ut noen ben kan man heve flaten opptil på det meste, 15 cm. Portus X2 er altså ikke egnet til å nå nye høyderekorder, men for de som vil litt opp fra bordet, er dette et hendig alternativ med tre forskjellige justerbare høyder.

Ergonomi er et neste nøkkelord. Ikke bare kan enheten heves, den kan også dreies slik at laptopen ligger på skrå.

Så for de som ønsker en hevet stilling når de trykker avgårde på tastaturet, eller rett og slett en skjerm på laptopen som sitter litt høyere på spise- eller gamingbordet, så er dette et fint alternativ som ikke tar altfor mye plass.

Det er også noen andre muligheter med Portus X2. Den har så klart RGB-belysning som driftes via USB-kontakten til datamaskinen. Ledning medfølger, samt en liten knapp for å bytte på lysmodus.

Av design er Portus X2 ment å ventilere bedre slik at laptopen ikke blir så varm. Gaming-maskiner har en tendens til å samle høy temperatur under heftige spilløkter. Her er det noen rom som slipper ut mer varme sammenlignet med tette gamingbord.

Ellers er det også praktiske holdere til smarttelefoner, samt holdere som organiserer ledninger slik at man får samlet de på ett og samme sted. Praktisk om man har en del av gaming-mus og headsett med tilhørende ledninger.

Portus X2 er ikke for alle. Det er først og fremst de som ser et tydelig behov for å endre på sittestilling, og denne kan for eksempel ikke tillatte ergonomi ved at man kan stå ved et tradisjonelt skrivebord. Enheten kan ikke løftes så høyt.

Byggkvaliteten, særlig bena, virker også noe skjørt. De beveger litt for mye på seg til tross for at det er noen klosser i bunn som skal holde disse på plass. Man må omtrent slå på tastaturet med en hammer for at dette skal være noe problem, men det hadde vært kjekt om bena stod hakket mer stabilt, og man uroer seg litt for at dette vil svekkes over tid.

Ellers har Portus X2 et lekkert uttrykk og en del hendige funksjoner som smarttelefonholdere og RGG-belysning. Men det er vanskelig å rettferdiggjøre at dette er et må ha-produkt for folk flest. Riktignok sitter de fleste laptopene lavt på et PC-bord, og med tanke på ergonomi kan det være kjekt å løfte de litt. Selv bare de 15 cm som denne enheten byr på, hjelper betraktelig.

For å konkludere: Portus X2 har mange praktiske funksjoner, men kunne gjerne ha vært hakket stødigere med tanke på støttebena. Det er ikke noe stort problem, men det lille ekstra hadde skapt opplevelsen av et mer robust produkt.

Ellers er design og utforming stilig både med den sorte fargen og RGB-belysningen.

Alle foto: Surefire/Verbatim

Egnethet

Portus X2 er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker et godt gaming-tilbehør. Dette er ikke noe alle må ha, men kan by på bedre kjøling, ergonomi dersom man spiller på en gaming-laptop.

Enheten er intuitiv å sette opp. Og alt av strømkabler og lignende følger med, og kobles enkelt til laptopens USB-port.

Prisen på selve enheten er på rundt 400-600 kr og stiller seg derfor i et midtre prissjikt for gamingtilbehør. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare i årevis.