Surefire: silent flight musematte og Condor Claw gaming-mus

Musematte og gaming-mus.

ANMELDELSE: Verdens kuleste musematte byr på god bredde og knalltøff RGB-belysning. Gaming-musen fra Surefire har også god komfort, RGB-belysing og 8 programmerbare knapper.

Man skulle ikke tro at musematter kom i så mange varianter. Surefires Silent Flight var i hvert fall en overraskelse til det bedre. Med en liten tilkoblingsboks i bakkant, kan man koble til strømforsyning via enhetens USB-uttak og få en fullverdig ramme med knalltøff RGB-belysning.

Ikke bare ser dette stilig ut, men det er også med på å veilede rammen som gaming-musen har til å bevege seg i ved mørklagte spilløkter.

Surefire: silent flight musematte og Condor Claw gaming-mus

Kategori: Musematte og gaming-mus
Utvikler: Surefire

Vi skal her vurdere både Surefires musematte Silent Flight RGB-680 gaming-musematte, men også deres gamingmus Condor Claw. La oss begynne med førstnevnte.

Silent Flight er overraskende bred. Den finnes i to størrelser hvor kjempen selv er på 680 x 280 mm. Det betyr at man får god reisevei når man beveger musepekeren, noe som er særlig viktig i spill. Typisk sett beveger man gaming-musen innenfor et begrenset område. Men det er kjekt å ha litt rom å spille på.

At lyset er driftet via en USB-tilkobling innebærer at man slipper å tenke på stikkontakt og lignende. Her er det 14-lysmodus hvor 8 alternativer er statiske og 6 er dynamiske. Hele underverket bytter man ved å trykke på en liten fysisk tast ved inntaksboksen.

Det er altså ikke noe programvare man må sette seg inn i for de som ikke kan fordra det. Ellers er materialet tekstilbasert, mykt og med passe friksjon. Det er også anti-skli materiale i bunn og vannbestandig materiale.

Så her har utviklerne tenkt på det meste med andre ord. Og man kan fint gyve fra seg i tøffe spilløkter uten at gaming-musen flyr av skrivebordet. Overflatebehandlingen er utmerket.

Så til Condor Claw – som altså er en gaming-mus satt til en overraskende lav innkjøpspris. Til bare noen hundrelapper forventer man egentlig billig skvip som faller sammen bare man ser på det.

En gaming-mus skal håndtere tøffe gamingøkter. Vi snakker her om mye trykking og tidvis harde grep når man spiller actionspill.

Condor Claw har naturligvis RGB-belysning. Denne er ikke like markant og legger seg først og fremst som en tynn søyle i bunnen av enheten, samt belysning av rullehjulet på topp og belysning av Surefire-logoen.

Man kan endre belysingen ved å trykke på en av de dedikerte knappene for dette under enheten.

På siden kan man enkelt endre på DPI – som enkelt forklart sier noe om hvor raskt eller sakte musepekeren skal bevege seg langs skjermen. Det er kjekt å kunne gjøre dette byttet slik at man finner stilen og formen som passer en selv.

Ellers er det totalt 2 knapper på undersiden, tre på siden og det som er mest standard med høyre- og venstreklikk i tillegg til rullehjulet som også kan trykkes ned.

På det vis kan man enkelt trykke inn en del ekstra funksjoner rett på gamingmusen. For eksempel, muligheten for å kaste en granat i et skytespill, bytte mellom våpen eller andre typer kommandoer som man ønsker lett tilgjengelig.

Det finnes også en egen programvare fra Surefire der man kan skreddersy både lys og knapper. Igjen, overraskende hvor mye innhold utviklerne har lagt ned i en så liten innkjøpspris.

Med tanke på kvalitet (og prisen!) ser Condor Claw ut til å håndtere dagligdags spilling mer enn godt nok. Topp- og bunnlokket er laget i hardplast. Og det ser ved første øyekast ut til at dette kan holde lenge. Vi har ikke testet Surefires produkt i lange løp med hundrevis av timer med spilling og inn- og utpakking til LAN og e-sport-arrangementer.

Det er sjelden en produktanmeldelse tillater slike epoker med hard testing før tidsfrister og teksten skal publiseres. Men av det vi har testet i diverse skyte- og strategispill, opererer og holder Surefires enhet svært godt.

En glippe på sidelokket avslører en liten svakhet, eller at plastikken gir etter noe innover mot kjernen. Men det behøver ikke å være noe stort problem, men det er noe man merker hvis man kjenner etter.

Det er vanskelig å påpeke feil og mangler med Surefires gamingmus og musematte. Altså, med tanke på prisen! I denne klassen forventer man egentlig noe som knekker sammen bare man nyser samtidig som man holder produktet i hånden.

Surefire klarer på et eller annet vis å levere kvalitetsprodukter til omtrent ingenting i innkjøpspris. Funksjonaliteten er også god og det er en gjennomgående tanke og en rød tråd i produktet. Utviklerne har tenkt på alt fra anti-skli og vannbestandighet ved musematten og til programvare og knappefunksjonalitet ved gaming-musen.

Brukeropplevelsen er også svært god der det teller. Enten man spiller Minecraft eller Fortnite, eller for den saks skyld enkle arbeidsoppgaver på laptopen – så er prosessen smertefri og ergonomisk.

Surefire leverer her to knallprodukter til en uslåelig prislapp.

Egnethet

Silent Flight RGB-680 gaming-musematte og gamingmusen Condor Clawer er flotte PC-tilbehør som sikter mot barn og ungdom som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes ikke mange rimeligere varianter for hobbyspillere, og skulle man gå for noe billigere enn dette her, vel det vil neppe overleve første tastetrykk en gang. Surefire er uslåelige på pris i hvert fall med tanke på den relativt gode kvaliteten.

Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Denne gaming-musen er enkel å koble opp med den medfølgende USB-kabelen. Drivere installeres automatisk. Det er enkelt å skifte lysfunksjon ved å trykke på knappen under gaming-musen.

Prisen på selve enheten er på på noen få hundrelapper og stiller seg derfor i nedre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare en stund.

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser