Ultimate Ears Wonderboom 2

Bærbar bluetooth-høyttaler

God, kraftig lyd og egenskaper som å være støv- og vanntett, gjør at vi anbefaler denne bærbare bluetooth-høyttaleren til barn og unge fra ni år.

En bærbar bluetooth-høyttaler er et supert tilbehør når man skal spille av musikk fra mobil og nettbrett. Ikke minst, kanskje en nødvendighet om man skal lytte til musikk med greit lydnivå og kvalitet.

Det er nemlig liten tvil om at det blir gjort kompromisser når mye teknologi skal komprimeres inn i en liten mobiltelefon som skal passe i lomma. Dette gjelder også for nettbrett. Selv bærbare datamaskiner sliter i mange tilfeller med å skimte med særlig god lyd på grunn av størrelsen på høyttalerne.

For musikkglade barn og unge kan derfor bærbare høyttalere være en utvei. I tillegg til når man er på farten, så er det også på hjemmefronten enklere å dytte rundt på en liten høyttaler sammenlignet med et helt musikkanlegg som er koblet til strømuttak og alt mulig annet (og kanskje far eller mor vil ha dyrere utstyr i fred for seg selv).

Foto: Kris Munthe

Når barna samles med bekjente i ulike sammenhenger kan de med en bærbar høyttaler få nok lyd slik at venner i tillegg til dem selv kan få utbytte av musikken. Samtidig, er det så utrolig mange slike maskiner på markedet. Hvem skal man velge? Disse varierer i pris og merke og ikke minst, kvalitet.

Ultimate Ears Wonderboom 2 koster ikke altfor mye, samtidig som den faktisk gir overraskende god lyd. Denne har også såkalt IP67-klassifisering, noe som betyr at den er vann- og støvsikker. Man kan derfor trygt ta med denne i strandsonen uten å bekymre seg for mye for vannskader eller skiftende vær.

Høyttaleren tåler også fall fra opptil 1.5 meter. Altså, man skal ikke bruke denne som alternativ til ballsport, men det holder å si at denne tåler en glipp eller to så lenge støtet ikke er for kraftig eller høyt naturligvis. Uansett, en positiv bemerkning rettet mot foreldre som er bekymret for stadig erstatning av barnets lytteutstyr.

Ultimate Ears Wonderboom 2

Format: Bærbar bluetooth-høyttaler
Kategori: Lyd
Utvikler: Ultimate Ears

Om ikke det er nok, så flyter også denne høyttaleren i vann. I praksis kan man altså plassere denne i bassenget og lytte til musikken derfra (for de som måtte ha behov for sånt). Det må uansett sies at Ultimate Ears Wonderboom 2 tåler en hel del og er beregnet for barn og unges bruk. Denne kan fint stå inne på baderommet eller kjøkkenet uten at man må bekymre seg for en vannskvett eller tjue.

Wonderboom 2 tåler å være under vann ned til 1 meter og i opptil 30 minutter om gangen.

Bateriet varer også i opptil 13 timer med musikkavspilling. Noe som må sies å være et ganske så imponerende timetall. Moderat volum er naturligvis med på å forlenge batteritiden. Et robust batteri betyr at man fint kan legge denne fra seg og plukke den opp igjen senere uten å stadig være bekymret for om høyttaleren har nok strøm. Eller om man er på reisefot og det går lengre tid før man nærmer seg et strømuttak igjen.

Foto: Kris Munthe

Enten barna er på fotballbanen eller på sykkeltur, holder denne altså mer enn nok for mange timer med musikkglede. Batteriet lades for øvrig med mikro USB-ladekontakt. Inngangen til denne er forseglet med et lite gummilokk som er enkelt å ta opp og igjen. Lokket er festet til selve enheten, sånn at man ikke trenger å bekymre seg for at denne skal forsvinne et sted.

Designmessig kommer høyttaleren i ulike farger som for eksempel rosa, rød, svart og blå. Den passer i håndflaten i hånda til en voksen og er på størrelsen med en robust, rund kopp (Mål: 104 x 95 mm  og veier 420 gram). I tillegg hører det til en reim her slik at denne kan festes på en krok eller andre tenkelige steder.

På toppen finner du tre knapper.

En for å koble til mobilen, en for å starte avspilling og en for å skru høyttaleren av og på. På fremsiden finner man et stort pluss- og minustegn for å styre volum. Dette designvalget er ganske så fremtredende, på godt eller vondt. Enten så liker man det, eller så blir det for mye av det gode. Valg av farge på enheten påvirker også hvor mye disse tegnene skiller seg ut.

Så er det hovedpunktet, nemlig lyden. Wonderboom 2 er liten, men har god lyd. Den spiller høyt uten å gå på bekostning av kvalitet, og fyller også en stue eller et barnerom med musikk. Det er også en del bass å hente her for ungdom som fenges av nettopp sånt.

Sammenlignet med andre bærbare høyttalere av samme størrelse, skilter Wonderboom 2 med kraft. Dette er, om ikke annet, en av de bedre høyttalerne på markedet. Ikke minst med tanke på prisen.

Høyttaleren har dessuten en 360-graders retning på lyden. Det betyr at man kan høre musikken rettet mot seg uansett hvor man er i rommet så lenge høyttaleren er i midten av rommet så klart. Har man to enheter kan man visstnok koble disse i stereo-par. Det finnes også en eget utendørsmodus ved å trykke på en knapp under enheten. Denne tilpasser musikkavspillingen til miljø utenfor hjemmets fire vegger.

Men opplevelsen av hvor nyttig dette er varierer. Her er det smak og behag. Vårt inntrykk er at den ordinære lydmodusen fungerer best.

Wonderboom 2 er definitivt en solid enhet til sitt bruk. Denne tåler en hel del, både når det gjelder vann og ikke minst virker byggekvaliteten å tilsi at denne tåler en dunk eller to. Derfor er Wonderboom 2 et anbefalt alternativ for barn og unge.

At god lyd (og tydelig bass) kommer ut av en så (relativt) liten dings, er mildt sagt imponerende. Dette er en kompakt høyttaler som er enkel å plukke med seg og ta med ut på tur. Enten det er sykkelen, ned til fotballbanen, lekeplassen, teltturen eller hytta, så er dette en høyttaler som gjør mer enn nok nytte fra seg.

Egnethet

Wonderboom 2 er enkel å koble opp til mobil og nettbrett. Bare trykk på knappen for koble til bluetooth på høyttaleren og så koble til i innstillingene på mobil eller nettbrett. Dette er en prosess de fleste barn med noe greie på menystyring vil mestre på egenhånd, eller med litt hjelp fra voksne.

Høyttaleren er enkel i bruk og er motstandsdyktig mot vær og vind. I og med at den også er støvtett, er det ikke usannsynlig at den kan overleve også de rikelig støvlagte tenåringsrommene rundt omkring i landet.

Wonderboom 2 tåler også et fall eller to og er derfor beregnet for barn og unges bruk. Men selv om den er relativt rimelig, er prisen også på et nivå der man ønsker at barna er modne nok til å ta vare på denne type utstyr.

Reklamefilm: