Xtrfy M4 RGB gamingmus og XTRFY GP2 (musematte)

Gaming-mus og musematte

Knalltøff gaming-mus byr på flott lysfunksjon, sitter lett og behagelig i hånden og har mer enn nok presisjon til bruk i spill.

Vi skal ikke så langt unna til Skåne i Sverige der Xtrfy har hovedkvarter. Siden 2013 har dette selskapet utviklet gaming-utstyr og tilbyr i dag headsett, tastatur, gaming-mus, musematter og annet som er kjekt å ha på gamingfronten.

Til test fikk vi tilsendt både gamingmusen Xtrfy M4 RGB, samt musematten GP2 som er i det store laget.

Og ikke bare ser gaming-musen flott ut, men den fungerer godt med presisjon og nøyaktighet som er til nytte i konkurransebaserte spill og strategispill. Det er rett og slett mye positivt å si om Xtrfy, men først, hva i alle dager skal barn og unge med en gaming-mus?

Xtrfy M4 RGB gamingmus og XTRFY GP2 (musematte)

Kategori: Gaming-mus
Utvikler: Xtrfy

Datautstyr har endret seg veldig de siste årene. Det kan sammenlignes med å pynte og fikse på en bil. Fra skinnende felger til tøffe lys på en bil, skal også gaming-utstyret se flott ut. Det handler om å uttrykke seg.

Gaming-mus kommer i mange former og fasonger. Xtrfy har klart å holde prisen relativt lav med tanke på det man får. Mer om det snart. Men det er altså mulig å kjøpe rimeligere varianter, eller langt dyrere tilbehør til datamaskinen enn dette her.

M4 er for det første veldig lett med tanke på vekt. Hvis man tenker over det, så løfter den seg veldig lett fra flaten som den ligger på. Men ikke i den grad at det er plagsomt. Men det er veldig lett å forflytte pc-musen. Med en vekt på 69 gram er det kanskje ikke så rart. Det gjør også at pc-musen blir behagelig over tid – noe som kan være fint for barn og unge som spiller en del.

Gaming-musen har også et ergonomisk design. Den har en bøyd side på venstre flanke slik at den sitter behagelig i hånden. Tommelen hviler godt på venstre side.

I tillegg er det et annet aspekt. Gaming-musen har vegger og tak av hull! Et element er at det ser stilig ut, men en helt annen nytteverdi er at pc-musen sier farvel til svette og klamme håndflater. Designet hjelper til med å få luft i bevegelse under håndflaten. Genialt!

For å holde oss på design, så er det et stilig belte med RGB-belysning. En lysstripe følger pc-musen fra bakre del, rundt de to hovedknappene på toppen, og så til samme lengde på siden. Lysene ser fantastiske ut, særlig i mørket. Det kan være en bølge av regnbuefarger som strømmer fra den ene til den andre siden, eller et lite knippe av andre fargekombinasjoner.

Alt styres fra knappen på toppen av pc-musen. Med et trykk kan man endre til en helt annen effekt. Så da behøver man heller ikke å installere en annen programvare.

I tillegg til dette lyset på utsiden av pc-musen er det også belysning av logo på innsiden og noen lyskilder i maskineriet under. Alt dette blir synlig gjennom hullene på «karosseriet» og det ser ut som om noe som hører til en sci-fi-film.

Fargevalg på pc-musa kommer i fargene svart, grå, rosa, blå, hvit og retro.

Når det gjelder holdbarhet skal knappene tåle ca 20 millioner trykk ifølge utvikleren. Dette er altså en gaming-mus som er ment å tåle en hel del og som kan potensielt vare i tid. Vi har ikke gitt denne tøff behandling selv, men tenker at med moderat bruk så vil denne pc-musen kunne vare lenge. Så dette er velegnet for barns bruk og mange økter med spilling over tid.

Det er noe knirking i veggene på grunn av at veggene ikke er hele, men fulle av hull, men ikke på det vis at det er sårbare, bevegelige deler av den grunn.

Ellers er det to knapper på venstre vegg. Det er fint å kunne skreddersy og legge inn nyttige funksjoner i et spill rett inn på musa, noe som gjerne er nyttig i konkurransebaserte spill. På «topplokket» har man venstre- og høyreklikk som forventet, og et klikkbart hjul for å navigere nettsider, menyer i spill osv. Hjulet blir for øvrig også belyst under.

Det er altså ikke et hav av knapper på pc-musen, men nok til hvermansen. For mye knapper kan fort bli rotete det også. Så utviklerne har landet på en passe pakke med funksjoner.

Vi testet Xtrfy i flere konkurransebaserte spill, blant annet Fortnite. Det er en pc-mus som flyter godt og sitter fint i hånden. Underlag er viktig, og vi fikk med en musematte fra utvikleren i samme slengen. Denne heter GP2, er tekstilbasert med grov overflate og er til og med vaskbar i maskin – noe som er fint for barn og unge som søler litt, eller som lar barnerommet støve ned.

Det var fint å få med en musematte, fordi selv om gaming-musen fungerer godt på en «finere» overflate, så er det greit med litt motstand også til spillbruk.

For å oppsummere:

Hva er det med M4 som treffer og ikke treffer? Det er kanskje en filleting, men det at veggene knirker er litt ubehagelig. Vi sier ikke at denne kommer til å falle sammen som et korthus, men på grunn av designet så blir veggene litt knirkete. Det merker man kun om man går inn for å trykke på sidene. Man vil ikke merke dette til vanlig bruk.

Utviklerne påstår samtidig at dette skal være spillutstyr som tåler mye, og som er beregnet for profesjonell bruk.

Det som er positivt er prisen. Den er i midtsjiktet, og man får en del for pengene. Rimeligere gaming-mus kan kanskje ikke skilte med samme presisjon og design, og her får man en DPI på 16000. En gaming-mus med høy DPI gjenkjenner og reagerer på selv små bevegelser.

Designet er flott! Dette er noe som ser tøft ut. Fargebelysningen er magisk og følger pc-musen fra side til side. Og det er et stort pluss at man kan styre dette rett fra musa.

Egnethet

Xtrfy M4 RGB gamingmus og XTRFY GP2 er et flott PC-tilbehør som sikter mot ungdom som ønsker å satse ordentlig på e-sport, eller de som rett og slett bare ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og byr på muligheter for å skreddersy egen spillopplevelse.

Det finnes absolutt rimeligere varianter for hobbyspillere, men dette er ikke den dyreste på markedet heller. Noen av de åpenbare fordelene med å påkoste seg noen kroner, er at nøyaktighet og respons øker. Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus og som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

Gaming-musen er enkelt å koble opp med den medfølgende USB-kabelen. Drivere installeres automatisk. Det er enkelt å skifte lysfunksjon ved å trykke på knappen midt på gaming-musen.

Prisen på selve enheten er på 650 kr og stiller seg derfor i midtre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare lenge. Men om man bør kjøpe dette til barna eller ei, avhenger av formål. Er det ren hobbyspilling, så er det ikke sikkert at det er nødvendig å gå såpass opp i pris. For konkurranse og satsing på e-sport, så kan dette være verdt innkjøpsprisen.

Reklamefilm: