Dataspill gir motivasjon og læring i klasserommet
Dataspill kan brukes som utgangspunkt for undervisning. Her finner du noen forslag og tips til å komme i gang med spill i undervisningen.
Dataspill kan brukes som utgangspunkt for undervisning. Her finner du noen forslag og tips til å komme i gang med spill i undervisningen.
Nesten alle barn spiller dataspill. For å henge med på barnekulturen, har lærer Simen Frøyhov Kristoffersen startet en gaming-kanal på Youtube. Målet er å lære mer om spill og samtidig lage barnevennlig spillinnhold for skoleelever.
Øk ordforråd, lær det norske alfabetet og øv på lesing med disse appene som passer for minoritetsspråklige elever og andre barn som trenger språktrening.
Til tross for over ett år med pandemi og restriksjoner tegner Ungdata Junior-undersøkelsen fra oktober 2021 et positivt bilde av barn og unges oppvekstsvilkår. Flertallet av barna oppgir å ha gode liv, et godt selvbilde, skoletrivsel og god relasjon til venner og foreldre. Fritiden preges av idrett og aktiv skjermbruk.
Foreldre kan gjøre Ipad og Iphone tryggere for barn ved å velge gode innstillinger. Det kan hindre at barn kjøper innhold uten foreldres tillatelse, laster ned uegnede apper og spill og besøker nettsider som de ikke bør. Men helt vanntett er ikke systemet.
FORELDRE: Her viser vi hvordan foreldre kan sette opp mobiler, nettbrett, hjemmeruter, spillkonsoller, datamaskiner, apper og spill slik at de blir tryggere for barna.
Barnevaktens informasjonshefte tilbyr nyttige samtaletips til foreldre og andre som jobber med barn og unge.
Barn har rett til privatliv, informasjon og beskyttelse mot skadelige medieinnslag. Disse rettighetene må veies mot hverandre i hvert tilfelle.
"Gøy på nett" er for elever i 1.-4. trinn og har tilrettelegging for elever med autisme, ADHD, Tourettes syndrom. Den egner seg både i helklasse, mindre grupper og for undervisning en til en.
Uke 42 (16. - 22. oktober) er Spilluka. Slik kan du løfte temaet på timeplanen. Spennende undervisningsopplegg, videoer og samtaletips til klasserommet, foreldremøte-ressurs og mer!