Spilluka – slik kan din skole delta

Uke 42 (16. - 22. oktober) er Spilluka. Slik kan du løfte temaet på timeplanen. Spennende undervisningsopplegg, videoer og samtaletips til klasserommet, foreldremøte-ressurs og mer!

Spilluka er en oppfordring om å få de voksne til å engasjere seg i barnas spilling. Dette gjelder foreldre, men også lærere og andre som jobber med barn. Nesten alle barn spiller og derfor er dette et tema som angår de fleste hjem og klasserom.

Vi har laget ferdige opplegg slik at du som lærer kan løfte temaet i klasserommet. Slik går du frem:

1) I klasserommet:

Her er noen ressurser som kan skape diskusjon og refleksjon. Målet er at elevene skal utvikle sin egen digitale dømmekraft i spill.

  • Elevressursen Game On er et oppgavehefte fra Barnevakten om digital dømmekraft i spill. Det er utviklet for å lære elevene å ta gode valg når de spiller. Målgruppen er elever 4. – 7.trinn. Last ned her.
  • Filmer med diskusjonsoppgaver: Jobb med digital dømmekraft i spill. Her har vi samlet 7 kortfilmer med refleksjonsspørsmål til bruk i undervisningen. Videoutdragene er hentet fra Hallo! – serien, Barnevaktens nettvettserie for elever. Se filmene her.

2) Til foreldremøtet:

Her finner du konkrete ressurser som egner seg til foreldremøtet.

  • Hvilke dilemmaer står foreldre i når barna spiller dataspill? Her finner du fire kortfilmer, fakta og diskusjonsspørsmål som egner seg godt til å åpne for refleksjon og samtale på foreldremøtet. Finn ressursen her.
  • Elever i ungdomsskolen? Trykk deg inn på denne siden for å finne filmer og diskusjonsspørsmål til din aldersgruppe.

3) Øk din egen kompetanse om barn og gaming:

Barnevakten har laget en egen samleside der du kan lese om ulike temaer som angår barn og gaming.

4) Bruk dataspill i undervisningen:

Få konkrete tips til bruk av dataspill i undervisningen og spill sammen med barna.

Foto: wavebreakmedia / Shutterstock