Terningkast: 6

Romys salong

ANMELDELSE: Rørende og hjertevarm historie om forholdet mellom ti år gamle Romy og hennes bestemor som har Alzheimers. Anbefales på det varmeste for både barn og voksne.

Toy Story 4

Storslått underholdning med et klokt og hjertevarmt budskap. Den fjerde filmen om Woody og leketøysvennene hans anbefales på det varmeste for hele familien.

Psychobitch

Praktfull norsk ungdomsfilm med et sterkt og gripende budskap.

Løvetannbarn

Dette er en aldeles strålende animasjonsfilm som tar opp alvorlige tema på en varm og intelligent måte som fremmer empati og forståelse hos barn. Filmen er et mesterverk for barn fra ni år.

Eventyr i Arktis

Dette er en strålende tegnefilm om den tøffe jenten Sasha, som legger ut på ekspedisjon mot Nordpolen for å redde bestefaren og familiens ære. Anbefales varmt fra seks år.

Min nabo Totoro

Denne tidløse tegnefilmperlen fra 1988 relanseres med norske stemmer, til glede for både barn og voksne. Anbefales på det varmeste for alle.

Marnie – min hemmelige venninne

Med stor hjertevarme og strålende fortellerkunst gir Studio Ghibili oss en historie om å finne seg selv og sin plass i verden. Filmen anbefales på det varmeste for alle fra seks år.

Spotlight

Strålende og viktig drama om journalistene i The Boston Globe som avdekket en omfattende overgrepsskandale i den katolske kirke på begynnelsen av 2000-tallet. Anbefales på det varmeste for ungdom fra tolv år.

Innsiden Ut

Pixars nye film har et fantastisk budskap, fortalt med varme, humor og litt spenning. Anbefales på det varmeste for hele familien.

Chihiro og Heksene

Hayao Miazaki sitt Oscar-belønnete mesterverk er tilbake med norske stemmer. Denne tegnefilmen regnes som en av de beste animasjonsfilmene som er laget, og passer for hele familien.

Amazonia

Fascinerende og unikt innblikk i Amazonas fantastiske natur, sett gjennom øynene på en sjarmerende liten ape. Anbefales på det varmeste for alle fra syv år.

Fortellingen om prinsesse Kaguya

Denne japanske tegnefilmen er en vakker film som formidler et viktig budskap om identitet og menneskelighet. Filmen passer utmerket i skolesammenheng, men da gjerne på ungdomsskolen og i videregående skole.

Kråkeungen

Denne prisbelønnede filmen behandler tematikk rundt savn, sorg og vanskelige følelser på en realistisk og svært god måte for barn fra elleve år. Her kommer en ny knallsterk barnefilm fra Nederland.

Vinden stiger

En imponerende, vakker og episk anlagt film fra en av animasjonfilmens største mestere. Filmen kan trygt ses av barn fra syv år, men den egner seg best for eldre ungdom og voksne.

Kule kidz gråter ikke

Dette er en sterk, veldig trist, men samtidig oppløftende norsk barnefilm om fotballjenta Anja, som får kreft. Filmen tar opp et alvorlig tema på en meget god måte, og anbefales for barn fra ti år. Filmen egner seg utmerket for skoleklasser, ettersom den legger til rette for gode samtaler, vekker omtanke og gir økt innsikt i livets vanskelige sider.

Frost

Et aldeles strålende vintereventyr fra Disney som passer for hele familien.

Wolf Children

Dette er en vakker og forseggjort tegnefilm som tilbyr en unik og rørende filmopplevelse. Filmen kan trygt ses av barn fra syv år, men den passer best for ungdom og voksne.

Den gode læreren

Et sterkt og innsiktsfullt drama som tar for seg tema som tap, sorg, innvandring, utdanning og respekt på en svært god måte. Filmen egner seg utmerket for ungdom fra 15 år – og anbefales spesielt til foreldre.

Historien om Pi

Historien om Pi fascinerer like mye som den skaper refleksjon og ettertanke. Dette er en mesterlig film som anbefales på det varmeste for ungdom og voksne.

Møte på Valmueåsen

Studio Ghibli har igjen produsert et kunstverk av en tegnefilm. ”Møte på Valmueåsen” tilbyr en sjarmerende og fascinerende filmopplevelse, men den egner seg best for ungdom og voksne.

Beasts of the Southern Wild

Historien om den vesle jenten Hushpuppy er en imponerende og unik film som anbefales på det varmeste for alle fra 13 år.

Tomboy

En sjarmerende og gripende fortelling om ti år gamle Laure, som gir seg ut for å være gutt. Dette er et særdeles velspilt drama som tar for seg oppvekst, kjønnsroller og mellommenneskelige forhold på en meget god måte.

Hugo Cabret

Filmmagi fra Martin Scorsese. Gjør deg klar for en fantasifull, spennende, morsom og rørende film som bruker potensialet i 3D på en aldeles strålende måte.

Arriettas hemmelige verden

Historien om vesle Arrietta er en hjertevarmende perle av en animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for barn fra syv år.

Arthurs julegaverace

Gjør deg klar for et fartsfylt og morsomt eventyr som garantert vil få julestemningen på plass. Denne herlige julefilmen er tillatt for alle og anbefales for hele familien.

Ole Brumm

Denne fargerike tegnefilmen sprudler av fortellerglede og byr på en sjarmerende og lærerik historie som anbefales på det varmeste for de yngste.

Knerten gifter seg

Knerten er tilbake i en aldeles strålende familiefilm. Vi oppfordrer foreldre til å samle familien, dra til nærmeste kino og nyte denne sjarmerende og spennende historien.

Toy Story 3

Den tredje filmen om Woody, Buzz og vennene deres byr på drama, spenning, mye humor og en stor porsjon hjertevarme. Dersom du ønsker en kinoopplevelse som vil glede hele familien, så anbefales ”Toy Story 3” på det varmeste.

Velkommen

Denne prisbelønte franske filmen klarer på en strålende måte å skape sympati og forståelse for livssituasjonen til illegale immigranter. Filmen anbefales for alle over 12 år, og den passer ypperlig til undervisning.

Se opp

Den 78 år gamle Carl Fredricksen fester tusenvis av ballonger til huset sitt og flyr av gårde til Sør-Amerika for å oppfylle sin livslange drøm. ”Se opp” er en strålende film som stadig overrasker, både med utsøkt historiefortelling, herlig humor og artige karakterer.

Ponyo – på klippen ved havet

Den magiske og søte gullfiskprinsessen Ponyo har et stort ønske – hun vil så gjerne bli menneske. Dette er en fantasifull og flott film som passer utmerket for barn fra seks år.

Slumdog Millionaire

Her kommer en fartsfylt, dramatisk og underholdende film som inneholder alt en god historie skal – kjærlighet, lengsel og svik, samt et fascinerende innblikk i en annen kultur. Dette er en kvalitetsfilm av de sjeldne, men vær oppmerksom på at filmen inneholder sterke scener.