MegaNumbers

iOS (Apple), anbefales fra seks år.

Del og kombiner tall i en kamp mot klokka og poengtavla. MegaNumbers kan være en måte for barn å jobbe med de fire regneartene. Anbefales fra seks år.

Norske Megapop er kjent for spillene Troll mot vikinger 1 og 2 og har nå utgitt mattespillet MegaNumbers.

Gangen i spillet er nokså enkel.

Man får en sum som skal nås ved å kombinere bobler med tall. Det kan være å dele opp en «tallboble» i mindre enheter eller ved å kombinere flere tallbobler til en høyere sum. Etter hvert legges også andre parametre inn i spillet, som at man skal gjøre dette på kortest mulig tid eller ved å kombinere flest mulig tallbobler for å få en bonus.

MegaNumbers introduserer altså elementer innenfor deling, ganging og addisjon på et grunnleggende nivå. Subtraksjon (minus) trekkes også inn etter hvert som man får tilgang til negative tall. Friheten i spillet er at man selv velger hvordan hver oppgave skal løses. Skal man gjøre det enkelt og trykke på tallet som tilsvarer målsummen, eller skal man forsøke å få bedre uttelling ved å kombinere flest mulig tall også i kombinasjon med negative tall.

Spillet har et raskt tempo med fargerike elementer og musikk. Barn og unge kan derfor bryne seg på regning i et lekent miljø.

MegaNumbers

Format: iOS (Apple)
Kategori: Spill/utdanning
Utvikler: Megapop AS

Spillet er gratis å laste ned og byr på hundre nivåer (spillbrett) som man kan løse.

Nye utfordringer og elementer legges til etter hvert som man går videre i spillet. Det kan være bomber som må unngås på spillskjermen og lignende. I tillegg har spillet et eget evighetsmodus uten tid eller press. For å få tilgang til dette moduset i spillet må man ut med 33 kroner.

MegaNumbers er altså et fargerikt mobilspill og en inngang for barn til å jobbe med grunnleggende regneferdigheter.

Dette er ikke et direkte læringsspill. Det er for eksempel ikke lagt inn forklaringer med konkreter som lærer barn regning med pedagogiske forklaringsmodeller. MegaNumbers er mer et spill, men som allikevel har elementer av regning i seg.

Egnethet

MegaNumbers har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS).

Spillet er gratis å laste ned, men har hopevis av reklame. Man kan betale ekte penger for å bli kvitt reklame og for å få tilgang til en utvidet del av spillet. I tillegg, er det mulig å kjøpe muligheten til å fortsette i spillet dersom man slipper opp for tid.

MegaNumbers er ikke særlig komplisert og passer derfor barn og unge som ikke søker for avanserte regneoppgaver. Elementer av hindringer i spillet som bomber og at man kan slippe opp for tid, er med på å øke graden av utfordring. Ikke minst at man selv kan velge fritt hvordan å kombinere tall, enkelt eller så kreativt som mulig.

Testet på iOS

Foto: Skjermdump fra YouTube

App-trailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser