Anmeldelse kategori: App

Discord

Discord er en populær tjeneste som gjør det enkelt å chatte med venner når man skal spille dataspill. Her finner man ulike kommunikasjonsmuligheter, og det er flere tilpasningsmuligheter å ta i bruk. Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i tjenesten før barna eventuelt får lov til å bruke Discord.

Omegle – app for videochat med tilfeldige fremmede

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Fiete Match – memory spill for barn

Denne appen byr på memory-spill innenfor flere kategorier. Barn kan trene hukommelse, telleferdigheter, matche gjenstander og løse enkle regnestykker. Barnevakten anbefaler appen fra fire år.

Epic!

Få tilgang til over 25 000 engelskbøker som passer til flere alderstrinn. Epic! byr på gratis tilgang for lærere og elever, men krever betalt abonnementstjenester for hjemmebruk. Barnevakten anbefaler denne appen fra seks år.

Book Creator

Denne gamle traveren er fortsatt en av de beste og mest intuitive appene for å lage egne bøker på iPad. Barnevakten anbefaler appen fra fire år.

Quizlet

ANMELDELSE: Quizlet er en app som hjelper deg å pugge gloser. Les Barnvevaktens anmeldelse.

Lek ABC, Albert Åberg

Lær bokstaver, lyder og ord med Albert Åberg. Denne appen har morsomme animasjoner og er pedagogisk tilrettelagt for barn. Barnevakten anbefaler denne appen fra fem år.

Yubo

Yubo har mye til felles med andre sosiale medier. Men: Din gruppechat kan være synlig for fremmede, og appen har lignende funksjoner for å finne nye venner som Tinder. Foreldre bør sette seg inn i appen.

Magnus Kingdom of Chess

Magnus Kingdom of Chess må være den mest geniale og motiverende måten å lære sjakk på. Viktigst av alt, barna har det gøy og og opplever utfordringer i prosessen. Appen anbefales av Barnevakten fra fem år.

Dr. Panda Restaurant 3

Vær den perfekte kokken. Lag flotte matretter som imponerer gjestene og hakk, kok og stek din vei til berømmelse. Anbefales fra tre år.

Dr. Panda Café

Driv din egen kafé ved å ta imot bestillinger, bordsette gjester og forberede mat og drikke. Appen blander inn barns rollelek i digitalt format og appen anbefales fra tre år.

MegaNumbers

Del og kombiner tall i en kamp mot klokka og poengtavla. MegaNumbers kan være en måte for barn å jobbe med de fire regneartene. Anbefales fra seks år.

Teslagrad

Vakkert eventyrspill med logiske hindringer. Utviklet av norske Rain Games. Anbefales fra syv år.

Fiete Math Climber

Drill på matteoppgaver innenfor de fire regneartene. Fiete math climber er oversiktlig og strukturert og har et helt hav av alternativer som kan velges for å tilpasse typer regnestykker. Anbefales fra fem år.

Toca Life: Hospital

I denne appen kan barna utforske det som skjer på et sykehus. Toca Life er en serie med apper som byr på digital rollelek ved at barna kan flytte på figurer og gjenstander på skjermen på samme måter som med dukker. Anbefales fra tre år.

iNaturalist

Knips bilder av dyr, insekter og planter og la denne appen identifisere art og navn. Denne appen anbefales fra 13 år, men utvikleren har også laget enn lignende app som passer fra seks år.

Thinkrolls: Kings & Queens

Hjernetrim for de minste tar for seg logisk tenking, problemløsing, fysikk og lekne spillfigurer i en eventyrverden. Anbefales fra fem år.

Photomath

Last ned en "mattehjelper" som passer i lomma. Denne appen tar bilder av regnestykker og viser løsning steg for steg. Anbefales fra ni år.

Pocket Build

Minecraft-inspirert byggespill. Samle ressurser og lag et yrende landsbyliv i ekte middelalderstil. Anbefales fra seks år.

Lille gård 2+

I denne appen kan barna utforske livet på gården. Trykk på dyr, gjenstander og mennesker og se små interaktive historier. Anbefales for alle aldre.

Tik Tok – including musically

Mim og syng til kjente poplåter, lag stilige videoer og del med andre på internett. «Tik Tok inkludert musical.ly» inneholder også chattefunksjoner og videooverføring som i andre typer sosiale medier. Foreldreveiledning anbefales. 

Loopimal

Søte dyreanimasjoner representerer fengende musikkstykker. Her kan barn eksperimentere og sette sammen deler til å bli en hel sang. Anbefales for alle aldre.

Toca Hair Salon Me

Med denne appen kan barn leke frisør med animerte bilder av seg selv, venner, familie eller til og med kjæledyr. Denne appen anbefales fra tre år.

Poly Bridge

Legg til rette for bil- og båttrafikk og bygg bruer som er sterke nok til å holde stand over tid. Dette er et spennende spill, men setter også tålmodigheten på prøve. Anbefales fra ni år.

Lumino City

Lumino City er en unik kunstopplevelse som bare må oppleves. Løs logiske hindringer og nyt en vakker spillverden. Anbefales fra syv år.

WhatsApp

Flott og oversiktlig sosialt medium for å ringe, melde venner og dele video- og bilder i grupper. Brukervilkårene krever allikevel at man er seksten år for å bruke appen.

Tellonym

Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Appen har 13-årsgrense i vilkårene, og barn under 16 år som vil opprette konto må oppgi epostadressen til en foresatt som kan gi samtykke.

Granny

Innelåst i et gammelt og skummelt hus må du forsøke å flykte før en svært uhyggelig og sinnssyk bestemor fanger deg. Blod og skremmende stemning gjør at dette spillet ikke egner seg for barn under tolv år.

Toca Store

Stå bak disken i en virtuell butikk og inviter venner og familie til å handle varene dine. Denne appen passer fint som virtuell lekebutikk for flere barn samtidig. Anbefales fra to år.

Little Farmers

Utforsk livet på gården, mat dyrene og høst avlingene dine. Denne appen anbefales fra fire år.

Bring you home

I dette spillet skal man redde et kjæledyr som er blitt kidnappet fra sin rettmessige eier. Spillet byr på logiske hindringer, men også milde former for vold. Anbefales fra ni år.

Bloons TD 6

Apekattene er tilbake i fulle styrker for å knerte flest mulig ballonger. Dette spillet fordrer strategisk tenking. Anbefales fra seks år.

My Gratitude Journal

En dagbok-app som oppfordrer brukerne til å fokusere på det som de er takknemlige for. Anbefales fra seks år, men brukervilkår tilsier at en voksen må opprette kontoen i appen.

Homo Machina

Utforsk menneskekroppen og dens mange funksjoner som om den var en kjempefabrikk. Appen anbefales fra syv år.

Glade Maur

I Glade Maur får barnet oppgaver hvor det kan utvikle språk, oppleve mestring og få økt forståelse for ulike følelser og tanker.

iMovie

På en intuitiv måte kan du enkelt lage dine egne filmer med appen iMovie. Dette er en morsom og kreativ app for både barn og voksne.

My Little Work – Garage

Tre inn i stillingen som mekaniker på et koselig lite verksted. Reparer kundenes biler, eller design og kjør dine egne racerbiler. Appen anbefales fra fire år.

Inventioneers

Lag dine egne oppfinnelser, lær om fysikk og se hvordan ulike mekaniske innretninger fungerer i praksis. Anbefales fra seks år.

My Child Lebensborn

I etterkrigstiden i Norge opplevde barn av tyske foreldre skam, utestengelse og mobbing på grunn av sin stamtavle. Dette spillet bruker mange kreative grep for å gi liv til en del av vår gufne historie som aldri må glemmes. Anbefales fra tolv år.

Legend of the Skyfish

Et vakkert og barnevennlig eventyrspill som også byr på logiske hindringer som må løses. Dette er et godt valg for barn og unge som ønsker en blanding av mild action og hjernetrim. Anbefales fra syv år.

LEGO® AR Studio

Bygg en virtuell togbane av LEGO, eller seil et piratskip i stua di. Denne appen anbefales fra fire år.

Forest: Stay Focused

Sitter barnet ditt for mye på mobilen? Denne appen måler og belønner reduksjon av skjermtid. Se en virtuell skog vokse til liv for hver gang man tar pause fra skjermen. Anbefales fra ni år.

PlantSnap

Let etter blomster og annet planteliv i skog og mark sammen med barna. Ved å ta et bilde av en blomst, et tre, sopp eller annet planteliv, vil denne appen fortelle deg navnet på den. Appen anbefales som utendørsaktivitet for voksne sammen med barn.

Fortnite (for mobil/nettbrett)

Det populære, nettbaserte skytespillet Fortnite er nå tilgjengelig på ulike typer mobil og nettbrett. Spillet passer fra tolv år, og anbefales ikke for yngre barn.

Toonia Colorbook

Intuitiv og enkel tegnebok-app for de aller minste. Anbefales for alle aldre.

Alto’s Odyssey

Nydelig grafikk og musikk gjør kjøring på sandbrett til en vakker opplevelse. Denne appen anbefales fra ni år.

Adobe Spark Video: Movie Maker

Rediger og lag video med enkle verktøy som gir et profesjonelt uttrykk. Anerkjente Adobe gir her en introduksjon til videoredigering som alle kan mestre. Appen anbefales fra ni år.

Bike Race

Bike Race er et spill som der du kjører en motorsykkel gjennom forskjellige baner på raskest mulig tid. Får du alle tre stjernene? Passer fra fire år.