ARrrrrgh

iOS, anbefales fra fem år

Dra på en virtuell skattejakt sammen med venner og familie. Denne morsomme appen bruker AR-teknologi og anbefales fra fem år.

Hvem liker vel ikke en god, gammeldags skattejakt? Fordelen med appen ARrrrrgh er at man kan grave ned skatten i huset sitt, uten å fysisk ødelegge gulv og vegger i prosessen. Snakk om et røverkjøp!

Appen benytter seg av AR-teknologi, altså at skjermen viser omgivelsene og legger datagrafikk oppå det igjen. Slik ser det nesten ekte ut når spaden graver ned skatten i gulvet ditt.

Prosessen er både forståelig og intuitiv. Ved oppstart dukker det opp en kiste på skjermen. Så gjelder det å finne et passende skjulested for å grave den ned, og kisten vil lyse der det er fysisk mulig å plassere den. Når man trykker på spadeikonet, «graver» spaden et hull i gulvet ditt og legger kisten nedi.

Her gjelder det altså å tenke litt i forkant og finne et lurt skjulested for skatten din.

Så gir man mobilen til den eller de som skal lete etter skatten. På mobilen vil det nå dukke opp et skattekart med en X, og avstand og nærhet til målet blir gjengitt på en rett linje. Jo nærmere skatten man er, jo nærmere beveger figuren seg mot X. Dette minner litt om leken der man sier at man er «varm» eller «kald» jo nærmere eller lengre unna man er målet sitt.

Når skattejegeren er ved målet, kan han eller hun trykke på spaden og grave opp en kiste med all slags gull og smaragder. Deretter kan man bytte, og så kan den som gjemte være den som jakter etter skatten.

Appen byr altså på lek og utforsking i virkelige omgivelser, men med hjelp av mobilteknologi. Dette er et spill som får barna opp fra sofakroken og innbyr til lek med flere. Så denne appen er topp både for vennegjengen, bursdager, familiesammenkomster og mer.

ARrrrrgh

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Warpin Media AB

Egnethet

ARrrrrgh har fått aldersanbefaling fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Vi velger å anbefale appen fra fem år på grunn av vanskelighetsgrad. Blant annet kan det være litt knotete å finne plasseringen til kisten, og man er avhengig av å finne gode lysforhold og en grunnflate som egner seg.

Barn kan utforske omgivelsene sine med digitale verktøy, og de oppfordres til å lete og navigere både inne og utendørs, alt ettersom hvor man bestemmer seg for å bruke appen.

Her finner man ingen reklame eller kjøp i app, og appen har enkle instrukser på engelsk.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser