Art Adventure

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Nydelig og intuitiv app gjør det lett for barn å uttrykke sin kreativitet. Her kan de lage flotte tegninger ved hjelp av ferdiglagde figurer, farger og diverse verktøy.

Art Adventure som er utviklet av Fox & Sheep er en tegne- og fargeleggingsapp som har noen bestemte forutsetninger. Barna må uttrykke seg ved hjelp av de figurene og formene som appen har til rådighet. På et vis er det begrensende samtidig som det åpner for større kreativitet ettersom det gir rammer og tilrettelegginger for tegningene som barna lager.

Sagt enkelt: Noen ganger er det enklere å være kreativ med stramme rammer enn med et blankt lerret hvor man ikke vet hvor man skal starte en gang.

Art Adventure

Format: iOS / Android
Kategori: Tegning og kreativitet
Utvikler: Fox & Sheep

Barna starter med en åpen skjerm. Her er det symboler og figurer som barna kan ta i bruk på den ene siden, et fargepalett i bunn og enkle verktøy i topplinjen. Det er begrenset i antall hvor mange symboler og figurer man kan velge fra.

Her er det trekanter, halvsirkler, kvadrater, pentagon romber og mer. På det vis blir barn kjent med de geometriske figurene. I tillegg har man en håndfull stjerner, hjerter, og andre former som kan ligne på pærer, sitroner, skyer og mer.

Det er samtidig mulig å dra, rotere, forlenge og forminske alle disse formene og figurene. Så på det vis har man nesten ubegrensede muligheter. En halvsirkel kan bli ett smil eller en sur munn om man vender på den. Og et kvadrat kan dras slik at det blir et rektangel som former en dør på et hus, eller så kan det gis like lange sider for å bli et vindu.

Man kan enkelt bytte på farger på de ulike formene. Og i tillegg legger alle de brukte formene seg på rekke og rad på siden av skjermen. I denne listen er det enkelt å endre på en bestemt figur, for eksempel om man vil fjerne den eller endre på fargen senere.

Det finnes også et eget verktøy for å legge inn tekst og tall. Æ, Ø og Å mangler riktignok.

Øverst på skjermen har man også en nyttig verktøylinje. Her kan man kopiere figurer dersom man ønsker flere av den. Noe som er praktisk om man skal ha flere hjul på en bil, vinduer på en høyblokk, eller deler på et tre.

Det finnes også knapper for å omgjøre siste handling.

Barna kan gyve seg løs på flere prosjekter om gangen. For eksempel om de ønsker å jobbe litt på en tegning, og så for å gå tilbake til den senere. Ferdige verk kan så bli delt ved at man lagrer disse på enhetens bildegalleri.

Det flotte med appen er det at barna gis nok verktøy til å uttrykke seg, samtidig som prosessen ikke blir for komplisert. Det er få menyer å forholde seg til og alle funksjoner er illustrert med bilder og symboler i stedet for tekst.

Dermed blir det mer tid til å være kreativ og mindre tid til å finne ut av hvordan hele maskineriet virker.

Art Adventure er en superb app der kun fantasien setter grenser. Barna kan lage flotte tegninger, julekort, presentasjoner og mer ved hjelp av enkle verktøy. Sluttproduktet kan bli lagret på enhetens bildegalleri for så å bli brukt i andre prosjekter.

Selv om verktøyene er enkle er de nyttige. Og man kan bruke lang tid og kose seg med å pynte på små detaljer i en tegning. Det er også spennende i seg selv å utforske hvordan konkrete, geometriske former kan brukes i samhandling med andre.

Og hvordan en halvsirkel kan bli et smil, eller et hjul på en bil. En trekant kan således bli gardiner i et vindu, og et tynt rektangel kan bli en trestamme. Her er mulighetene mange for at barna kan utforske både form og farge.

Så da er det bare å gyve løs med positiv og kreativ skjermtid. Lag en robot, fantasi-fisk, racerbil, rakett eller morgendagens miljøvennlige hus. Her er mulighetene mange.

Alle foto: skjermdump av appen, Fox & Sheep

Egnethet

Art Adventure er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen har ingen reklame eller kjøpemuligheter i brukersnittet barna vanligvis er på. Samtidig er det en foreldreside som har lenker til flere apper av samme utvikler.

Det er noe tekst på engelsk, men veldig lite. Barn kan derfor fint beherske menyer og appen uten å kunne lese. Ellers er brukersnittet tilpasset barn.

Denne appen samler ikke inn persondata fra barn, ifølge utvikleren.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser