Alder (Android): 3 år

SimpleRockets 2

ANMELDELSE: Bygg et flygedyktig romskip (eller bom på oppgaven totalt) og naviger fartøyet ditt ut i verdensrommet. Dette spillet utforsker både fysikkens lover og begrensninger, samt romfart.

Dr. Mario World

ANMELDELSE: Det klassiske spillet Dr. Mario World finnes nå til mobil og nettbrett. Kurer virus med medisiner (piller) i et spill som byr på logisk hjernetrim.

Google Duo

ANMELDELSE: App for videosamtaler som fungerer både til Apple og Google-enheter. Gjør det derfor mulig for barn og unge å holde kontakt selv om man har mobiltelefoner fra ulike produsenter. Appen er intuitiv å bruke, og gratis å laste ned.

BRIO World – Railway

Bygg en hel verden med togbaner, biltrafikk og natur. Sett deg deretter i førersetet på tøffe lokomotiver. Denne appen anbefales fra tre år.

Momio

Momio er et sosialt medium som utvikleren mener passer for barn under 18 år. Men som med alle former for sosiale medier og sosiale spill, må man være obs på at barn kan komme i kontakt med fremmede. Appen har også chattemuligheter en-til-en.

Artsjakten

«Artsjakten» er en app hvor voksne sammen med barna hjelper norske forskere å få oversikt over utbredelsen av planter og dyr. Appen kan gjøre skogsturen mer spennende og lærerik for barna. Men foreldre bør passe på personvern og sikkerhet.

Toca Life: Farm

Denne appen åpner for digital rollelek på et sted som er kjent og kjært for barn - nemlig bondegården. Melk kuer, plant og høst avlingen din, og lag mat i en superspennende maskin. Barnevakten anbefaler denne appen for alle aldre.

Tre gode sjakk-apper

Det finnes utallige sjakk-apper, både kvaliteten og prisen varierer. Vi har funnet frem tre bra gratis-apper.

Construction Simulator 3

Start ditt eget byggefirma. Kjør så over femti kjøretøy og bygg alt fra veier til hus mens du lever deg inn i simulatorsjangeren. Dette spillet anbefales fra tolv år.

Spleiselaget: Byen

Gå inn i rollen som borgermester og ta hånd om innbyggernes behov samtidig som du sjonglerer på inntekter og utgifter i budsjettet. Dette kunnskapsspillet kan lastes ned gratis og anbefales både til hjemmebruk og til barn i skolen som skal lære mer om samfunnets behov.

My Brother Rabbit

Dette spillet byr på hjernetrim bakt inn i en nydelig fantasiverden og en emosjonell historie. Barnevakten anbefaler dette spillet fra ni år.

Grow Forest

Samle inn ressurser og bygg ditt eget bærekraftige samfunn. Denne appen lærer barn om byggeprosesser og det å ta vare på omgivelsene sine. Barnevakten anbefaler appen fra tre år.

Hama Universe

Perler er en kjent og kreativ beskjeftiget mange barn elsker. Med denne appen kan barna perle digitalt i timevis enten de er i bilen eller hjemme i stua. Barnevakten anbefaler denne appen fra tre år.

Fiete Match – memory spill for barn

Denne appen byr på memory-spill innenfor flere kategorier. Barn kan trene hukommelse, telleferdigheter, matche gjenstander og løse enkle regnestykker. Barnevakten anbefaler appen fra fire år.

Epic!

Få tilgang til over 25 000 engelskbøker som passer til flere alderstrinn. Epic! byr på gratis tilgang for lærere og elever, men krever betalt abonnementstjenester for hjemmebruk. Barnevakten anbefaler denne appen fra seks år.

Quizlet

ANMELDELSE: Quizlet er en app som hjelper deg å pugge gloser. Les Barnvevaktens anmeldelse.

Lek ABC, Albert Åberg

Lær bokstaver, lyder og ord med Albert Åberg. Denne appen har morsomme animasjoner og er pedagogisk tilrettelagt for barn. Barnevakten anbefaler denne appen fra fem år.

Magnus Kingdom of Chess

Magnus Kingdom of Chess må være den mest geniale og motiverende måten å lære sjakk på. Viktigst av alt, barna har det gøy og og opplever utfordringer i prosessen. Appen anbefales av Barnevakten fra fem år.

Dr. Panda Restaurant 3

Vær den perfekte kokken. Lag flotte matretter som imponerer gjestene og hakk, kok og stek din vei til berømmelse. Anbefales fra tre år.

Dr. Panda Café

Driv din egen kafé ved å ta imot bestillinger, bordsette gjester og forberede mat og drikke. Appen blander inn barns rollelek i digitalt format og appen anbefales fra tre år.

iNaturalist

Knips bilder av dyr, insekter og planter og la denne appen identifisere art og navn. Denne appen anbefales fra 13 år, men utvikleren har også laget enn lignende app som passer fra seks år.

Thinkrolls: Kings & Queens

Hjernetrim for de minste tar for seg logisk tenking, problemløsing, fysikk og lekne spillfigurer i en eventyrverden. Anbefales fra fem år.

Photomath

Last ned en "mattehjelper" som passer i lomma. Denne appen tar bilder av regnestykker og viser løsning steg for steg. Anbefales fra ni år.

Pocket Build

Minecraft-inspirert byggespill. Samle ressurser og lag et yrende landsbyliv i ekte middelalderstil. Anbefales fra seks år.

Toca Hair Salon Me

Med denne appen kan barn leke frisør med animerte bilder av seg selv, venner, familie eller til og med kjæledyr. Denne appen anbefales fra tre år.

Poly Bridge

Legg til rette for bil- og båttrafikk og bygg bruer som er sterke nok til å holde stand over tid. Dette er et spennende spill, men setter også tålmodigheten på prøve. Anbefales fra ni år.

Lumino City

Lumino City er en unik kunstopplevelse som bare må oppleves. Løs logiske hindringer og nyt en vakker spillverden. Anbefales fra syv år.

WhatsApp

Flott og oversiktlig sosialt medium for å ringe, melde venner og dele video- og bilder i grupper. Brukervilkårene krever allikevel at man er seksten år for å bruke appen.

Bloons TD 6

Apekattene er tilbake i fulle styrker for å knerte flest mulig ballonger. Dette spillet fordrer strategisk tenking. Anbefales fra seks år.

Homo Machina

Utforsk menneskekroppen og dens mange funksjoner som om den var en kjempefabrikk. Appen anbefales fra syv år.

Glade Maur

I Glade Maur får barnet oppgaver hvor det kan utvikle språk, oppleve mestring og få økt forståelse for ulike følelser og tanker.

Inventioneers

Lag dine egne oppfinnelser, lær om fysikk og se hvordan ulike mekaniske innretninger fungerer i praksis. Anbefales fra seks år.

Forest: Stay Focused

Sitter barnet ditt for mye på mobilen? Denne appen måler og belønner reduksjon av skjermtid. Se en virtuell skog vokse til liv for hver gang man tar pause fra skjermen. Anbefales fra ni år.

PlantSnap

Let etter blomster og annet planteliv i skog og mark sammen med barna. Ved å ta et bilde av en blomst, et tre, sopp eller annet planteliv, vil denne appen fortelle deg navnet på den. Appen anbefales som utendørsaktivitet for voksne sammen med barn.

Bike Race

Bike Race er et spill som der du kjører en motorsykkel gjennom forskjellige baner på raskest mulig tid. Får du alle tre stjernene? Passer fra fire år.

DragonBox Elements

I den nyeste appen i DragonBox-serien står geometri på menyen. Barn fra grunnskolealder og helt opptil videregående nivå kan utforske former og geometriske prinsipper i et miljø preget av lek og utforsking. Anbefales fra åtte år.

Gimi

Gimi er en motiverende interaktiv sparegris hvor barn lærer å tjene penger, spare og sette seg sparemål. Her kan barna får en begynnende forståelse for økonomi.

Bridge Constructor Portal

Hva får du hvis du blander brobygging med portaler? Bridge Constructor Portal så klart! Utforsk hvordan fysikk påvirker brokonstruksjoner, og før testbiler trygt hjem. Appen anbefales fra ni år.

Bandimal

Lag stilig musikk på en leken og intuitiv måte. Denne appen har et dyreband som spiller sammen i perfekt harmoni etter hvert som barna utforsker og samler ulike lyder og instrumenter. Anbefales fra fem år.

Toca Lab: Plants

Denne appen gjør nettbrettet eller iPaden om til en levende, fantasifull, botanisk hage. Forsk og lek med planteliv og oppdag stadig nye, søte og snodige arter. Anbefales fra tre år.

Little Police

Påta deg drømmerollen som politi og gjør «ekte» politiarbeid for å få byen fri for kriminalitet. Appen anbefales fra seks år.

Pettson’s Inventions 3

Gubben og Katten har laget mange oppfinnelser, men ingen av dem er ferdig. Hjelp dem med å sette sammen de siste delene i et spill som byr på logisk tenking og hjernetrim. Anbefales fra tre år.

Toca Builders

La denne koselige gjengen med bygningsarbeidere sjarmere deg, og slipp fantasien og designviljen løs i et fritt og åpent landskap. Appen anbefales fra fire år.

Fantorangen

Denne appen byr på underholdende spill hvor barna kan bli med inn i Fantorangens univers og hjelpe til med enkle oppgaver. Appen har stor underholdningsverdi, og barnet kan bli motivert til enkle oppgaver som å vaske seg og pusse tenner.

LEGO DUPLO Trains

LEGO DUPLO Trains er et fargesterkt og kreativt spill for de minste barna i familien med barnevennlige lyder og figurer. Spillet har stor underholdningsverdi og kan være inspirerende for barn som allerede liker å bygge med duploklosser.

Hoopa City 2

I denne appen kan de aller minste prøve seg frem som byarkitekter. Lag et levende sentrum med veier, hus, butikker, parker og mer. Appen anbefales fra tre år.

A Good Snowman Is Hard To Build

Dersom det ikke er snø ute, så kan man i det minste lage snømenn inne i en god og varm sofakrok. Dette skjønne spillet byr på logiske hindringer og anbefales fra seks år.

Cosmic Express

Dette er et vakkert spill som stadig blir mer og mer utfordrende. Her kan du bygge et lite system med kollektivtrafikk i verdensrommet. Anbefales fra seks år.