Alder (Android): 3 år

Qustodio Parental Control App

ANMELDELSE: Enkel og oversiktlig foreldrekontroll som har mange funksjoner for å styre barnets mobiltelefon eller nettbrett. Men tilgang til alle funksjoner koster penger og foreldrekontrollen virker bedre på Android enn på iOS.

Fotspor

ANMELDELSE: Fotspor-appen har fått ny eier og nye muligheter. Og som før, et fantastisk og brukervennlig konsept som gjør det mulig å lage digitale poster i by og natur som kan besøkes av andre med mobiltelefonen.

Kinzoo: Fun All-Ages Messenger

ANMELDELSE: Kommunikasjonsplattform med gode foreldreinnstillinger gjør det mulig for barn å snakke med foreldregodkjente kontakter, familie og venner. Her er det videochat, bildedeling og små spill - med en kontaktflate som er administrert av en voksen.

Umax – Become Hot

ANMELDELSE: Denne appen hevder å kunne gjøre brukeren mer attraktiv basert på analyser av selfie-bilder og forslag til ulike tiltak som man kan gjøre. Appen spiller åpenbart på det overfladiske, selvfølelse, rangering og reklame.

Coverstar

ANMELDELSE: Sosialt medium markedsføres som å være tryggere å bruke enn Tiktok. Samtidig mangler appen grunnleggende personverninnstillinger, inneholder reklame og det samles inn informasjon til markedsformål.

Youtube Kids

ANMELDELSE: Youtube-videoer i en app som kan tilpasses for de yngste. Foreldre bør samtidig sette seg inn i hvordan appen fungerer og hva slags innstillinger som kan gjøre appen tryggere for barn å bruke.

Emil in Lönneberga

ANMELDELSE: Nydelig og sjarmerende app byr på flotte bilder, morsomme minispill og små historier. Appen har flere lag som man kan utforske gradvis, og dette er derfor et ypperlig konsept for barn.

CapCut

ANMELDELSE: Kjapt og lekent video- og bilderedigeringsprogram byr på mange spennende og kreative muligheter. Appen er utviklet av Bytedance (moderselskapet til Tiktok).

Zupersmart

ANMELDELSE: Grundig og gjennomtenkt app lærer barn å håndtere ulike situasjoner, tanker og følelser. Utviklet av norske forskere i tett samarbeid med andre fagpersoner og barn.

Klokkeappen

ANMELDELSE: Kjekk app for å øve både på den analoge og den digitale klokka. Inneholder varierte oppgaver, men mangler et lite "introkurs" for de som er helt nye.

Hay Day

ANMELDELSE: Digital gårdsdrift krever mye venting eller bruk av ekte penger for å få utbytte av dette spillet.

Pocket City 2

ANMELDELSE: Overraskende avansert og detaljert bybyggerspill kjører helt utmerket på mobil og nettbrett. Her skal man lage et velfungerende samfunn, designe veinett, industri og boligområder. Deretter kan man ta en kjøretur i nabolaget.

Tidsreise Sápmi

ANMELDELSE: Grundig og gjennomarbeidet konsept formidler samisk kultur og historie for barn i og utenfor Sápmi. Appen er pedagogisk tilrettelagt, vakkert fremstilt og spennende å utforske. Rett og slett en skattekiste man ikke bør gå glipp av.

Nesen

ANMELDELSE: Sjarmerende bildebok om sansene byr på interaktiv lek og oppgaver.

Bloons TD 5

ANMELDELSE: Taktisk og hektisk tårnforsvarspill. Har også mulighet for at to kan samarbeide fra hvert sitt nettbrett. Appen inneholder samtidig kjøpemuligheter og reklame.

Mattekista AR

ANMELDELSE: Kul matte-app bruker AR-teknologi for å lære bort grunnleggende prinsipper. Her kan barna "se" og flytte på digitale figurer som om de var på kjøkkenbordet.

Little Police Station

ANMELDELSE: Herlig liten app inviterer barna inn til å utforske hverdagen til politiet. Sjarmerende og lekent konsept, men noe tynt med tanke på innhold.

Little Hospital

ANMELDELSE: I denne interaktive pekeboka skal barna utforske et sykehus. Her kan de lete etter skjulte gjenstander, spille små minispill og styre ambulansen på vei til å hente pasienter.

Audio Adventure

ANMELDELSE: La barna få lage podkast, radio eller hørespill. Denne appen er superenkel å bruke, men med kraftige og kreative muligheter. Ta opptak av fortellerstemmer, klipp lydklipp og legg til lydeffekter.

Art Adventure

ANMELDELSE: Nydelig og intuitiv app gjør det lett for barn å uttrykke sin kreativitet. Her kan de lage flotte tegninger ved hjelp av ferdiglagde figurer, farger og diverse verktøy.

Band for Kids – foreldreadministrert gruppechat for barn

ANMELDELSE: Kommunikasjons-app tilrettelagt for barn. Gjør det mulig for voksne å opprette administrerte grupper som barn og unge kan bli en del av. Inneholder også gode foreldreinnstillinger, men følger ikke GDPR-regler som gjelder i Europa.

Isle of Arrows

ANMELDELSE: Tårnforsvar-spill med en ny vri. Lag stier, plasser vakttårn og beskytt basen fra fiendtlige angrep ved hjelp av taktikk og smart ressurshåndtering.

Google Meet

ANMELDELSE: Googles kommunikasjons-app gjør det mulig for iOS- og android-brukere å kommunisere med hverandre. Støtter gruppevideosamtaler med opptil 32 personer, deling av chattemeldinger og bilder.

Dragon Minders

ANMELDELSE: Pedagogisk app lærer barn bokstaver, bokstavlyder og ord. Her skal barna trene en drage som vokser i takt med deres egen utvikling.

LasseMajas Detektivbyrå

ANMELDELSE: Ta rollen som Lasse og Maja, utforsk Valleby og hjelp innbyggerne med å løse små og store mysterier.

TikTok Now

ANMELDELSE: Denne Tiktok-eide appen varsler om at man skal dele innhold på bestemte tidspunkt. Dermed deler alle venner videoinnhold og bilder med hverandre samtidig.

Momio

ANMELDELSE: Momio er et sosialt medium kun for de under 18 år. Men som med alle former for sosiale medier og sosiale spill, må man være obs på at barn kan komme i kontakt med fremmede. Appen inneholder chat (offentlig og privat), bildedeling, reklame og kjøpemuligheter.

Kameraet ruller, Albert Åberg

ANMELDELSE: Intuitiv og kreativ app gjør det mulig for barn å lage sine egne fortellinger, skuespill og filmer i Albert Åberg-universet.

Tut, Albert Åberg

ANMELDELSE: Herlig spill med Albert Åberg og venner. Bygg en by, hjelp innbyggerne med forskjellige gjøremål og kjør rundt i et spennende landskap.

Trall

ANMELDELSE: Fantastisk app samler mange sang-skatter for barn på ett sted. Alle låtene finnes i egne karaoke-versjoner som gjør det lett å synge med, og er ellers fremført på mesterlig vis av anerkjente artister. Eget abonnement til skole og barnehage.

Stumble Guys

ANMELDELSE: Vill og kaotisk hinderløype-konkurranse på mobil.

Pode Kids

ANMELDELSE: Koselig, men kortvarig app for barn 2 - 5 år byr på tegneverktøy og spill. Laget av de samme som står bak det kritikerroste dataspillet Pode.

Toca Hair Salon 4

ANMELDELSE: Kreativ og morsom app for å leke med hårfrisyrer og sminke. Samtidig får barna mange påminnelser om kjøpemuligheter.

Charge the Robot

ANMELDELSE: Fantastisk konsept lærer barn om komplisert maskineri, problemløsing og ulike energiformer. Abstrakt kunnskap blir gjort svært tilgjengelig for barn og unge med denne appen.

Hva er i Verdensrommet?

ANMELDELSE: Lek og lær om solsystemet, måneferd og romstasjoner. Denne appen kan være ok for de yngste, men mangler en pedagogisk struktur og noe tynt med tanke på innhold.

Hvordan fungerer dyr?

ANMELDELSE: Kanskje den beste digitale "læreboken" om dyr som finnes. Se anakondaen skifte ham, jaguaren føde, og lungene til delfinen i aksjon. Her kan man også lese fakta om ulike dyr med norsk tekst og tale.

Hvordan flyr ting?

ANMELDELSE: Superkul app for alle som liker fly og helikoptre. Lær mer om hva som får flyvemaskinene til å sveve. Komplekse fenomener vises på intuitive og visuelle måter. Inneholder noen vanskelige begreper.

Quiver – 3D Coloring App

ANMELDELSE: Med denne appen fargelegger barna tegneark med motiver som blir levende på mobilskjermen. Et spennende konsept som blander barnas kreativitet med læring og teknologi.

Pocket City

ANMELDELSE: Bygg en levende by ved å designe gater, veier, hus, industri, parker og offentlige tjenester.

Bugs 2: Hvordan er de?

ANMELDELSE: Lær spennende fakta om forskjellige insekter og utforsk artige minispill. Denne appen har noen småfeil her og der i oversettelsen til norsk, men byr ellers på en kjekk introduksjon til insektenes verden.

My Green City

ANMELDELSE: I denne appen skal barna bygge og designe sin egen by. Her er det miljø og bærekraft som gjelder, samt innbyggernes lykke og behov. Lær mer om hva som må til for å skape "grønne byer".

Toca Pet Doctor

ANMELDELSE: Hjelp syke kjæledyr i denne doktor-appen fra Toca Boca. Venterommet er fullt av søte skapninger som alle har fått et illebefinnende.

Toca doctor

ANMELDELSE: Finn ut hva som feiler kroppen og gjør pasienten frisk. Denne doktor-appen kan være fin for å sette i gang nysgjerrighet og samtale med barna.

Toca Life: Stable

ANMELDELSE: Rollelek med stallarbeid, stevner og rideturer i skog og mark. Denne appen byr på lek og moro for hesteinteresserte barn.

Ponni skjønnhetssalong

ANMELDELSE: Vask, stell og pynt sjarmerende ponnier i dette søte spillet fra Fox and Sheep. Anbefales for heste- og ponniglade barn.

2 Player games: the Challenge

ANMELDELSE: Denne appen gir tilgang til en haug med minispill som to personer kan spille på en mobiltelefon. Fungerer best om man betaler for å bli kvitt reklame.

GeoGuessr

ANMELDELSE: Utforsk kloden med mobiltelefonen. Test geografikunnskapen og konkurrer med venner og familie om å lokalisere steder fra hele verden.

Kahoot! Multiplication Games

ANMELDELSE: Terp på gangetabellen. Morsomme minispill øker forståelse, men byr på lite variasjon i begynnelsen. Begrenset tilgang med mindre man kjøper et abonnement.

WhatsApp

ANMELDELSE: Kommunikasjonsplattform for å ringe, melde venner og dele video- og bilder i grupper. Brukervilkårene krever at man er seksten år for å bruke appen.

Smoothie, Albert Åberg

ANMELDELSE: Bygg et forretningsimperium med smoothies sammen med Albert Åberg. Her kan barn og unge lære om ressurshåndtering, økonomi, lek og rollespill. Appen er virkelig en lekker og leken perle for barn.