Arties Verden

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Lær nye ord og tegneferdigheter ved å gi liv til dyr og gjenstander ved hjelp av en magisk blyant.

Artie er en skikkelig gladgutt og mer enn bare det har han en helt unik blyant til hjelp. Ved å tegne motiver kan han gi de liv. Og i denne appen er det barna som skal utføre tegnebevegelsene ved å følge stiplede linjer.

I tillegg til å lære å tegne, blir navn på gjenstander og dyr lest opp med norsk stemme. Dette er derfor en ypperlig app som lærer barn nye ord samtidig som de øver på å forbedre tegneferdigheter!

Arties Verden

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Tegning og kreativitet
Utvikler: Minilab Ltd

Når man starter appen for første gang har man tilgang til et begrenset utvalg med tegneøvelser. I og med at appen er gratis å laste ned kan man kjøpe flere tegnesett med ekte penger. Eventuelt kan man kjøpe alt av innhold som er tilgjengelig for en samlet sum.

Prislappen er ikke større enn det man ville ha betalt for en gjennomsnittlig fargeleggingsbok for eksempel. Og hvert motiv kan tegnes flere ganger.

Tegnesettene er fordelt ut som landområder på jordkloden og barna kan fritt besøke disse (så lenge mor eller far har betalt for å åpne alle naturligvis). Startverdenen byr på forskjellige instrumenter og leker som skal tegnes.

Et neste landområde viser Arktis og vinterdyrene som bor der. Savannah Safari byr på spennende dyr som løver og gaseller. Reiser man til jungelen kan man besøke tigre, aper og krokodiller. Og under havoverflaten finner man klovnefisker, haier og blåhvaler.

Bondegården er så klart også med på kartet med kuer, griser, kyllinger og mer.

Det er totalt seks forskjellige verdener å besøke og det er ingen tvil om at størstedelen av innholdet dreier seg om dyreriket. Dette er riktignok et tema som mange barn er naturlig opptatt av, samtidig som det kunne ha vært fint med enda mer variasjon.

Selve brukeropplevelsen skjer ved at man styrer Artie langs en sti og så møter man på forskjellige tegneoppgaver. Noe av spenningen ligger i det å gjette hva sluttproduktet i det hele tatt kan være.

Motivet tegnes del for del og man følger en stiplete linje. Det går altså ikke an å tegne utenfor strekene i denne appen, noe som betyr at programmet egner seg ypperlig for yngre hender.

Når tegningen er ferdig kan man se navnet på dyret samtidig som en stemme leser dette opp. Alt dette er på norsk – noe som er helt genialt med tanke på barn som skal lære seg nye ord.

I tillegg har hvert motiv en liten animasjon. Det kan hende at en elefant sluker vann med snabelen, at en tiger gjemmer seg i gresset og flekker tenner eller at trompeten spiller en liten musikksnutt.

Derfor er det spennende å se hvordan hvert motiv får liv og med animasjoner og lyd.

Arties Verden er en flott app som utvikler barns tegneferdigheter samt evne til å gjenkjenne og lytte til ord. Alle motivene er bygget opp av enkeltstående former som barna i praksis kan gjenskape på papir.

Appen kan altså hjelpe barn med å utvikle tegneferdigheter som kan overføres med tegning på fysiske ark.

Programmet har også et intuitivt brukersnitt. Det er enkelt for barna å gå fra det ene motivet til det neste og man kan reise frem og tilbake i landskapet for å gjenoppleve gamle tegninger.

Egnethet

Arties Verden har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen inneholder ikke reklame fra tredjeparter, men det er mulig å trykke på lenker til kjøp av flere apper fra samme utvikler.

Programmet er gratis å laste ned, men man får kun tilgang til en begrenset mengde med innhold. For å få tilgang til flere tegneaktiviteter må man kjøpe tilleggspakker.

Testet på iOS

Reklamefilm:

Lenke til appen her: iOS.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten