Audio Adventure

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: La barna få lage podkast, radio eller hørespill. Denne appen er superenkel å bruke, men med kraftige og kreative muligheter. Ta opptak av fortellerstemmer, klipp lydklipp og legg til lydeffekter.

Audio Adventure er en av de appene som det finnes få av, og som derfor har en unik og viktig posisjon i app-butikkene. Enkelt forklart er dette en app for å ta lydopptak i tillegg til et program der man kan legge til lydeffekter over flere spor.

Se for deg lydprogrammet Audacity – tilpasset for barn. Selv om brukersnittet ser noe enkelt ut, er det kraftige verktøy her til å lage fullverdige podkaster, hørespill og radioprogrammer – i hvert fall i amatørskala.

Audio Adventure

Format: iOS / Android
Kategori: Lydopptak
Utvikler: Fox & Sheep

Når man starter appen får man opp et blankt lerret som man kan gyve løs på. Her er det flere spor der man kan legge inn lydfiler. Disse sporene kan kjøre oppå hverandre slik at man kan ha et stemmeopptak gående med lydeffekter i bakgrunnen for eksempel.

Det er samme prinsipp som mer avanserte lydprogrammer bygger på.

Ved at man bygger lydfiler oppå hverandre slik at disse kan spilles av samtidig. Og på samme måte som man legger klosser over eller på siden av hverandre, vil lydfilene spilles av i den rekkefølgen man ønsker.

Med denne appen kan man ha totalt tre lydfiler som spiller av samtidig. Da er det rikelig med plass til et lydopptak, noe bakgrunnsmusikk og litt effekter i ny og ne. Det holder som regel med to lydspor, men det er kjekt med ett ekstra å spille på.

Ellers er det mulig å dra skjermen bortover som gjenspeiler lengden. For eksempel om podkasten starter med en vignett og lyden av jubel, så drar man skjermen bortover og legger til lydopptak av fortellerstemmen deretter.

Det høres komplisert ut på papiret, men programmet gjør det lekende lett å organisere lydfiler i den rekkefølgen man ønsker. Det har rett og slett aldri vært så enkelt å mikse lyd som med denne appen her. I og med at alt bygger på berøring med dra-og-slipp-bevegelser, er dette svært intuitivt og taktilt for barn.

I tillegg til standardverktøyene for å ta opp lyd er det andre kjekke egenskaper som appen byr på. Man kan justere på hvert lydklipp ved å kutte filen i begge ender. Dette er blant annet nyttig om man ønsker å fjerne dødtid i lydfilen eller har plukket opp noe man ikke ønsker å ta med.

For hvert opptak kan man dessuten slette eller gjøre om på opptaket om man ikke er fornøyd. Det er også mulig å justere opp og ned på volumet på de forskjellige lydfilene.

Utover det har man esset i kortstokken – ettersom appen har en hel del forhåndsinnspilte lydeffekter og bakgrunnsmusikk som man kan leke med. Så her får barna ferdige vignetter om de ønsker å bruke det, eller en dommer som blåser i en fløyte for å understreke en kommentar i podkasten.

Disse lydeffektene er fordelt på temaer som skrekk, eventyr, sport, romfart, by og mer. Dermed passer de også til ulike sjangre og formål – for eksempel om barna skal spille inn en skummel spøkelseshistorie.

Audio Adventure er en av de virkelig gode og nyttige appene som er verdt å vite om. Kraftige verktøy blir forenklet og tilpasset slik at selv barn kan bruke dem. Her har man alt man trenger for å spille inn en podkast eller en skummel fortelling.

Mulighetene for å fange lydopptak er gode og man kan klippe eller gjøre om på sluttresultatet ved behov.

Med ferdige lydeffekter og musikk kan barna pynte opptakene sine som de selv ønsker. Alt dette er med på å heve kvaliteten og skape spenning og interesse i det man hører. Ikke minst er verktøyene enkle å bruke.

Sluttresultatet kan samtidig bli fantastisk bra så lenge barna får slippe kreativiteten løs. Når alt er ferdig, kan lydfilene eksporteres ut av appen og deles med venner og familie.

Alle foto: skjermdump av appen, Fox & Sheep

Egnethet

Audio Adventure er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen har ingen reklame eller kjøpemuligheter i brukersnittet barna vanligvis er på. Samtidig er det en foreldreside som har lenker til flere apper av samme utvikler.

Det er noe tekst på engelsk, men veldig lite. Barn kan derfor fint beherske menyer og appen uten å kunne lese. Ellers er brukersnittet tilpasset barn.

Denne appen samler ikke inn persondata fra barn, ifølge utvikleren.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser