Bogga Alfabet, Tall og Magi

iOS/Android, anbefales for barn

Bogga Alfabet

Disse appene er utviklet fra norsk hold av Boggatap. Her kan man lære bokstavene, telleferdigheter, eller for den eventyrlystne, litt magi.

Bogga Alfabet

Plattform: iOS, Android
Aldersmerking: 4+
Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 3-7 år

I denne appen kan de yngste lære alfabetet og grunnleggende staving. Utgangspunktet er et oppsett der alfabetet er spredd ut skjematisk. Når man trykker på en hvilken som helst bokstav får man høre bokstavlyden. Deretter kan man fargelegge bokstaven med en valgfri farge. Som belønning lagres alle malte bokstaver som kjøleskapsmagneter slik at disse kan settes sammen til ord etterpå.

På denne måten er det et mål og mening og noe annet enn drilling for drillingens skyld. Man vil jo gjerne lage så mange ord som mulig. Til slutt kan man ta et bilde og ta vare på ordene i etterkant.

Hele fremgangsmåten er intuitiv og enkel å sette seg inn i. Et imponerende gode er for eksempel at bokstavene kan fås både i stor og liten form. Dette er ingen fargesprakende eller visuelt innbydende app. Det hele er nokså enkelt utformet, men dette er også programmets styrke. Alt virker skjematisk og enkelt bygget opp, noe som gir mindre rom for forstyrrelser og distraksjoner. Fokuset blir læring. Det er heller ingen reklame i appen.

Dette er altså ikke et spill. Og for de som forventer dette, vil motivasjon og interesse dale fort. Bogga Alfabet er en app hvor man kan lære bokstavene og grunnleggende staving. Og med dette som formål får vi servert et helt suverent produkt. Anbefales for de som skal begynne med lese- og skrivetrening.

Pris: 39 kroner (iOS), 39 kroner (Android)
Kategori: Utdanning
Utvikler: Boggatap

Bogga Tall norsk – lær å telle tallene

Plattform: iOS, Android
Aldersmerking: 4+
Foreslått aldersgruppe: Passer for barn fra 3-7 år

Utformingen her minner mye om Bogga Alfabet. Tallene 0-9 er lagt ut side om side og man kan trykke på hvert tall for å få det opplest. I tillegg får man tilgang til regnesymboler fra de fire regneartene. Når man velger et tall så skal man fargelegge det for så å kunne sette fullførte tall opp på kjøleskapet. Oppfordringen er å sette opp alt fra regnestykker eller ulike tall. Når verket er ferdig kan man ta bilde og på den måten arkivere aktiviteten til senere visning.

Et massivt pluss er at man kan sette inn tallene i posisjonssystemet og få dem lest opp. På den måten kan barna høre to-, tre- og firesifrete tall. Slik sett er dette et kraftig program for å lære telling. Som i Bogga Alfabet er det et enkelt oppsett som handler om læring mer enn underholdning. Men dette taler til fordel for appens formål.

Pris: 39 kroner (iOS), 39 kroner (Android)
Kategori: Utdanning
Utvikler: Boggatap

Bogga Magi

Plattform: iOS, Android
Aldersmerking: 4+
Foreslått aldersgruppe: Passer for barn i alle aldre

I Bogga Magi kan man oppleve magiens verden og trylle med Teddy. Først skal man velge utkledning på figuren som det trylles med. Så får man til og med velge designet på tryllestaven, dette er et stort pluss til egenkreasjon. Resten av forløpet handler om å utføre ulike magitriks til et fornøyd og jublende publikum.

I utgangspunktet er dette en app med liten gjentakelsesverdi. Man har et sett med tryllekunster som man går gjennom og så føles det hele nokså ferdig. Men appen har en del innhold og godbiter på lur allikevel. En favoritt er en tavle hvor man tegner figurer for frihånd. Det hele blir så tryllet om til en vakker plante som dekkes av blomster i etterkant.

Ellers er det mange vante og tradisjonelle triks som man får kose seg med. Enten det er å forskyve kroppsdeler til karakteren, eller noe så enkelt som å dra opp en kanin fra hatten. En annen favoritt er å blande noen billetter i en hatt som så blåser opp en tilsvarende figur. Her kom det mye ulikt fra gang til gang. Appen er intuitiv og symbolbasert, og på den måten trenger man ingen språkferdigheter for å ha glede av programmet.

Pris: 29 kroner (iOS), 29 kroner (Android)
Kategori: Utdanning
Utvikler: Boggatap

Testet på iPad

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser