Book Creator

iOS/chrome. Barnevakten anbefaler appen fra fire år.

Denne gamle traveren er fortsatt en av de beste og mest intuitive appene for å lage egne bøker på iPad. Barnevakten anbefaler appen fra fire år.

Book Creator har allerede vært på markedet en del år, men er fortsatt en av de beste appene for å lage egne bøker på iPad.

Dette er en allsidig app der barn kan lage sine egne presentasjoner, fortellinger og tegneserier. Med Book Creator kan til og med de yngste mestre brukersnittet i appen, da appen er intuitiv og enkel i bruk. Barn kan blant annet:

  • Legge til tekst med over femti fonter.
  • Legge til bilder, enten ved å knipse med iPadens kamera, eller ved å hente bilder fra iPadens album eller på nett.
  • Rotere og endre størrelse på tekst og bilder ved enkle fingerbevegelser.
  • Legge til video og musikk.
  • Spille inn egen stemme.
  • Bruke penneverktøyet til å tegne og fargelegge med.
  • Enkelt dele det ferdige produktet med foreldre eller lærere i skolesammenheng.
  • Bruke maler for å lage egne tegneserier.

Den fremste kvaliteten til Book Creator er hvor intuitiv appen er i bruk. Når man starter opp, får man en oversikt over alle bøker som er opprettet. Ved å trykke på «new book», kan man velge en ny bok med form som portrett, kvadratisk eller landskapsformat.

Det finnes også et eget verktøy her for å lage egne tegneserier. Da kan man plassere ut maler som deler opp arkene i ruter. I tillegg, finnes det tekstbobler, snakkebobler og lignende som er kjent fra sjangeren.

Når man har valgt type format, så ser brukersnittet veldig ryddig og oversiktlig ut. Man kan gå til neste side ved å trykke på pilene til venstre eller høyre av arket. Det er også mulig å få et oversiktsbilde over alle arkene som er laget totalt, noe som er nyttig når sidetallene øker.

Et plusstegn åpner opp en meny for å legge inn elementer.

Ved å trykke på bilder åpner albumet seg. Her kan man enkelt legge inn bilder og så rotere, forstørre osv. med enkle knipebevegelser. Ved å holde inne fingeren kan man slette, låse bildet på plass eller slette det helt. Man kan også knipse bilder av omgivelsene sine og legge det inn direkte. Dette kan jo være nyttig dersom man er ute i naturen og skal ta bilde av noe til en presentasjon.

Eller, så kan man for eksempel bruke det til å øke ordforråd i engelsk ved å koble bilde av en gjenstand og ord sammen. Mulighetene er utallige!  Penneverktøyet gir deg mulighet til å bytte på farger og ulike typer børster. Man kan for eksempel fargelegge tegninger, eller rett og slett bruke Book Creator som et ordinært tegneark.

Tekstverktøyet er også enkelt å bruke. En ny boks åpner seg der man skriver inn ønsket tekst. Så plasseres dette ut på arket og man kan bevege det fritt omkring.

Det finnes også funksjoner for å legge inn ulike figurer, kart, lenker og man kan spille inn stemmen sin, legge til bakgrunnsmusikk, endre bakgrunnsfargen på arkene og mer!

Book Creator

Format: iOS/chrome
Kategori: Utdanning
Utvikler: Red Jumper Limited

Mulighetene med Book Creator er utallige. Kun fantasien setter grenser. Barn kan lage spennende fortellinger ved å kombinere bilder, tekst og lyd. Eller lage presentasjoner i ulike fag og koble lyd og bilder knipset med iPadens kamera. I tillegg, kan man jo legge inn lenker til eksterne videoer og nettsider.

Appen er også så enkel i bruk at selv de yngste, og gjerne barn i barnehagealder, kan mestre dette med litt veiledning og hjelp fra voksne.

Ferdige bøker kan enkelt eksporteres som PDF, video og andre typer filformat. Appen kan også bruke syntetisk tale til å lese opp tekst som er skrevet inn i bøkene. Nyttig for eksempel i tilfeller der en lærer deler en ferdig bok med barn som trenger lesestøtte.

Egnethet

Book Creator har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS).

Det finnes ingen reklame eller muligheter for kjøp i app.

Med denne appen kan barn lære å bruke ulike elementer som blir til en sammensatt tekst. Barn kan eksperimentere og se hvordan lyd, bilder, tekst og tegning komplimenterer hverandre.

Da sideantall er potensielt uendelige, kan barn bruke kreativiteten sin for alt det er verdt. I tillegg, er Book Creator et ypperlig verktøy i læringsammenheng både i skole og barnehage.

Ferdige bøker kan deles via epost eller printes ut i papirform. Man kan også dele bøker med andre iOS-enheter via Airdrop.

Se eksempler på bøker som andre har laget her.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

App-trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JVvLxkomU6k

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser