Bugs 2: Hvordan er de?

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI i Google Play og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple)

ANMELDELSE: Lær spennende fakta om forskjellige insekter og utforsk artige minispill. Denne appen har noen småfeil her og der i oversettelsen til norsk, men byr ellers på en kjekk introduksjon til insektenes verden.

Edderkopper og snegler er kanskje ikke menneskets beste venn, men spennende skapninger allikevel. Ikke minst for barn som gjerne blir fascinert av disse slimete og hårete krypene som gjemmer seg under senger og listverk.

Appen Bugs 2: Hvordan er de? byr på fakta, småspill, bilder og video av fem forskjellige insekter. Selv om «edderkopp» visstnok ikke er et insekt da denne har åtte og ikke seks ben, ifølge denne appen.

Bugs 2: Hvordan er de?

Format: iOS / Android
Kategori: Læring
Utvikler: Learny Land

Barna blir først presentert for en hovedmeny der de kan velge ønsket insekt. Hvert kryp har så et eget vindu med ord skrevet både her og der. Trykker man på horn, hermafroditter, rovdyr – eller et hvilket som helst annet ord på skjermen – dukker det opp et bilde med faktatekst som blir lest opp på norsk.

Oversettelsen er stort sett ok, men ikke alle ord er blitt tilpasset et yngre publikum. Vet de yngre app-brukerne hva «reproduktive organer» betyr for eksempel?

En liten ordbok kunne ha vært til hjelp. Samtidig, er det kjekt at appen tilbys også med norsk tekst og tale. Men det blir et sprik fordi animasjonene sikter mot en yngre målgruppe, samtidig som teksten sikter mot litt eldre barn. Eventuelt må foreldre hjelpe til med å forklare litt her og der.

I tillegg til at hvert insekt har en del fakta, kan man også gå løs på en del minispill, quizoppgaver og fargeleggingsark. Det er også en video av hvert insekt som viser krypet i aksjon.

Generelt er dette en app som byr på noe læring og noe kos i insektenes verden.

Det kunne gjerne ha vært enda flere insekter på menyen. For å bote på det har utviklerne laget en forgjenger med en del andre insekter og fakta om disse. Men akkurat den appen har desto mindre innhold, formidling av fakta – og fremstår som noe enkelt laget.

Bugs 2: Hvordan er de? lærer barna spennende fakta om forskjellige insekter og lar dem få utforske artige minispill. Denne appen har noen småfeil her og der i oversettelsen til norsk, men byr ellers på en kjekk introduksjon til insektenes verden.

Alle foto: Learny Land

Egnethet

Bugs 2: Hvordan er de? er merket 4+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Appen har norsk tekst og intuitive menyer.

Utover det er det ingen reklame for tredjeparter, men det er en lenke til flere apper fra samme utvikler.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Reklamefilm

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser