Catchy Words AR

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Lek og stav ord ved hjelp av mobilkameraet. AR-teknologi gjør dette til en skikkelig stilig app for barn!

Iblant oppdager man apper som er geniale nettopp fordi de er enkle, samtidig som de byr på et nærmest uendelig potensial.

Catchy Words AR kan påstås å treffe akkurat innenfor denne rammen, og kombinerer lek og staving ved hjelp av mobilkameraet.

Catchy Words AR

Format: iOS/Android
Kategori: Læring
Utvikler: Twice Apps

Teknologien kalles «augmentet reality» eller i kortform «AR». I praksis vil man kunne se de virkelige omgivelsene på mobilskjermen kombinert med dataanimasjon.

Ser man en dataanimert sommerfugl på skjermen kan man holde mobiltelefonen og bevege seg rundt i rommet samtidig som objektet står på samme sted.

Det betyr at man kan gå nærmere eller rundt et motiv for å se og undersøke sommerfuglen fra forskjellige sider.

I Catchy Words AR er det riktignok bokstaver, ord og staving som står på menyen. Appen er engelsk og ordene som dukker opp er derfor på dette språket.

Samtidig kan man skrive inn en egen liste med ord og bruke disse i spillet på samme måte som man lager en spilleliste med sanger. Og ja, du gjettet riktig, man kan til og med bruke bokstavene Æ, Ø og Å.

Derfor har appen et omfattende potensial i og med at man kan skrive inn egne ord. Da er det i praksis ingen grenser for innholdet i mobilspillet.

Foreldre kan lage en liste med ord som man vil at barna skal lære. Det samme kan læreren dersom elevene strever med å lære ord, eller er midt i leseopplæringen.

Eller så kan elevene selv skrive inn glosene fra ukens engelsklekse og øve på disse til de «sitter». Ja, her er det mange muligheter.

Måten spillet faktisk fungerer på er enkel. Alle bokstavene som hører til ordet er fanget i en boble. Man må derfor bevege seg nærme nok med mobilen i hånden til boblen sprekker.

Deretter spres bokstavene ut i rommet. Ved å nærme seg en bokstav «festes» denne til skjermen og man kan så slippe den inn i en boks. Bokstavene skal altså inn i riktig rekkefølge slik at de staver et ord.

Er det vanskelig å vite hvor bokstaven skal plasseres kan man trykke på en knapp som gir hint – en animasjon som viser hvor bokstaven hører til.

Og gjør man feil, kan man stokke om på bokstavene i etterkant.

Catchy Words AR er en superb app med enormt potensial. Her er det mange muligheter til å jobbe med staving og innlæring av nye ord.

Takket være teknologien i seg selv er appen motiverende å bruke. Fordi AR er litt av en wow-opplevelse i seg selv.

Egnethet

Catchy Word AR har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er gratis å laste ned og har ingen reklame eller kjøpemuligheter. Det er også en liten opplæring som lærer gangen i appen og hvordan den fungerer.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/android.

Foto: Twice Apps

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten