DNT Kul Tur

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Denne barnevennlige turappen registrerer aktivitet og gir inspirasjon og tips til morsomme aktiviteter ute. Få hele familien med ut på tur!

Det er viktig for barn å få nok fysisk aktivitet og kanskje kan en app fungere som motivator. KulTur-appen er utviklet av Den Norske Turistforening (DNT) og fremstår som en loggbok som registrerer bevegelse i antall kilometer per tur.

I tillegg får barna forslag til 90 forskjellige turaktiviteter for sommer og vinterbruk. Appen er dermed en glimrende motivator for lek og utforsking ute! Og dette kan være et flott alternativ som kombinerer skjerm med fysisk aktivitet for hele familien.

DNT Kul Tur

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Bevegelse og aktivitet
Utvikler: Den Norske Turistforening (DNT)

KulTur er utviklet på barnas premisser. Det innebærer enkle menyer, lite personopplysninger som skal legges inn og et lekent uttrykk. Man må ikke registrere hverken epostadresse eller telefonnummer. I appen kan man også legge inn flere profiler på samme enhet.

Når man oppretter en profil, skriver man inn barnets fødselsår og navn og velger så en figur som skal pryde brukervinduet.

Deretter kan man velge de forskjellige brukerne for hver tur man skal ut på. Appen logger bevegelse (krever bruk av GPS) og forteller hvor langt man har gått per økt. Hvis man ikke ønsker å tillate bruk av GPS, kan man selv skrive inn antall kilometer man har bevegd seg.

Man får også en oversikt over alle aktiviteter man har fullført og en gitt poengsum per oppgave. Det er for øvrig mange aktiviteter å gå løs på, og barna kan fritt velge hvilken de ønsker. Man kan også registrere samme aktivitet om igjen på nye turer.

Noen av forslagene er å klatre i trær, finne dyrespor, plukke blomster og søppel, gå tur med lommelykt, fange rumpetroll, lage barkebåt og mer. Det er et variert og spennende utvalg.

Det er ikke noen form for instruksjoner utover det. Så akkurat hva som teller for en fullført oppgave må nesten barna avgjøre selv. Men det er i det minste et bilde som viser litt av hva det går i.

Appen fungerer altså som en aldri så liten idébok med mange forskjellige forslag. Kanskje blir familien inspirert til å prøve nye turområder for å nå nye mål, som med målet «å spise godteri på en topp» for eksempel.

Forslagene er også fordelt på vinter og sommeraktiviteter. Så her har man forslag som passer til begge årstider. I tillegg er aktiviteten fordelt på forskjellige vanskelighetsgrader. Men igjen, barna kan fritt bevege seg frem og tilbake blant forslagene og velge den som virker mest fristende.

Barna kan også loggføre hvilken type bevegelse de velger. Fottur, løpetur, sykletur eller padletur for eksempel. Og på vinteren kan man jo legge til ski og skøyter i utvalget så klart.

 

 

Egnethet

KulTur-appen har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen inneholder ikke reklame fra tredjeparter eller kjøp i app. Barn kan allikevel vinne premier i appen ved å nå forskjellige milepæler. Disse premiene må man riktignok betale for, og barna blir lenket videre til DNTs butikk for kjøp av dette.

Så her må man kanskje avklare med barna i forkant slik at ikke de venter på en premie som faktisk koster penger.

Appen benytter seg også av GPS dersom man gir tillatelse til bruk av denne funksjonen. Og ikke minst, fungerer KulTur-appen på sett og vis som reklame for DNT. Men dette er ikke veldig markant utover overnevnte eksempler.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/Android.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten