Dr. Panda Bussjåfør

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Tre inn i den hyggelige hverdagen som bussjåfør, frakt passasjerene fra A til Å og nyt landskapet fritt for stress og mas.

Dr. Panda er en produsent av barnevennlige apper. Appen Bussjåfør tar for seg yrket med samme navn der man får i oppgave å kjøre tidenes hyggeligste rute.

Her skal man stoppe for fotgjengere og trafikklys, plukke opp passasjerer, designe og vaske bussen, rydde og plukke opp søppel i bussen og mer.

Dr. Panda Bussjåfør

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Rollelek
Utvikler: Dr. Panda

Hele kjøreprosessen er assistert ved at man ikke kan kjøre utenfor veien. Det betyr at appen passer helt ypperlig for små barn. Ved å dreie på en spake kan man velge hastighet, selv om bussen kjører forover av seg selv.

Ved et tastetrykk kan man endre på perspektivet. Når bildet sees utenfor bussen svinger man frem og tilbake ved å vende på mobiltelefonen. Dersom man ser bildet fra førersetet kan man dreie på rattet for å svinge, i tillegg til at man kan tute på hornet.

Det er en tilnærming som gir en passe følelse av at man kjører bussen, samtidig som de yngste får god hjelp til å holde seg på veien.

Med jevne mellomrom dukker det opp hendelser i trafikken som man må reagere på, og her gjelder det å følge trafikkreglene. Et skilt viser for eksempel at man må stoppe ved et fotgjengerfelt. Det går an å bare kjøre på, man treffer ikke fotgjengerne av den grunn, fordi de står og venter tålmodig til man stopper (eller kjører forbi).

Men poenget er jo at man skal lære seg å stoppe for fotgjengere, trafikklys, bruer som går opp og fartsdumper.

For hvert stopp dukker det opp en liten animasjonssnutt som viser takknemlige dyrefigurer.

Ellers gjelder det å plassere passasjerer i setene. Disse kommer på og går av ved ulike stopp som man kjører forbi.

Av andre oppgaver og gjøremål kan man fylle drivstoff på bussen. I tillegg er det mulig å stoppe på en bilvask der man kan bruke svamper og spylemaskiner for å få bussen helt ren og pen. Dette er små nyanser som gir variasjon på kjøreruten.

Et høydepunkt er også muligheten til å lakkere bussen i ulike farger. Her kan man fritt velge farger og designe side for side. For eksempel, så kan man male en side av bussen rosa, en annen side lilla osv. Så får man nyte doningen ute på landeveien etterpå.

Grafikken er også pen med lyse farger og lekne omgivelser. Man kjører gjennom bysentrum, fjell, vann, tuneller og mer. Her er det mye spennende å se.

I tillegg går kjøreruten i syklus slik at den aldri tar slutt. Her kan man fortsette og fortsette til man trenger en pause fra appen.

Det kunne gjerne ha vært noen flere, avanserte muligheter som at man kunne selge billetter og veksle penger, selv velge blant veier å kjøre osv. Derfor vil nok denne appen passe best for yngre barn (opptil 6-7 år), da det kan bli noe enkelt i lengden.

Verden generes visstnok på ny for hver gang man starter spillet, slik at det alltid vil være noe som er annerledes i oppbygningen av landskapet enn tidligere.

Her er det vindebruer, togkryss, tuneller og mye annet artig å oppdage.

Egnethet

Dr. Panda Bussjåfør har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Det er lenker til andre apper fra samme utvikler. Utover det er det ingen kjøpemuligheter eller reklame i appen.

Appen passer fint for yngre barn (opptil 6 – 7 år). Barna får kjøreassistanse, og det er få menyer og lite tekst å forholde seg til.

Her kan barn lære mer om trafikkregler og litt av det som må til for å kjøre en buss.

Testet på iOS

Reklamevideo:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten