Ekstraordinære Kvinner

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Møt noen av historiens tøffeste kvinner i en interaktiv app som virkelig inspirerer.

Hvor mange kvinnelige matematikere, fjellklatrere, svømmere, vitenskapsmenn og demonstranter vet du om? I appen Ekstraordinære Kvinner av Learny Land settes fokus nettopp på slike kvinner.

Appen gjør derfor en kjempejobb med å formidle historier om noen av historiens mest banebrytende kvinner innen sitt felt. Dette bør være obligatorisk pensum for alle og enhver.

Ekstraordinære Kvinner

Format: Android/iOS
Kategori: Utdanning
Utvikler: Learny Land

Hele opplevelsen formidles som en interaktiv historiebok. Når barna starter appen for første gang får de et oversiktsbilde over mange flotte bidragsytere gjennom tidens gang.

Med på listen er navn som blant annet Ada Lovelace, JK Rowling, Aimee Mullins, Gertrude Ederle og Greta Thunberg. Utviklerne har ikke bare valgt kvinner fra en kant av verden, men tvert imot personligheter fra over hele kloden.

Appen gir en fin og personlig introduksjon til totalt 9 personer pluss en tilleggsoppgave der barna kan reflektere over egen identitet.

For hver kvinne barna velger å gå nærmere inn på, blir de først presentert for inspirerende sitat.

Deretter starter en sekvens der man får innblikk i bakgrunnen til vedkommende, med blant annet oppvekst, familieforhold og motivasjon til bragdene som ble utført. Dette er personligheter som har fått til mye tross store utfordringer på personlig plan eller i samfunnsforholdene for øvrig.

Rett og slett til å bli inspirert av.

Hver kvinnes historie formidles gjennom scener. Her er det norsk tekst og en norsk fortellerstemme. I tillegg er det små animasjoner og interaktive oppgaver til hver scene.

I blant skal barna pusle biter av et bilde, fjerne tåken fra en forurenset by, avdekke fossiler i bakken eller sette i gang startskuddet til en løper. Det er en interaktivitet som gir mer innlevelse til historien som formidles.

Med en kombinasjon av nydelig musikk, flotte animasjoner og glimrende historiefortelling treffer appen virkelig.

Det finnes også en egen del i appen der barna kan svare på en rekke spørsmål om seg selv for å reflektere videre rundt tematikken i appen. Her er det spørsmål som tar for seg barnets mål i livet, egenskaper de beundrer i et annet menneske,  idoler og mer.

Alt i alt får barn og unge en app som serverer sterke og modige kvinner gjennom historien. Dette blir formidlet på en personlig og engasjerende måte og med et overblikk som mange kanskje ikke har fra før.

Dette er uten tvil en viktig app som kan inspirere alle og enhver.

Egnethet

Ekstraordinære Kvinner har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS), og 3 år i Play Store (Android).

Appen inneholder ikke reklame eller kjøpemuligheter, men lenke til flere apper fra samme utvikler.

Teksten i appen er på norsk og det er norsk tale. Noen ord kan være kompliserte å forstå, men det hjelper med talestøtte.

Utover det er appen intuitiv å bruke med et enkelt menyoppsett.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/Android

Foto: Skjermdump / Learny Land

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser