Epic Orchestra

App med anbefalt aldersgrense 4+ år fra App Store. iOS (Apple).

Epic Orchestra

ANMELDELSE: Diriger ditt eget lommeorkester i takt med klassisk musikk. Her er det sveipemoro og god underholdning for barna.

Epic Orchestra knytter deg opp mot historiske komponister som Grieg, Beethoven, Mozart og mange flere. Her tar man dirigentrollen og skal lede an orkesteret til å spille i takt med musikken. Bommer du, ja da elimineres musikantene en etter en. For ikke å nevne avisoverskriftene som ikke viser nåde.

Man starter opp med å følge en låst spilleliste, der man går videre i nivå, og fra musikkstykke til musikkstykke. Sveiperetninger faller ned fra toppen av skjermen og må utføres idet de passerer et lite kvadrat. Så får man tilbakemelding på hvor godt man treffer eller ei. Her får man poeng og lovord, alt etter om man leverer som man skal.

Spillet følger en klassisk linje til andre slike rytmiske musikkspill. Og som alltid er det viktigere å lytte til musikken for å gjøre det godt, enn å bare følge animasjonene. Derfor er det kanskje like greit at spillet bygger på enkel pikselert grafikk, som til tross for dette er ganske artig og innbydende.

Dette er også en morsom og velkommen inngang til klassisk musikk, en sjanger som nok ellers er lite besøkt av barn generelt. Og så øver man jo selvfølgelig opp evnen til å lytte til musikk. Ikke minst er det spennende å prøve å slå egen toppskår. Selv om det kun er sveipebevegelser er det utfordrende å henge med.

Epic Orchestra

Format: iOS
Kategori: Spill
Utvikler: Nick Culbertson

Egnethet

Epic Orchestra byr på enkel, men innbydende grafikk. Her elimineres musikanter når man bommer på sveipebevegelser, men dette er nokså udramatisk.

Appen er i utgangspunktet gratis, men man kan kjøpe mer innhold og flere musikkstykker å bryne seg på. For de som liker spillet godt kan dette være en mulighet, men for mange holder det kanskje med hovedpakken. Allikevel er det i dette tilfellet en fin måte å få prøve ut et spill før et eventuelt kjøp.

Man kan også se små reklamesnutter for å få ekstra hjelpemidler i spillet. Så her kan man jo bli lenket opp til å laste ned andre apper.

Det finnes også flere vanskelighetsgrader å velge mellom, noe som gjør at spillet vil by på utfordringer for alle aldre.