Euclidean Skies

App med anbefalt aldersgrense 9+ år fra App Store. iOS (Apple).

ANMELDELSE: Visuelt og vakkert puslespill trigger hjernen og logisk tenking.

Euclidean Skies er et vakkert og visuelt puslespill som byr på logiske hindringer som må løses. Målet er å bevege en figur trygt fra den ene enden av løypa til den andre.

Euclidean Skies

Format: iOS
Kategori: Hjernetrim
Utvikler: Kunabi brother gmbh

Langs veien er det ulike hindringer og fiender som stenger for veien. Og ved å endre på kameraperspektivet kan man oppdage forskjellige løsningsmåter.

Man starter i det små og lærer å bevege figuren steg for steg for å komme til utgangsdøren. Veien er delt opp i ruter, eller klosser, som kan roteres i alle retninger. Det minner egentlig litt om en Rubiks kube der man snur på små deler for å få en helhet.

I denne sammenheng handler det om å lage en trygg vei for spillfiguren.

Hele «spillbrettet» kan snus og vendes slik at man ser det meste fra forskjellige perspektiver. Det er også enkelt å forstørre eller forminske perspektivet. For de som er ekstra ivrige har appen også AR-kompatibilitet.

Det betyr at man kan få hele puslespill ned på stuegulvet. Og da ser man de fysiske omgivelsene (stuegulvet) og spillgrafikken lagt oppå det takket være mobilens kamera.

Og det kan være spennende å bevege seg rundt spillbrettet og se det fra forskjellige vinkler.

Det finnes en hovedlinje med mange puslespill som leveres på samlebånd. Disse øker i vanskelighetsgrad med stadig flere bevegelige deler og fiender. I tillegg får man en forsiktig opplæring der man lærer det grunnleggende som å bevege figuren, kameraperspektiv og lignende.

Ellers er det mulig å velge et uendelig-modus der man rett og slett får stadig nye puslespill å gå løs på.

Mekanismene er de samme. Beveg klossene, utmanøvrer fiendene og lag en trygg vei fra A til Å. Allikevel kommer det stadig nye kombinasjoner og hindringer som må løses ved hjelp av de samme grunnprinsippene.

Euclidean Skies er vakkert, visuelt og utfordrende. Ja, selve arkitekturen, fargene og konturene er nydelig fremstilt. I tillegg er det en behagelig stemning med vakker musikk, fuglekvitter, vind og annet som gir en slags ro.

Det er heller ikke noe tidspress om å løse oppgavene. Så her kan hjernen jobbe i det tempoet som kreves. Men det er samtidig noen bonusmål å nå, som å løse oppgavene på færrest mulig trekk for eksempel.

Og selv om premisset til spillet kanskje virker enkelt, så er det utfordrende til samme tid. Her må hjernen jobbe for å finne løsningsmåter og veier til å komme seg fra start til slutt.

Egnethet

Euclidean Skies har fått anbefalt aldersgrense fra ni år i App Store (iOS). Begrunnelsen er sjelden, mild tegneserie- eller fantasivold.

Spillet inneholder lite vold, men spillfiguren kan angripe eller bli angrepet av andre figurer. Det er ikke noe blod eller gørr.

Appen er nokså enkel å forholde seg til, men det er et menysystem som er noe småkomplisert å forstå. Blant annet er det symboler her og lite tekst som forklarer hva de ulike «knappene» gjør.

Ellers er appen fri for reklame og kjøpemuligheter.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten