Alder (iOS): 9 år

Brawl Stars

Velg en brawler (helt) og gå til kamp mot andre spillere på nett. Brawl Stars byr på intense og actionfylte kamper på mobil, men kan også friste med kjøp-i-app som gir raskere progresjon i spillet.

Zooba: Zoo Battle Arena

Battle royale-variant uten blod der dyrefigurer kjemper mot hverandre med skytevåpen og granater. Spillet er gratis å laste ned, men tynges med reklame og kjøpemuligheter.

Foldify

Design noe kreativt, skriv det ut på ark med printeren, klipp ut og sett sammen til en tredimensjonal modell.

Minecraft Earth (tidlig tilgang)

Populært og langtlevende byggespill oppfordrer nå barn og unge til å bevege seg i omgivelsene sine med mobiltelefonen i hånden.

Harry Potter: Wizards Unite

Plukk opp tryllestaven (mobilen i dette tilfellet) og gå utendørs for å lete etter monstre, gjenstander og personer fra Harry Potter-universet. Dette i samme stil som Pokémon Go. Appen har fått anbefalt aldersgrense 7 år (fra PEGI) og 9+ (fra Apple). 13 år i brukervilkår (også mulig å ha barnekonto).

Hello Neighbor

Anmeldelse av app/spill: Dette snikespillet kan til tross for tegneseriegrafikk være skummelt for noen barn på grunn av uhyggelige og mørke omgivelser. Spillet byr også på intense scener der man blir jaktet på. Anbefalt aldersgrense gitt av PEGI er 12 år for mobilapplikasjoner og 7 år for spillkonsoller og PC.

Bring you home

I dette spillet skal man redde et kjæledyr som er blitt kidnappet fra sin rettmessige eier. Spillet byr på logiske hindringer, men også milde former for vold. Anbefales fra ni år.

Legend of the Skyfish

Et vakkert og barnevennlig eventyrspill som også byr på logiske hindringer som må løses. Dette er et godt valg for barn og unge som ønsker en blanding av mild action og hjernetrim. Anbefales fra syv år.

Alto’s Odyssey

Nydelig grafikk og musikk gjør kjøring på sandbrett til en vakker opplevelse. Denne appen anbefales fra ni år.

Kingdom: New Lands

Farlige krefter truer det nye kongeriket ditt. Bruk ressursene fornuftig og bygg forsvaret ditt for å overleve så lenge som mulig. Anbefales fra syv år.

BOO! – AR Video Chat Camera

Boo! tilbyr en leken og morsom måte å sende videobeskjeder til andre på. Appen har likhetstrekk med både Snapchat og Musical.ly, og retter seg mot en ung målgruppe. På grunn av appens sosiale funksjoner anbefales foreldreveiledning.

Conduct AR!

Løs hindringer i et virtuelt togsett som dukker opp på stuebordet ditt. Anbefales fra ni år.

Euclidean Lands

Vær en ninja og bekjemp dine fiender gjennom spennende baner. Anbefales fra ni år.

Leo’s Fortune

I dette underholdende plattformspillet hopper og løper du gjennom baner for å hjelpe Leo med å finne sin frastjålede formue. Anbefales fra syv år.

Milkmaid of the Milky Way

En tradisjonsrik norsk fortelling om en gårdseier, kastes ut i et sci-fi-eventyr fra en annen verden. Dette er spennende saker levert i lekker, pikselert grafikk. Anbefales for barn fra ni år.

Prisma

Gjør dine egne bilder og video om til kunstverk inspirert av berømte artister som blant annet Munch og Picasso. Anbefales for barn fra 13 år.

The Trail – A Frontier Journey

Tre inn i skoene på en pioner som skal oppdage et ukjent land. Her er det farer, eventyr og utforsking på sitt beste. Med flott grafikk og varierte omgivelser anbefales dette spillet for barn fra ni år.

Never Alone Ki Edition

Opplev et av tidenes vakreste mobilspill som tar for seg vennskap, naturkrefter og et innblikk i historien til urinnvånerne Iñupiat i Alaska. Her møter du en ung jente og følgesvennen reven, som forsøker å finne veien hjem igjen. Anbefales for barn fra ni år.

Coda Game

Coda Game er en enkel, første inngang til koding for barn. Her kan man lage egne spill ved dra og slipp-bevegelser. Passer for barn fra ni år.

Lost in Harmony

Opplev en rørende og rytmisk musikalsk fortelling på mobilen. Passer for barn fra ni år.

Pokémon Go

Jakten på Pokémons har fått begeistrede spillere ut i gatene over hele verden. Spillet gir både trim og læring, men unge spillere møter også noen utfordringer.

Clash Royale

Strategisk tenking, action og sosiale aspekter gjør dette til et tiltrekkende spill. Samtidig er det sterke krefter i sving for å få spilleren til å punge ut med virkelige penger.

Lifeline

Lifeline er en serie tekstbaserte spill på engelsk som er preget av grøsserstemning og suveren historiefortelling. Her kan spilleren «chatte» med en fiksjonell hovedperson, samt bestemme over valgene han tar.

Ingress

Ingress er et morsomt mobilspill som spilles utendørs og til fots. Både voksne og barn kan bli med på et ekte science fiction-eventyr i eget nærmiljø.

Bloons TD 5

Dette er et spill som er så gøy at det er avhengighetsskapende. Passer for femårsalder og oppover, men vær var på fristelser for å kjøpe ting i spillet.

Worms3

Spillserien med krigerske småkryp holder seg godt, selv 20 år etter første utgivelse.

Alto’s Adventure

Hopp på snøbrettet og kjør nedover et veldesignet og vakkert alpint landskap. Spillet kunne likevel hatt noe mer innhold og dybde. Anbefales for barn fra ni år.

Boom Beach

Utviklerne av "Clash of Clans" har flere spill høyt på topplistene i App Store. "Boom Beach" er et morsomt og engasjerende krigs-strategispill som passer for barn fra ni år, men på samme måte som i "Clash of Clans" er det fristende å bruke ekte penger for å få raskere fremdrift.

Minecraft – Pocket Edition

Dette kreative spillet er like populært som noen gang før. Siste versjon inkluderer større verdener, bedre grafikk og flere byggematerialer. Minecraft anbefales av Barnevakten.

Meerkatz Challenge

Redd de søte surikatene gjennom en rekke utfordrende brett som tester de små grå. Dette spillet passer fint for barn fra ni år.

Blendimals

Blendimals er et morsomt og utfordrende gåtespill som passer fint for barn fra ni år.

Clash of Clans

Clash of Clans er et morsomt og sosialt strategispill som i utgangspunktet er gratis, men for å hevde seg er det fristende å bruke ekte penger. Foreldre bør derfor snakke med barna om spillet og gjøre klare avtaler om pengebruk.

Mittens

Med morsomme fysikkgåter og sjarmerende design har Disney kommet med et artig mobilspill som anbefales for barn fra ni år.

Smashville

I dette vellagete spillet er oppgaven din å smadre alt du kommer over mens du rømmer fra romvesener, noe som er både morsomt og engasjerende. På grunn av en litt røff stil anbefales appen for barn fra ni år.