Expeditions

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE Superkul app gir barna muligheten til å dra på digitale ekskursjoner ved bruk av AR og VR-teknologi. Se menneskeskjelettet plassert på stuegulvet, besøk et museum eller utforsk anatomien til en humle, og mye mer.

Google er innovative og imøtekommende på en god del områder – og utdanning er også et område de leverer innhold til.

Expeditions

Format: Android (Google)/iOS (Apple)
Kategori: Læring
Utvikler: Google

Appen Expeditions er gratis å laste ned (frem til juni 2021), og fungerer som en plattform som sender lærere og elever ut på digitale ekskursjoner. Barn kan også bruke appen hjemme, da det ikke er noe krav om opprettelse av bruker eller innlogging.

Når man starter appen for første gang, kommer man til en oversikt med mange ulike temaer. Det minner litt om en startside til en strømmetjeneste eller YouTube – med forslag for ekskursjoner som er nye og populære for eksempel.

Hver nye ekskursjon må lastes ned til mobiltelefonen eller nettbrett for at man kan komme i gang. Vær derfor obs på bruk av mobildata dersom Wi-Fi ikke er tilgjengelig. Som standard laster appen kun innhold ned via trådløse nettverk.

Man kan også lede en klasse dersom man er lærer. Og da kan elever som er tilkoblet det samme trådløse nettverket som du er på, bli med på en gruppekspedisjon som du leder. Her kan man også plassere ut fysiske ark som elevene kan plukke opp med mobilkameraet sitt.

Appen baserer seg på bruk av VR- og AR-teknologi. Selv om førstnevnte er vaklende på Apple-produkter, blant annet ved at kameraperspektivet roterer i vill fart på noen iPhone og iPad.

AR-teknologi kjennetegnes ved at man bruker mobilkameraet for å vise de fysiske omgivelsene, for eksempel stua eller et klasserom, så ser man også datagrafikk plassert oppå dette igjen.

VR-teknologi dreier seg om at et man plasserer skjermen nærme øynene, som regel i et etui, og når man beveger hodet, så endrer også perspektivet seg i appen.

Det kan gi en innlevelse og opplevelse av at man er tilstede.

Det er uansett mye stilig å oppleve og se på. Ved bare et tastetrykk har man en dinosaur, jordkloden, en hai eller et skjelett på stuegulvet sitt.

Ved å bevege seg rundt motivet, kan man studere og se dette fra forskjellige perspektiver.

I tillegg ledsages hvert motiv av tekst eller tale (på engelsk) slik at man kan lære mer om temaet. Selv om yngre barn kan streve med forståelsen av engelsk tale og tekst, så har det allikevel en verdi å se figurer som 3D-modeller.

Det er mye å utforske og se på. Og man kan nesten gå seg bort i det massive biblioteket med innhold som finnes tilgjengelig i appen.

Her blir alt fra havet til verdensrommet gjort tilgjengelig og i visuell form. Det skal være over 800 ekspedisjoner å velge fra.

Google gjør samtidig obs på at appen ikke lenger kan lastes ned juni 2021, men at mye innholdet da overføres til gratisnettstedet og -appen Google Arts & Culture.

Egnethet

Google Expeditions har fått aldersanbefaling fra 4+ år i App Store (iOS) og 3 år i Google Play (Android). Altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er gratis å laste ned og krever ikke registrering. Merk at dersom man ønsker å opprette en brukerkonto, så krevet Google at man er tretten år, eller at foreldre oppretter kontoer på vegne av barna via familieoppsett.

Testet på iOS

Reklamevideo:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten