Fiete Math Climber

iOS (Apple), anbefales fra fem år.

Drill på matteoppgaver innenfor de fire regneartene. Fiete math climber er oversiktlig og strukturert og har et helt hav av alternativer som kan velges for å tilpasse typer regnestykker. Anbefales fra fem år.

Noen barn fordrar ikke matte, andre elsker den følelsen når de endelig kommer frem til riktig svar.

Uansett hvilket forhold barnet ditt har til faget, så kan denne appen være langt mer motiverende enn å løse regnestykker i boka. Selv om Fiete math climber fokuserer mer på drilloppgaver og øving enn forståelse og læring, så presenteres allikevel regneoppgaver i en interessant setting.

Her kan barn løse regnestykker som går på:

  • Addisjon (pluss)
  • Subtraksjon (minus)
  • Multiplikasjon (ganging)
  • Divisjon (deling)

Ved oppstart skriver barnet inn eget navn og angir alder. Sistnevnte tilpasser oppgavene barnet starter med på hovedmenyen. Merk at det allikevel er mulig å velge selv hvilke oppgaver barnet skal jobbe med. Man kan ha flere profiler i appen dersom flere barn bruker den.

Det er en solid statistikk på barnets fremgang for de som er interessert i slik. Her står det prosenter på feil, hvor mange oppgaver som er løst, tid brukt og mer.

Så kan man begynne å løse oppgaver fordelt på klassetrinn (1. – 5.) og førskolenivå (tilsvarer siste året i barnehage). Det finnes også en egen del der oppgaver er fordelt på tema som grunnleggende regning, addisjon opptil tjue, deling opptil femti osv.

Man kan også skreddersy sin egen rekke med oppgaver og angi:

  • Høyeste sum i svaret som kan være opptil 10, 20, 100 eller 1000.
  • Hvilke av regneartene som skal være med.
  • Om man skal spille på tid.
  • Om tallene på den ene siden av regnestykket skal være større eller mindre enn det andre (og omvendt).

Denne appen er altså en drøm for de som elsker regnestykker. Med så mange tilpasningsmuligheter og en oversiktlig og brukervennlig meny går dette lett unna.

Fiete Math Climber

Format: iOS (Apple)
Kategori: Utdanning
Utvikler: Ahoiii Entertainment

Appen er bygget opp slik at man har en figur som «klatrer» oppover når man løser regnestykker. Denne figuren er på venstre side av skjermen og på høyre side har man tall presentert i kalkulatorformat. Etter hvert som man løser regnestykker samler figuren penger og andre belønninger.

Figurene man spiller med er gøyale og fargerike. De kan virke fengende for barn med andre ord.

Pengene kan man bruke på å låse opp flere figurer og andre hjelpemidler kan være bomber som sprenger regnestykker man ikke klarer å løse.

Fiete math climber er ikke en app som egner seg for å forklare og lære konsepter innen matematikk. Det er ingen konkreter og bilder som hjelper på forståelse. Tvert imot, så handler dette om rene drilloppgaver. Men dette kan allikevel være en motiverende og lett tilgjengelig måte å jobbe med regnestykker på.

For ren «pugg» og arbeid med gangestykker, eventuelt for ettersjekk at barna klarer å løse oppgaver innen de fire regneartene, så er denne appen genial. Det er også mulig å tilpasse etter klassetrinn og skreddersy oppgavene etter barnets nivå.

Egnethet

Fiete math climber har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) – altså den laveste aldersanbefalingen.

Vi velger å anbefale appen fra fem år da dette tilsvarer nederste trinn for vanskelighetsnivå i appen.

Det er ingen reklame fra tredjepartsaktør eller muligheter for kjøp i app.

Appen er på engelsk, men selve regnestykkene er jo fri for grensene for språk. Det er allikevel å forvente at de voksne må hjelpe til med å finne riktige innstillinger dersom små barn skal bruke appen på egenhånd.

Testet på iOS

Foto: Skjermdump fra YouTube

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser